Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Samsung se pohvalio svojim rolajućim ekranima! Oni više nisu daleka budućnost… (VIDEO)

Samsung se pohvalio svojim rolajućim ekranima! Oni više nisu daleka budućnost… (VIDEO)

Da li će naši pametni telefonu uskoro moći da se srolaju!? Samsung čvrsto veruje u to. Čak su napravili i demo svog prototipa rolajućeg ekrana. Pogledajte...

Ove nedelje, na “SID Display 2016” događaju, namenjenom predstavljanju inovacija proizvođača ekrana, Samsung je pokazao koliko su savitljivi ekrani zapravo realnost koja će uskoro zadesiti Android uređaje. I ranije smo imali prilike da gledamo razne koncept video snimke koji predstavljaju rolajuće i savitljive erkane. Kasnije su je pojavilli i prvi prototipi, doduše ne tako uverljivi. 

 



Sve do sada što smo imali prilike da vidimo nekako nije obećavalo previše. Ali, svaki put, svaki naredni demo je bio sve više uverljiviji, pa tako i ovaj. Samsung je prvo predstavio Note 4 Edge telefon sa ekranom koji bio zakrivljen samo na jednoj strani, a zatim su se pojavili telefoni koju imaju savitljiv ekran kao što ima LG G Flex i LG G Flex 2. To samo govori koliko se proizvođači trude da svojim korisnicima dostave inovacije. Kvalitetne, sigurne i perspektivne inovacije.

>> Sledeći korak Samsung kompanije može biti predstavljanje uređaja sa savitljivim ekranima! (VIDEO) <<

>> LG i Samsung nam spremaju revoluciju pametnih uređaja! <<

Novim predstavljanjem rolajućeg ekrana Samsung je dokazao da je sposoban da nastavi sa dostavljanjem inovacija i to bržim tempom. Posle uspešnih linija telefona koji imaju zakrivljen ekran na bokovima, sledeće što možemo da očekujemo od Samsung-a su upravo rolajući i savitljivi ekrani, koji su takođe predstavljenji šrioj masi na  “SID Display 2016” u San Francisku.  

Ovo je demo njihovog novog rolajućeg ekrana, dijagonale 5.7 inča, rezolucije 1080*1920 piksela, sa 386 ppi. On je tanak svega 0.3 mm i 5 grama težak.