Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Režim štednje na Galaxy Note 7 telefonu je u mogućnosti da spusti rezoluciju ekrana!

Režim štednje na Galaxy Note 7 telefonu je u mogućnosti da spusti rezoluciju ekrana!

Zahvaljujući novom režimu štednje, koji imamo prilike da vidimo na Samsung Galaxy Note 7 telefonu, rezolucija ekrana se sa QuadHD-a spušta na FullHD ili čak samo HD.

Pre samog predstavljanja Galaxy Note 7 telefona šuškalo se da bi on mogoa da ima novi režim štednje baterije koji bi mogao da spusti rezoluciju ekrana i tako omogući telefonu još nekoliko sati života. Ispostavilo se da je šuškanje ustvari istina.

Novi režim štednje baterije možete isključiti, postaviti da radi na “Mid”, što je otprilike umerena štednja, ili da postavite na “Max”. Dakle da rezimiramo:



- Off > Isključen režim štednje

- Mid > Umeren režim štednje

- Max > Potpun režim štednje

Međutim šta zapravo podrazumeva “umeren i potpun” režim štednje.

Pa, umeren tj. “Mid” uključuje ograničenja po pitanju rezolucije te QuadHD rezoluciju spušta na FullHD, ograničavajući tako potrošnju energije na visok ppi i samo osvetljenje ekrana. Takođe, “Mid” režim štednje ograničava i same performanse telefona isključujući animacije i još par sitnica. Za sada vam ne možemo reći koliko tačno “Mid” režim štednje utiče na svakodnevno korišćenje telefona, ali verujemo da neće osetiti razliku ukoliko ne igrate igrice. Tačne informacije ćemo imati čim budemo testirali Galaxy Note 7 telefon.

>> Koje sve rezolucije ekrana postoje i koja je njihova hijerarhija? <<



Potpun režim štednje, tj. “Max” uključuje ograničenja takođe po pitanju rezolucije te QuadHD spušta na HD. Isto tako, osvetljenje ekrana se smanjuje za čak 80%, korišćenje interneta biva prekinuto, a performanse oslabljene kako komponente ne bi crpele bateriju.

Ova pomenuta režima štednje baterije “Mid” i “Max” uz Galaxy Note 7 dolaze kao veoma bitna unapređenja. No, čini nam se da je Samsung trebalo da pruži malo slobode korisnicima pri prilagođavanju pomenutih režima. Ipak je ograničenje interneta u “Max” režimu malo agresivniji potez…



Sa druge strane, Samsung tvrdi da bi njihov Galaxy Note 7 mogao da “izboksuje” dodatnih 35 sati života ukoliko se koristi “Max” režim štednje. Ako je ovo tačno, postavlja se pitanje, da li su korisnici spremni da se liše svega što im ovaj režim oduzima zarad benefita koje pruža.

>> Zbog ovih 7 funkcija je Samsung Galaxy Note 7 toliko dobar telefon! (VIDEO) <<

>> Samsung je zvanično predstavio fantastični Galaxy Note 7! (VIDEO) <<

Činjenica je da Samsung prednjači kada je reč o režimima štednje baterije u odnosu na ostale proizvođače telefona, ali ni oni ne zastaju previše. Ovim potezom, implementiranjem režima štednje koji podrazumeva snižavanje rezolucije ekrana, Samsung je definitivno napravio korak dalje jer su oni prvi i jedini koji su uradili ovako nešto.