Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prilagoditi tastere SwiftKey tastature?

Kako prilagoditi tastere SwiftKey tastature?

Evo kako da prilagodite izgled i funkcionalnost tastera u okviru SwiftKey tastature. Pokazaćemo vam čemu služe sve opcije i funkcije unutar kategorije "Tasteri".

Mnoge korisne opcije SwiftKey tastature se mogu naći u okviru kategorije “Kucanje”. Tu imate nekoliko podkategorija koje vam omogućavaju prilagodite korisničko iskustvo pri kuckanju tako što ćete isključiti ton, uključiti vibraciju i podesiti njen intezitet, ali i isključiti predviđanja t. automatsko ispravljkanje reči. 

 



U današnjem tekstu ćemo vam objasniti čemu sve služe opcije i funkcije koje se nalaze u okviru kategorije “Kucanje”. Za početak, počnimo sa opcijama koje mogu da vam pomognu prilagodite funkcionalnost tastera na SwiftKey tastaturi.

Evo liste "korak po korak" uputstava koje smo napisali vezano za SwiftKey tastaturu. Ovde imate apsolutno sve o SwiftKey aplikaciji pa ukoliko ste imali nekih nedoumica, onda pogledajte neki od priloženih članaka. 

  1. Kako instalirati i podesiti SwiftKey tastaturu na telefonu?
  2. Kako podesiti ćirilično, latinično ili neko drugo pismo na SwiftKey tastaturi?
  3. Kako promeniti temu na SwiftKey tastaturi ili napraviti novu?
  4. Kako promeniti veličinu SwiftKey tastature?
  5. Kako podesiti rečnik i način kucanja preko SwiftKey tastature?
  6. Kako isključiti unos teksta putem govora na SwiftKey tastaturi?
  7. Kako podesiti zvuk i intezitet vibracije na SwiftKey tastaturi?
  8. Kako dodati prečice za reči ili rečenice na SwiftKey tastaturi?
  9. Kako izbrisati, resetovati ili odjaviti se sa SwiftKey naloga?
  10. Kako koristiti dodatne tj. posebne opcije SwiftKey tastature?

Kako podesiti tastere i njihovo ponašanje?

1. Pokrenite “SwiftKey” aplikaciju dodirom na njenu ikonu koja boravi u fioci sa aplikacijama.



2. Pristupite kategoriji “Kucanje”.

3. Pristupite podkategoriji “Tasteri”.



4. Ako želite da iznad svih karaktera na tastaturi dodate red sa brojevima, onda dodirnite na prekidač pored opcije “Red sa brojevima”.

5. Ako želite da se brojevi prikažu levo, desno ili iznad simbola kada dodirnete na “123” taster za numeričku tastaturu, onda dodirnite na opciju “Položaj brojeva u rasporedu brojeva i simbola” i izaberite položaj.



6. Ako želite da imate mogućnost unosa akcentovanih karaktera, onda uključite opciju “Akcentovani znakovi”. To će vam omogućiti da dodate akcentovan karakter kod rečenica kao što su “bio sam sâm” ili “unesite kôd u polje”.

7. Ako želite da imate poseban taster za pristup emotikonima, onda uključite opciju “Namenski taster za emotikone”.

8. A ako želite da im pristupate dugim dodirom na taster za novi red (eng. enter), onda uključite opciju “Pristup emotikonima preko tastera enter”.

9. U slučaju da želite da imate strelice za lakše kretanje između karaktera ili redova, onda uključite opciju “Tasteri sa strelicama”.

10. Podešavanje trajanja dužeg dodira možete obaviti pomoću “slajdera” u okviru opcije “Trajanje dužeg pritiska”. Putem dužeg dodria zapravo pristupate akcentovanim karakterima ili simbolima.

11. I na kraju imate mogućnost da uključite prozore koji se pojavljuju iznad svakog tastera koji dodirnete. Oni služe za lakši uvid u to koje tastere trenutno dodirujete dok kucate.