Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google će predstaviti potpuno redizajnirani Google Launcher uz nove Nexus uređaje!

Google će predstaviti potpuno redizajnirani Google Launcher uz nove Nexus uređaje!

Evo kako će izgledati Android 7.0 Nougat na novim Nexus uređajima! Ono što je sigurno je to da će oni posedovati novi, redizajnirani Google launcher. 

Google će svakako lansirati novi Android 7.0 Nougat pre predstavljanja njihovih novih Nexus uređaja, ali to ne znači da će oni kec iz rukava izvući odmah. Po svemu sudeći, Google će “svog keca iz rukava” izvući kada predstavi nove Nexus uređaje. Taj “kec” bi trbalo da bude redizajnirani “Google launcher” odnosno tema.

Prema procurelim informacijama možemo zaključiti da će biti nekoliko značajnih promena. Prvo, taster za fioku sa aplikacijama će nestati! Google smatra to suvišnim te će se do fioke sa aplikacijama dolaziti jednostavnim prevlačenjem prsta sa dna ekrana prema vrhu.



Mala strelica na gore koja je pozicionirana na početnom ekranu je praktično indikator za neupućene kako bi shvatili da se do fioke sa aplikacijama dolazi prevlačenjem prsta. Uklanjanje ikone za fioku sa aplikacijama se oslobađa prostor na dnu ekrana tako da će umesto nje biti moguće postaviti petu ikonu, umesto četri, koliko je ranije bilo moguće.

Ne postoji panel za pretragu koji je inače boravio na vrhu početnog ekrana. On je sada smešten u svojstvu malog “G” tastera koji viri sa leve strane ekrana. Jedan dodir na “G” taster dovodi do širenja panela koji služi za Google pretragu.

overview_loop1 drawer_loop1

I dalje će biti moguće pristupiti “Google Now” stranici prevlačenjem prsta preko početnog ekrana, sa leve na desnu stranu, dok na drugom kraju početnog ekrana boravi kalendar koji nije moguće ukloniti.

expose_loop1

Do svih pomenutih informacija je došao sajt AndroidPolice.com, a kako oni ističu, vrlo je moguće da će novi Google Launcher imati integrisan Google AI tj. Google veštačku inteligenciju. Više o Google AI možete pročitati na priloženom linku:

>> Šta je Google AI asistent i kako će nam on biti od koristi? Sve o Google AI asistentu. (VIDEO) <<