Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Family Link platforma će roditeljima omogućiti pametan nadzor dece!

Google Family Link platforma će roditeljima omogućiti pametan nadzor dece!

Google je upravo lansirao novu platformu koja će roditeljima pomoći da prate i kasnije menjaju način korišćenja telefona ili tableta… Radi se o Family Link aplikaciji!

Google je rešio da se pozabavi ozbiljnim problem svih roditelja, a to je kontrola korišćenja telefona nad svojom decom. Svaki roditelj želi najbolje svom detetu, a u tu dugu dugu listu spada i ređe korišćenje tableta i telefona! Nekada je decu bilo teško uvesti u kuću, a sad je teško naterati ih da izađu! Ali, manje, više, to je proprati problem.

 



Glavni problem je gubljenje vremena na neproduktivnu zabavu. Deca uglavnom igraju igrice na pomenutim uređajima, a retko kada čitaju knjige ili gledaju neki sadržaj edukativnog karaktera. Što je najgore, ne postoji lak način da se ovaj problem reši. To govorimo iz perspektive roditelja koji ima dva mala deteta koja spadaju u “smartphone generaciju” 21 veka…

Ukoliko se deci na bilo koji način, pa i agresivan oduzmu uređaji, time se postiže kontra efekat. A deca, kao deca, retko kada će sami odustati od igrica… Ono što deca mogu da “svare” je dogovor ili bolje reći nagodba! Upravo tu Google Family Link pronalazi rešenje za zabrinute rodetelje omogućivši postavljanje određenih ograničenja i nadzor korišćenja pametnih uređaja dece.

>> Najbolje aplikacije za nadzor dece! [Parental Control] <<

>> Kako uvek znati lokaciju svog deteta ili prijatelja? (VIDEO) <<

>> Zvanična YouTube aplikacija za decu <<

Konkretno, Family Link roditelju pruža mogućnost da odredi detetu koje sve to aplikacije može preuzeti sa Google Play prodavnici. E sada, štos je u tome što se sve radi daljinski što je daleko korisnije, lakše i pametnije u odnosu na druge “parental” kontrole. Kada dete pokuša da preuzme aplikaciju sa Google Play prodavnice, roditelj na listu za odobravanje dobije zahtev koji može odobriti ili odbiti. Ovo roditeljima olakšava kontrolu nad svojim detetom ali i nadzor jer na prati njegova interesovanja.



Takođe, roditelji mogu da prate na dnevnoj bazi to koliko deca igraju igrice ili koriste ostale aplikacije. Što se muzičkih aplikacija i onih za dopisivanje tiče, izveštaj se roditeljima šalje na  nedeljnom ili mesečnom nivou.

U slučaju da roditelj primeti da njegovo dete u velikoj meri koristi određene aplikacije, daljinski je moguće zaključati ih i detetu onemogućiti dalje korišćenje. Ali, tu je i ceo drugi sistem zaključavanja koji je baziran na vremenu korišćenja ili takozvani “Time-Lock”. To znači da roditelj može odrediti koliko će dugo pojedine aplikacije biti dostupne za korišćenje u toku dana.

Ono što je trenutno problem je što Family Lock nije dostupan svima već samo onima koji su dobili poziv. Da biste i vi dobili poziv, kliknite OVDE i zatražite ga. Aplikaciju možete preuzeti sa ovog LINKA kako bi mogli da koristite ovaj servis u trenutku kada vam se to omogući.



Ovo je će u jednom momentu biti dostupno apsolutno svima, bez sistema pozivanja. Ipak, problem je u tome što Family Link podržava samo Android 7 Nougat uređaje. Budući da je mali broj tih uređaja, ovo može biti prepreka Family Link servisu da zaživi.