Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Pročitajte sve što znamo o nadolazećem LG G4 telefonu! VIDEO

Pročitajte sve što znamo o nadolazećem LG G4 telefonu! VIDEO

Ovo su informacije koje će se verovatno ispostaviti tačne. Saznajte kakav će LG G4 biti pre nego što telefon bude zvanično objavljen! 

LG G4 se uveliko sprema da bude jedan od najboljih Android telefona 2015 godine. Pre nego što on bude predstavljen 28 aprila, mi smo uspeli da sakupimo mnoštvo procurelih fotografija i po koju informaciju i tome šta pakuje novi LG vodeći telefon. Iako smo jednom već pisali o procurelim fotkama LG G4 telefona, ovo što sada pišemo je "proverena priča". Nedavno je LG objavio zvanični video “tizer” (eng. teaser) koji prikazuje mogućnosti novog QHD ekrana koji će se naći na LG G4 telefonu. Pogledajte video i šta sve to mi znamo o nadolazećem LG G4 telefonu:

LG G4 - Ekran

LG je objavio video koji prikazuje novi QHD ekran LG G4 telefona. U video klipu, LG tvrdi da će ekran, koji će G4 imati, biti 25% svetliji od ekrana koji je na LG G3 i da će imati 20% veću paletu boja koje će se najrealnije prikazivati.



LG G4 će imati “Quantum IPS” ekran, što nam govori da će LG i dalje biti privržen IPS panelima. Iako nemamo zvaničnih informacija, sve ukazuje da će ekran LG G4 telefona biti dijagonale 5.5 inča.

LG je već korak ispred svih kada su u pitanju ekrani pametnih telefona. To su postigli sa svojim LG G3 telefonom koji ima QHD rezoluciju. Dok je ekran koji će imati LG G4 po karakteristikama sjajan, mnogi osporavaju forsiranje visoke rezolucije (2560*14440) na malim ekranima poput dijagonale od 5.5 inča. No, po video tizeru, LG smatra da ekrani od 5.5 inča sa QHD rezolucijom ipak prave razliku.

LG G4 - Kamera

LG G4 će imati zadnju kameru sa senzorom od 16 MPx sa f/1.8 brojem aperture. Ova sočiva treba da budu veoma malo unapređenija u odnosu na kamericu Galaxy S6 telefona koja ima f/1.9 broj aperture.Ovo govori da će okidanje fotki biti malo brže i efikasnije, sa malo više svetlosti, u odnosu na kameru Galaxy S6 telefona.

lg g4 room interface

Prednja kamera LG G4 telefona će takođe imati laserski autofokus i analizator spektra boja pomoću infrared sistema za preciznije reproduktovanje boja. Rezolucija prednje kamere je 5 MPx.



>> Samsung Galaxy S6 iz našeg ugla! <<

LG G4 - Dizajn

Evan Blass, član evleaks-a objavio je fotografije koje su trebale da se pojave na LG sajtu nakon predstavljanja LG G4 telefona. LG je pokušao da ukloni sve te fotografije, međutim one su se brzo proširile internetom tako da ih mnogi sada imaju, pa i mi.

Novi vodeći telefon LG kompanije mnogo podseća na onaj prethodni, odnosno na LG G3. Naravno, ako se izuzme izbor materijala pri izradi telefona. Naime, zamenljiva maska koja je od prave kože, ne lažnjak, se može naći na poleđini telefona: Sa prednje strane G4 telefona se može uočiti kućište koje imitira talas karbonskih vlakana. Ispostavilo se da će LG G4 moći da se kupi u raznim izdanjima. Mislimo na to da će kupac moći da izabere boju zadnje kožne maske ili da jednostavno izabere plastičnu zadnju masku što će verovatno biti jeftinija opcija.



LG G4 će imati i zamenljivu bateriju zajedno sa ulazom za MicroSD memorijsku karticu, za razliku od skorije objavljenog Galaxy S6 i S6 Edge telefona. Takođe, taster za otključavanja telefona i tasteri za manipulaciju zvuka telefona će i dalje biti na poleđini, odmah ispod kamere.

LG G4 - Datum zvaničnog objavljivanja i puštanja u prodaju

LG je već poslao pozivnice pojedinima i organizovao događaj 28 april za koji se veruje da će biti predstavljanje LG G4 telefona. Telefon bi trebao odmah nakon objavljivanja, verovatno sredinom maja, da bude na policama radnji širom cele planete.



LG G4 - Cena

Ovo naravno nije zvanična informacija, ali po iskustvu koje smo stekli sa LG G3 telefonom, za LG G4 verujemo da će cena biti negde između 350 do 400 dolara. Naravno, ukoliko bude raznih verzija, a verovatno će ih biti, cena može varirati između 300 pa sve do 470 dolara.

LG G4 - Operativni sistem

Kada govorimo o operativnom sistemu, sve ukazuje na to da će nam LG G4 doći sa “Optimus UI” korisničkim izgledom i naravno Android 5 LolliPop-om.

Izvor: Androidpit.com

Pogledajte našu detaljnu recenziju fantastičnog LG L Belo Telefona:

>> LG L Bello - Test (VIDEO) <<