Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Substratum aplikacija može u celosti promeniti izgled Android platforme! (VIDEO)

Substratum aplikacija može u celosti promeniti izgled Android platforme! (VIDEO)

Evo kako da promenite apsolutno svaki aspekt Android platforme, uključujući notifikacioni panel, kategoriju sa podešavanjiima, ikocine, tonove i animacije! Ova aplikacija je pogodna za većinu telefona, a pogotovu za Sony telefone.

Od kako je Cyanogen praktično ugašen, sistem za temiranje se na LineageOS nije pojavio. Otuda i potreba programera da naprave nešto novo što će praktično zameniti “CyanogenMOD Theme Engine”. To nešto novo je zapravo Substratum!

 



Radi se o aplikaciji koja se ponaša kao servis za temiranje Android platforme. Tačnije, Substratum najbolje radi na Android platformama koje su bazirane na AOSP-u ili na CustomROM-ovima, ali je moguće koristiti ga i na zvaničnim verzijama Android-a koje pokreću modele kao što su Samsung Galaxy S6 (uz određene modifikacije). Takođe, vaš uređaj mora biti root-ovan, a Android verzija mora biti 6.0 Marshmallow ili iznad. Pa hajdemo da rezimiramo koji su to sve preduslovi koji treba da budu ispunjeni:

- AOSP ROM illi Cusotm ROM

- Root

- Android 6 Marshmallow ili iznad

Što se instalacije tiče, ona se obavlja putem Google Play prodavnice. Sve što treba da uradite je da je preuzmete Substratum aplikaciju, instalirate je i dozvolite joj određene dozvole. To je to! Spremni ste za temiranje!

>> Razlike između Cyanogen i Android operativnih sistema? <<



>> LineageOS 14.1 dostupan za HTC One Mini 2! <<

Kada pokrenete Substratum aplikaciju, teme vam neće biti izlistane što znači da treba da ih preuzmete ili sa Google Play prodavnice ili direktno iz Substratum aplikacije. Na raspolaganju su razne teme, kako besplatne tako i one koje se plaćaju.

Prilikom primenjivanja teme bićete u mogućnosti da idredite koji tačno aspekt želite da promenite. To znači da možete samo ikonice promeniti ili samo animacije, ili `pak samo notifikacioni panel. Uglavnom, na izbor je na vama što je super!

>> Kako instalirati prvi stabilan Lineage OS 14.1 ROM na Galaxy S6! (VIDEO) <<



>> Nezvanični LineageOS 13.0 dostupan za Xiaomi Redmi Note 4! <<

Ono što se nama dopalo je što je moguće pojedinačno iskoristiti više različitih tema i tako primeniti od svake teme po nešto. Na taj način praktično kreirate sopstvenu temu koju uvek možete sačuvati za neko kasnije primenjivanje. Mnogima je ogroman plus to što nije potrebno restartovati telefon kako bi se tema primenila. Ako je i vama to bitno, onda će vas obradovati ova informacija.



Prednosti Substratum aplikacije su definitivno širok dijapazon tema, mogućnost promene izgleda pojedinih aspekata Android-a, a ne celokupnog i njen veoma intuitivan korisnički izgled! Više o tome kako se konkretno Substratum koristi pogledajte u priloženom tekstu u kom je detaljno prikazano kako se primenjuje tema na tastere za navigaciju kroz Android platformu:

>> Evo kako da promenite izgled navigacionih tastera na Android telefonima? <<