Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako aktivirati Google AI koji trenutno može da se koristi samo na Pixel telefonima? (VIDEO)

Kako aktivirati Google AI koji trenutno može da se koristi samo na Pixel telefonima? (VIDEO)

Google Asistent je moguće aktivirati na svim uređajima koej pokreće Marshmallow i Nougat Android operativni sistemi. Evo kako to da učinite.

Predstavljanjem Pixel uređaja, Google je najavio da će implementirati svog novog digitalnog asistenta, baziranog na veštačkoj inteligenciji, unutar nove Android 7.1 Nougat verzije sistema. Naravno, Pixel telefoni inicijalno dolaze sa Google AI i pomenutom verzijom Android sistema te je novi digitalni asistent tu i premijerno debitovao.



Do nedavno, svi smo mogli samo da se nadamo novim Pixel telefonima i tako probamo i koristimo Google AI. Ono što smo u okviru Google Allo aplikacije mogli da vidimo od Google AI nas je svakako zainteresovalo. Bilo bi šteta kada bi se njegovo korišćenje svelo samo na Allo aplikaciju, Google Pixel uređaje ili na one uređaje koje pokreće Android 7.1 Nougat.

Sreća po sve koji vole da modifikuju svoje Android uređaje, Google AI je moguće aktivirati na bilo koji Marshmallow ili Nougat uređaj. Zapravo, postoji nekoliko uputstva. U početku se pojavilo ono koje pomaže svim vlasnicima Nexus 6P telefona da aktiviraju Google AI, a kasnije su na “površinu interneta izplivala“ još dva uputstva: za Marshmallow uređaje i za Nougat uređaje.

Kako instalirati Google AI na Android 6 Marshmallow uređajima

Dobro poznata Xposed modifikacija, N-ify, je Android 6 Marshmallow uređajima pružala pregršt opcija i funkcija koje nudi Android 7 Nougat. Zahvaljujući tvorcu ove modifikacije, svi vlasnici Android 6 Marshmallow uređaja mogu da aktiviraju Google AI.

Treba znati da Google AI kroz N-ify modifikaciju najbolje radi na CyanogenMOD 13. Evo procedure za instalaciju:

1. Osnovno je to da je telefon root-ovan i da imia custom recovery.

2. Sledeće što je potrebno da ima je instaliran Xposed Installer. Ukoliko nema, prilažemo vam uputstvo za instaliranje Xoposed Installer aplikacije:



>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? <<

3. Zatim preuzmite N-ify modifikaciju sa ovog LINKA, sačuvajte je na memoriju telefona ipotom je instalirajte.

4. Pokrenite N-ify i aktivirajte Google AI.

Kako instalirati Google na Android 7 Nougat uređajima

Kod Android 7 uređaja, u koje inače spada i Nexus 6P, aktiviranje Google AI se vrši znatno jednostavnije. Sve funkcije Google AI su dostupni i rade bez greške. Evo šta treba da uradite:



1. Naravno, aktiviranje Google AI na Android 7 Nougat uređaja nije moguće ukoliko oni ne poseduju pristup root-u i custom recovery. Dakle, ukoliko to do sada niste obavili, onda je to prvi korak.

2. Sledeće što treba da učinite je da preuzmete tri datoteke sa ovog LINKA i da je sačuvate na memoriju svog telefona.

3. Potom prebacite svoj telefon u custom recovery stanje.



4. Unutar custom recovery-a pronađite fasciklu unutar koje ste sve neophodne daoteke. Selektujte “GoogleAssistantVelvet.zip” i “GoogleAssistantBuildProp.zip” datoteke bi bike instalirane jedna za drugom.

5. Treću preuzetu datoteku neće moći da vidite u custom recovery-u jer se radi o .prop formatu. Ona je tu kao izvor linija koje treba da se upišu unutar sistemske build.prop datoteke.

6. Nakon instalacije jednostavno ponovo pokrenite svoj uređaj i uživajte.

Ukoliko vam se desi da imate nekih grešaka onda očistite sve podatke Google aplikacija i servisa ili ih iznova instalirajte iz custom recovery-a. Treba imati na umu da se ovim instaliranjem iz custom recovery-a izbegava ručan unos linija u build.prop sistemsku datoteku. To je stariji metod koji se inicijalno koristio za Nexus 6P.

Nadamo se da vam je ovo uputstvo pomoglo. Ukoliko imate neko pitanje slobodno nam ga postavite u komentarima ovog posta.