Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako na vreme sprečiti prekid kabla koji koristite za punjenje telefona? (VIDEO)

Kako na vreme sprečiti prekid kabla koji koristite za punjenje telefona? (VIDEO)

Znate onaj osećaj kada svoj telefon povežete sa punjačem, a on se čas puni, čas ne? Evo kako brzo i lako sprečiti najčešći problem kod korisnika pametnih telefona i tablet računara!

Nema osobe koja se nije barem jednom susrela sa probelmom “kabal u prekidu”! Preventiva je ovo veoma jednostavno i neverovatno jeftino rešenje. Proizvod koji koji će vam pomoći da sebe poštedite nerviranja, košta, verovali ili ne, svega 25 dinara.

 



Ovo je jedan DIY (eng. do it yourself) projekat koji ne zahteva previše veštine. Sve što vam je neophodno je neka hemijska olovka iz koje ćete izvaditi oprugu. Jedan kraj te opruge razvucite kako biste mogli da je namotate oko kabla. Kada se kabel nađe u okviru opruge, posao je praktično gotov. Na kraju samo treba da oprugu pozicionirate na jedan kraj kabla. Da bi i drugi kraj kabla dobio ojačanje, neophodno je da ponovite proces sa novom oprugom. Kako bi opruge uvek stojale na krajevima kabla, učvriste ih plastikom koja se topi. Ako nemate pištolj koji nanosi istopljnu plastiku/gumu, u kineskim radnjama ga, sa sve municijom, možete kupiti po ceni od 250 dinara. On vam kasnije može koristiti za mnoge stvari.

Kada opruge nema, velike su verovatnoće da će se vremenom, tokom korišćenja, kabel umrstiti, uvijati ili eventualno priklještiti. To doprinosi prekidu jednog ili više kola unutar kabla. Kada se desi taj prekid, jedino rešenje je otvaranje kabla i spajanje prekinutih kola (žičica). Obzirom da je ovaj problem praktično neizbežan, zašto ne biste uložili pedeset dinara i ojačali krajeve kabla koji koristite?

Pogledajte kratak video na kom se može video kako taj proces odprilikme izgleda: