Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nova Android verzija 7.0 je konačno dobila naziv! (VIDEO)

Nova Android verzija 7.0 je konačno dobila naziv! (VIDEO)

Evo kako se zove novi Android i kako je Google proslavio predstavljanje nove verzije…

30. juna, u ranim satima, Google je zvanično predstavio naziv nove Android verzije koja je do sada bila oslovljavana kao Android N. U početku, imali smo prilike da saznamo samo nov naziv, kasnije smo saznali i broj verzije. Shodno tome, mi danas imamo tačan broj i naziv novog Android-a: “Android 7.0 Nougat”

Ok, iako se često spekuliše oko broja svake nove verzije Android-a, mi smo znali da će to biti “okrugao” broj jer je Google još prošle godine to najavio. Sasvim je logično da će broj uvek biti okrugao, dakle 6.0, 7.0, 8,0 za svaku novu verziju a da će ostale nadogradnje biti nakon zareza tj. 7.0.1, 7.1 itd.



Za naziv smo mogli samo da slutimo jer je Google još na svojoj Google I/O 2016 konferenciji pokrenuo “javno krštenje” svoje verzije. Naime, Google je pozvao sve širom planete da predlože naziv novoj Android verziji. Onaj naziv koji se najčešće bude pojavljivao kao predlog, Google će ga i iskoristiti. Nadamo se da nas Google nije prešao da je poslušao volju “Androidaša”.

Google u etar pustio i video koji promoviše novi naziv i samu novu Android verziju. Pogledajte kako to izgleda… Dakle, barem delimično znamo šta nas očekuje: Android 7 Nougat.