Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Quokkaselfies  je novi trend koji se pojavio u Australiji!

Quokkaselfies je novi trend koji se pojavio u Australiji!

Da li će quokkaselfies zameniti selfie u Australiji?

Novi trend je inficirao socijalne mreže i okupirao mobilne telefone, ipak možda je ovo i najlepši do sada. Turisti Australije su u poslednje vreme počeli da dele razne statuse među kojim su najčešći kuoka selfi fotografije. Prava pomama quokkaselfies je krenula iz te daleke zemlje Australije. Ako do sada niste čuli kuoke (eng. quokkas) su bliski rođaci kengura, a prepoznatljivi su po jako srećnim izrazima lica. Nije da kuoke ne znaju biti agresivne ako ih neko isprovocira, one su jednostavno uvek lepo raspoložene životinjice.

Uprkos tome što se u Australiji plaća kazna od 300 dolara ukoliko ih neko drži u svom naručju, mnogi turisti ipak ne mogu da odole a da se ne fotografišu sa njima. Naime, kazna je tu zato što je ova vrsta na korak od istrebljenja pa se vlasti trude da ih zaštite od lovokradica ili nepažljivih turista.



Društvene mreže su pune quokkaselfie fotografija i statusa, a najčešće korićena aplikacija za ove selfije je je Retrica. U pitanju je aplikacija za fotkanje i uređivanje fotki, veoma je jednostavna a sa druge strane dobro potkovana raznim filterima.

Na priloženim linkovima je možete preuzeti potpuno besplatno na svoj telefon:

>> Android - Retrica <<

>> iOS - Retrica <<

U daljem prilogu pogledajte par quokkaselfies fotogravija, a na ovom LINKU pogledajte mnogo više quokkaselfies.