Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti ćirilično, latinično ili neko drugo pismo na SwiftKey tastaturi?

Kako podesiti ćirilično, latinično ili neko drugo pismo na SwiftKey tastaturi?

Evo kako namestite ćirilicu na telefonu, koristeći SwiftKey tastaturu. Zapravo, pomoću ove tastature možete podesiti bilo koje pismo. 

SwiftKey tastatura je jedna od najboljih za Android i iOS uređaje. Međutim, za neke može biti vrlo komplikovana za korišćenje. Shodno tome, rešili smo da napravimo uputstvo koje će vam pomoći da na SwiftKey tastaturi podesite pismo koje vama odgovara.

 Evo liste "korak po korak" uputstava koje smo napisali vezano za SwiftKey tastaturu. Ovde imate apsolutno sve o SwiftKey aplikaciji pa ukoliko ste imali nekih nedoumica, onda pogledajte neki od priloženih članaka: 

  1. Kako instalirati i podesiti SwiftKey tastaturu na telefonu?
  2. Kako napraviti ili promeniti temu na SwiftKey tastaturi?
  3. Kako prilagoditi tastere SwiftKey tastature?
  4. Kako promeniti veličinu SwiftKey tastature?
  5. Kako podesiti rečnik i način kucanja preko SwiftKey tastature?
  6. Kako isključiti unos teksta putem govora na SwiftKey tastaturi?
  7. Kako podesiti zvuk i intezitet vibracije na SwiftKey tastaturi?
  8. Kako dodati prečice za reči ili rečenice na SwiftKey tastaturi?
  9. Kako izbrisati, resetovati ili odjaviti se sa SwiftKey naloga?
  10. Kako koristiti dodatne tj. posebne opcije SwiftKey tastature?

Ukoliko ste iz Srbije, Makedonije, Bugarske ili bilo koje druge zemlje koja koristi svoje pismo, onda bez problema možete podesiti samo to pismo ili dodati i koristiti nekoliko njih. Evo šta treba da uradite:

Kako podesiti srpsko ćirilično pismo na SwiftKey tastaturi?

1. Pokrenite “SwiftKey” aplikaciju dodirom na njenu ikonu koja boravi u fioci sa aplikacijama.2. Pristupite kategoriji “Višejezično”. 

3. Na listi jezika pronađite pismo tj. jezik koji želite da koristite u dodirnite na njega. Recimo Srpski (ćirilica). Naravno, možete dodati koliko god jezika tj. pisma želita.4. To je to, uspešno ste dodali nov jezik. Imajte na umu da će prvi, podrazumevani jezik biti sistemski jezik tj. onaj koji koristite za korisnički izgled Android platforme.

5. Uvek možete izbrisati jezik tj. pismo koje ne želite dugim dodirom na njega sve dok se ne pojavi prozor u kojem imate taster “izbriši”. Naravno, dodirom na “izbriši” taster uklanjate pismo sa liste korišćenih. 6. Ukoliko koristite više od jednog pisma, onda promenu možete izvršiti dugim dodirom na taster za razmak (eng. space) i dok držite taster samo prevucite ka levoj ili desnoj strani ekrana.