Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Huawei predstavio nove uređaje koje pokreće HarmonyOS 2 (VIDEO)

Huawei predstavio nove uređaje koje pokreće HarmonyOS 2 (VIDEO)

Kompanija Huawei danas je predstavila niz novih uređaja koje pokreće HarmonyOS 2, pružajući korisnicima pristup neometanom i istinski inteligentnom iskustvu na više uređaja u svim scenarijima.

 

"Jedan kao svi, svi kao jedan. Živimo u svetu u kojem su sve stvari povezane i inteligentne. Niko od nas ne može ostati imun na ovaj svet", rekao je Richard Yu, CEO i izvršni direktor kompanije Huawei Consumer Business Group.

 



„Lansiranje našeg HarmonyOS i novih uređaja koje pokreće ovaj revolucionarni sistem je još jedan primer naših neumornih napora da pružimo najkvalitetnije korisničko iskustvo uz pristup usmeren ka budućnosti.“

Iako u našem životu ima više pametnih uređaja nego ikad, iskustvo koje oni pružaju često nije „pametno“. Preklopljeni sistemi teže da komplikuju međusobnu povezanost i operacije, što dovodi do lošijeg korisničkog iskustva.

HarmonyOS je kreiran upravo sa ciljem da reši ovaj problem. Kao operativni sistem „sledeće generacije“ za pametne uređaje, HarmonyOS pruža zajednički jezik za povezivanje i saradnju različitih vrsta uređaja, pružajući korisnicima praktičnije, neometano i bezbednije iskustvo. Koristi distribuiranu tehnologiju za razdvajanje i fleksibilno razvijanje sistemskog softvera i kombinovanje prethodno nezavisnih uređaja u kohezivan i holistički Super Uređaj. HarmonyOS koristi mogućnosti svojih komponentnih uređaja na osnovu potreba korisnika i pruža novu vrstu povezanog iskustva putem hardverske integracije i Uslužnih Dodataka (eng. Service Widgets).

Na današnjem online događaju, Huawei je predstavio niz uređaja koje pokreće HarmonyOS 2, uključujući HUAWEI WATCH 3 seriju i HUAWEI MatePad Pro.

HUAWEI WATCH 3 serija: Nezavisni pametni asistent moćan kao i vaš pametni telefon

Najnoviji vodeći Huawei pametni sat HUAWEI WACH 3 Series redefiniše modu. Sadrži zakrivljeni stakleni ekran i kućište od 361L nerđajućeg čelika. Ovaj stilski sat dolazi u kompletu sa potpuno novom krunicom osetljivom na različite nivoe pritiska, koja pruža haptične povratne informacije u vidu vibracija ekrana, čineći sat udobnim za nošenje i jednostavnim za korišćenje. HUAWEI WATCH 3 serija takođe omogućava upućivanje i primanje telefonskih poziva i slušanje muzike deljenjem istog telefonskog broja i tarifnog paketa sa pametnim telefonom.



Kao prvi pametni sat koji radi na HarmonyOS, HUAWEI WATCH 3 se besprekorno integriše sa Huawei pametnim telefonima i služi kao multifunkcionalni asistent tokom putovanja. Sat prenosi informacije direktno od pametnog telefona do vašeg zgloba, čineći sve informacije o vožnji ili letu dostupnim na prvi pogled. Na primer, tokom vožnje sa aerodroma, ukoliko koristite javni prevoz, sat i telefon će vas podsetiti kada se približite krajnjem odredištu.

HUAWEI WATCH 3 serija može se posmatrati i kao profesionalni menadžer za fitnes i zdravlje, podržavajući i do 100 režima vežbanja. Opremljena novim visoko preciznim temperaturnim senzorom, sat prvi put podržava merenje telesne temperature[2]. Takođe, podržava merenje glukoze u krvi, detektuje pad i SOS funkcije, a možete ga koristiti za praćenje drugih zdravstvenih parametara u realnom vremenu. Možete koristiti i da vas podseti, na primer, kada treba piti vodu i uzimati lekove.

HUAWEI WATCH 3 seriju karakteriše izuzetno dugo trajanje baterije. Na HUAWEI WATCH 3 Pro satu kapacitet baterije je 5 dana u pametnom režimu (eng. Smart mode) i 21 dan u režimu izuzetno dugog trajanja baterije (eng. Ultra-long battery life mode), dok HUAWEI WATCH 3 ima izdržljivost baterije od 3 dana u pametnom režimu i 14 dana u režimu izuzetno dugog trajanja baterije.



HUAWEI MatePad Pro: Veća produktivnost i pomeranje granica za maksimalnu kreativnost

Novi HUAWEI MatePad Pro karakteriše OLED FullView ekran od 12,6 inča, koji  ima najveći odnos ekrana i tela među tabletima trenutno  dostupnim na tržištu, a koji iznosi 90%. Podržan mogućnostima HarmonyOS u pogledu upravljanja podacima i automatizacije zadataka HUAWEI MatePad Pro može neometano sarađivati sa pametnim telefonima i računarima kako bi udvostručio vašu produktivnost i kreativnost u različitim scenarijima - bilo da ste u kancelariji ili da ga koristitite kao tablu za crtanje.



HUAWEI MatePad Pro podržava i Multi-screen Collaboration opciju povezivanja tableta i računara. U Mirror ili Extend modovima, tablet može postati tabla za crtanje ili ekran. On takođe podržava i prevlačenje datoteka na više uređaja, pružajući tako efikasnije iskustvo saradnje ekrana.

Potpuno novo interaktivno iskustvo: Pametniji i jednostavniji za upotrebu nego ikada pre

HarmonyOS čini da upravljanje sa više uređaja postane jednostavno kao upravljanje jednim. Novi Multi-device Control Panel podržava jednostavne i intuitivne konekcije putem funkcije prevlačenje-integrisanje, a koja omogućava korisnicima da na osnovu određenih scenarija  slobodno povežu uređaje koje žele.

Na primer, ukoliko želite da gledate film uveče, sve što treba da uradite jeste da otvorite Control Panel, prevučete ikonicu ekrana na ikonicu telefona iIi film će se automatski prebaciti sa vašeg telefona na TV. Ukoliko pritom nosite vaše HUAWEI FreeBuds 4 slušalice, možete prevući ikonicu slušalica na ikonicu telefona i u tom momentu će se zvuk filma koji gledate na smart screen televizoru preusmeriti na vaše slušalice. Ovo je samo jedan primer iskustva upotrebe Super Uređaja.

Novi Multi-device Control Panel novog HarmonyOS sistema omogućava aplikacijama da „putuju” od jednog do drugog uređaja, bez potrebe da ih instaliramo na svakom pojedinačnom uređaju. To znači da su sve funkcije i usluge dostupne kad god i gde god su vam potrebne. Na svakom uređaju koji je deo Super Uređaja, možete videti aktivne zadatke na ostalim uređajima.[5] Ako želite veći ekran za igranje igrice na telefonu, možete prevući prstom nagore uz zadržavanje i tako otvoriti ekran za pregled, a zatim preneti igru na svoj HUAWEI MatePad Pro i nastaviti sa zabavom.

Početni ekran novog HarmonyOS je jednostavniji i organizovaniji nego ikada do sada. Prevlačenjem po aplikacijma prstom nagore u realnom vremenu možete generisati Uslužne Dodatke koji prikazuju informacije ili usluge kojima je lako pristupiti, bez potrebe za otvaranjem samih aplikacija. Možete prilagoditi i veličinu Uslužnog Dodatka, tapnite na aplikacije i prevucite prstom kako bi se prikazali njihovi Uslužni Dodaci, a potom kliknite na bilo koju praznu lokaciju na početnom ekranu da biste ih sakrili. Uslužni Dodaci takođe se mogu koristiti za pristup Atomic Services, koje  se lako mogu pozvati i deliti u Service Center, bez potrebe da bilo šta preuzmete i instalirate, što je posebno praktično za pristup funkcijama poput vesti.

Kada su u pitanju izgled i osećaj, lepota inovativne interakcije leži u estetskim detaljima. Specijalno dizajnirani HarmonyOS Sans font i prirodne gravitacione animacije nude dosledno iskustvo na svim HarmonyOS uređajima.

Huawei HiLink je unapređen na HarmonyOS Connect kako bi pametnim funkcijama opremio uređaje koji nisu uređaji kompanije Huawei. Pametni kućni uređaji sada mogu biti povezani sa tvojim mobilnim uređajem jednim dodirom. Tapnite na telefonu aplikaciju rerne zasnovane na Huawei OS kompanije Midea i odaberite recept da biste odmah započeli sa pripremom obroka. Ostaci hrane mogu ostati duže upotrebljivi pomoću frižidera kompanije Haier koji automatski podešavaju temperaturu na osnovu vrste hrane koju skladištite. Nabavite savršeno sojino mleko za sebe sa mašinom za sojino mleko kompanije Joyoung koja može preporučiti recepte na osnovu podataka u vašoj Health app. Međusobnom saradnjom ovako povezani uređaji vašu kuhinju mogu pretvoriti u ličnog zdravstvenog trenera.

Sveobuhvatna poboljšanja performansi bolje štite i garantuju sigurnost

Neometanost rada HarmonyOS je značajno unapređena. Telefon sa HarmonyOS može održati brzinu čitanja/pisanja, te nakon 36 meseci upotrebe, čak i sa veoma malo prostora za skladištenje na uređaju, imati brzinu sličnu onoj koju ima novi mobilni telefon.

Huawei je posvećen zaštiti privatnosti i sigurnosti podataka svojih korisnika. HarmonyOS se zasniva i dalje nadograđjuje na vodećoj tehnologiji zaštite i privatnosti koju poseduje EMUI. Princip dizajna koda jeste omogućiti da samo prava osoba može pristupiti pravim podacima sa pravim uređajem, garantujući na taj način siguran pristup svakom uređaju svaki put, kao i sigurnost čuvanja, prenosa i upotrebe podataka u svim scenarijima.

Kada se aktivira provera identiteta za više uređaja, korisnici mogu otključati svoje telefone kombinacijom prepoznavanja lica na telefonu i posebne provere koja osigurava da je sat koji korisnik nosi povezan sa telefonom.

Pored toga, HarmonyOS korisničkim podacima upravlja prema kategorijama i po nivoima štiti uređaj, postavljajući posebne sigurnosne pragove za Super Uređaj. Samo uređaji koji ispune stroge sigurnosne zahteve mogu pristupiti podacima koji odgovaraju njihovom nivou sigurnosti. Na ovaj način korisnici mogu bezbrižno da koriste funkciju Multi-device Collaboration. Aplikacije bazirane na HarmonyOS prolaze kroz rigorozna testiranja tokom razvoja, objavljivanja i instalacije, kako bi se omogućilo pružanje sigurnog iskustva u okviru čistog ekosistema.

Na današnjem događaju kompanija Huawei je predstavila i FreeBuds 4, narednu generaciju bežičnih Bluetooth slušalica sa funkcijom poluotvorenog aktivnog smanjenja šuma, kao i dva premijum monitora - MateView i MateView GT.