Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Novi “ubica premium telefona” je stigao! Kupite ga bez sistema za pozivanje....

Novi “ubica premium telefona” je stigao! Kupite ga bez sistema za pozivanje....

GearBest u svojoj ponudi ima OnePlus Two koji predstavlja drugu generaciju “ubice premium telefona”, kako su inače nazvali prvu generaciju OnePlus telefona. Cena koju onu daju je ubedljivo najpovoljnija.

Evo čemu se radi. Većina poznatih proizvođača u svojim šakama drži i kontroliše tržište pametnih telefona i tablet računara. Samim tim, Samsung, Sony, LG i slične kompanije gigantskih razmera su nas praktično "spamovali" srednjom klasom koja ne vredi onoliko novca koliko obično traže. Ruku na srce, njihova visoka klasa jeste bivala vrhunska i uvek bude tako. Ali, cene tih telefona takođe bivaju "vrhunski visoke"… Sve dok se nije pojavio jedan uređaj koji je rešio da te stvari dovede u red. Prošle godine u junu mesecu, pojavio se ubica svih pametnih telefona visoke klase! Taj uređaj je bukvalno oborio cenu svim budućim telefonima koji su izlazili pod etikotom srednja ili visoka klasa. Od tada, ceo svet je konačno proširio svoje vidike, kada je reč o kupovini pametnog telefona. Do tada, većina, a tu većinu čine prosečni korisnici koji se ne razumeju previše, je kupovala isključivo telefone sa situiranim brendom, tipa Samsung, Sony i slično. To je automatski zatvaralo vrata svim ostalim brendovima koji su pokušavali da se probiju na svetsko tržište i izađu malo iz svog dvorišta koje je podrazumevalo domovinu ili region.

Ipak, OnePlus One telefon, ponavljamo, kojeg sada nazivaju “ubicom premium telefona (eng. flagship killer)”, je svojim karakeristikama, kvalitetom i cenom promenio to kako ljudi gledaju na uređaje manje poznatog brenda. Odmah nakon njega i neki drugi uređaji kao što su Oppo, Meizu, Xiaomi i slično su se brzo probili na svetsko tržište sličnom recepturom.



Budući da je OnePlus One naišao na odličan odaziv kupaca i korisnika, kompanija je rešila da nastavi sa “terorisanjem giganata”, Oh da… Oni su rešili da naprave drugu generaciju OnePlus One telefona koji će nastaviti ono što je "prvobitni" započeo. Pre nego što pređemo na telefon OnePlus Two, malo da pričamo o tome kako nas je ovaj proizvođač pripremao za nadolazećeg “ubicu”!

Kompanije obično sve informacije o svom telefonu, koji tek treba biti predstavljen, drže u tajnosti dok on zapravo ne bude zvanično predstavljen. Ipak, navodno se fotografije nadolazećeg, novog telefona uvek nekako nađu u javnosti… Šta mislite kako? Pa, to se zove “hipe” ili vam u prevodu “paljenje naroda” za nodolazeći uređaj (nije da mi sada to radimo sa OnePlus Two). Kompanija dostavi pojedinim medijima neke fotografije nadolazećeg telefona gde ti mediji kasnije njih objave i etiketiraju ih kao “procurele”. Naravno, ovo nije uvek slučaj ali je svakako čest. Kod OnePlus kompanije situacija se kretala malo drugačije. Informacije o OnePlus Two telefonu nisu toliko “curele” jer su ih oni sami, da kažemo zvanično, odavali, takođe putem određenih medija ili YouTube korisnika koji se bave testiranjem uređaja.

Kao i obično, kada procenimo da se radi o nekim konkretnim informacijama, koje nisu čisto nagađanje, mi to prenesemo na našem portalu, što smo i uradili sa OnePlus Two telefonom. Kada je Marques Brownlee dobio OnePlus Two telefon kako bi testirao njegovu kameru pre njegovog zvaničnog predstavljanja, ne otkrivši ništa više osim toga, mi smo to odmah preneli i priložili vam rezultate tog testa.

>> Znamo mnogo toga o OnePlus 2 telefonu i sve je to potvrđeno! Evo kako izgleda ta mašina i još po nešto... <<

Već tada smo imali kratak uvid u to da li će novi “ubica” opravdati očekivanja. Odmah ubrzo, OnePlus Two je i zvanično predstavljen gde je u avgustu pušten u prodaju bez sistema pozivanja. Kasnije ćemo govoriti o tome gde ga možete kupiti po najpovoljnijim cenama, sada ćemo pričati o njegovim karakteristikama i da li je on ustvari opravdao sve što smo očekivali.

Novi OnePlus Two dolazi sa FullHD LTPS LCD ekranom čija je gustina piksela 401 ppi. Ekran je prekriven četvrtom generacijom Corning Gorilla Glass zaštite i ima dijagonalu od 5.5 inča što praktično čini manjim fabletom. Ispod haube se nalazi Snapdragon 810 čipset sa 64 bitnim osmojezgranim procesorom koji radi u kombinaciji sa 4 GB RAM-a i Adreno 430 grafikom. Impresivno zar ne?



Treba napomenuti da OnePlus Two dolazi u dve verzije, jedan sa 16 GB interne memorije i 3 GB RAM-a, a drugi sa 64 GB interne memorije i 4GB RAM-a. Kao što ste do sada mogli da pročitate na našem sajtu još pre predstavljanja OnePlus Two telefona, njegova zadnja kamera je 13 MPx koja daje veoma dobre fotografije sa kojima bi i zahtevni korisnici bili zadovoljni. Naravno, LED blic i laserski autofokus takođe idu uz kameru kada je poleđina telefona u pitanju. Sa prednje strane se nalazi 5 MPx kamera koja takođe daje inzvaredne selfie fotografije… DualSIM (nanoSIM) je prisutan što pruža dodatnu mobilnost i efikasnost svima koji će ga koristiti. Naravno, uz navedene karakteristike, telefon takođe broji module kao što su WiFi, Bluetooth 4.1, GPS, A-GPS, GLONASS i slično. Ono što treba istaknuti je da OnePlus Two dolazi sa USB Tip C standardom i senzorom koji čita otiske prstiju.

Ono što su svi uvek voleli kod OnePlus One telefona je CyanogenOS. Budući da niko ne menja ono što je dobro, ni OnePlus kompanija to nije uradila. Shodno tome, OnePlus Two i ovaj put dolazi sa CyanogenOS-om koji je baziran na Android 5.1 verziji. Naravno, kako bi sve bilo kompletno, 4G je prisutan kao i solidna baterija od 3100 mAh.

Sve u svemu, jedan kompletan telefon koji po karakteristikama obećava mnogo. Nismo imali prilike da ga testiramo, nadamo se da ćemo u skorijoj budućnosti uspeti da ga dobijemo, ali sudeći po testovima ostalih portala i tech YouTuber-a, možemo reći da je OnePlus Two opravdao sva očekivanja. Ovaj put je cena malo viša u odnosu na predhodni OnePlus telefon ali kada se sagleda koji je izbor drugih uređaja po toj ceni, titula “ubica premium telefona” mu i dalje opravdano stoji.



Istraživali smo koje web prodavnice nude najpovoljnije cene i zaključuli smo da GearBest, sa kojim inače sarađujemo, daje najpovoljniju. Ukoliko nađete povoljniju cenu voleli bismo da nas obavestite. Pa tako, na GearBest sajtu možete poručiti

OnePlus Two po ceni od 425 evra za 64 GB ROM, 4 GB RAM model → KUPI
OnePlus Two po ceni od 361 evra za 16 GB ROM, 3 GB RAM model → KUPI

GearBest takođe nudi i opremu za njega pa tako jednom porudžbinom, koja podrazumeva besplatnu poštarinu, možete kupiti sve što vam je potrebno za svoj novi OnePlus Two telefon.



Dakle, uz telefon možete kupiti i opremu, a sledeće je u ponudi: 

  • Zaštita za staklo - 2 evra
  • OnePlus 1000 mAh prenosna baterija - 20 evra
  • Bambus stilizovana zadnja maska - 26 evra

Sve ovo i obe verzije OnePlus Two telefona možete kupiti klikom na priloženi baner: