Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako doći do Android N funkcija na Android 5 LolliPop i Marshmallow verzijama?

Kako doći do Android N funkcija na Android 5 LolliPop i Marshmallow verzijama?

Evo kako da aktivirate najpopularnije Android N opcije i funkcije na svom Andriod 5 LolliPop ili Android 6 Marshmallow uređajima.

Android N operativni sistem za programere je još odavno dostupan za Nexus uređaje. Oni koji vole da isprobavaju nove funkcije, opcije i slično, pruža priliku da to učine pre svih. Međutim, zvanična verzija Android N Developer Preview sistema je dostupna samo za Nexus uređaje što znači da korisnici ostalih uređaja nisu u mogućnosti da probaju nove funkcije.

>> Preuzmite Android N zvaničnu pozadinu u visokoj rezoluciji! <<



>> Google je predstavio novi Android N za programere! Pogledajte šta on donosi! <<

Srećom, zahvaljujući jednom Xposed modulu, korisnici velikog broja uređaja, čiji je Android operativni sistem verzije 5 ili iznad. Takođe, teško modifikovani Android sistemi ne mogu da koriste ovaj Xposed modul jer nije kompatabilan sa TouchWiz ili Sense korisničkim izgledom.

U pitanju je Xposed modul koji se naziva “Android N-ify” koji je tu kako bi aktivirao razne Android N funkcije i opcije na ranijim verzijama Android-a.

Član XDAdevelopers.com MrWasdennnoch planira da održava ovaj modul sve dok ne uspe da portuje sve moguće funkcije Android N DP sistema. Modul je trenutno u beta fazi pa samim tim ima samo par funkcija i opcija. Ponaša se dobro, ali ima se nekada javi po koja greška (eng. bug).

MrWasdennnoch obećava da će se potruditi da portuje i sledeće funkcije:



  • Navigacioni panel u podešavanjima.

  • Korišćenje tastera za nedavne aplikacije radi kretanja kroz nedavne aplikaicje.

  • Doze režim čak i kada je uređaj u pokretu.

  • Hitne informacije na zaključanom ekranu.



  • Noćni režim.

  • Novi sistem prikazivanja obaveštenja.

Budući da Google još nije objavio izvorni kod Android N DP sistema, ovo portovanje funkcija se zapravo zasniva na kopiranje Android N funkcija na MrWasdennnoch način. Samim tim, programer nas uverava da, do objavljivanja izvornog koda, u okviru modula sigurno neće biti funkcija kao što su “MultiWindow”, DPI izbornik, Režim štednje paketnih podataka i brzo podešavanje.



Da pomenemo još jedno! Modul Android N-ify, vrlo verovatno neće raditi na pojedinim Samsung uređajima sa TouchWiz-om. Potvrđeno je da će sigurno raditi na CM13 Android 6.0 ROM-u, kao i na velikom broju AOSP ROM-ova.

Dakle, za početak dve funkcije, a uskoro još mnogo drugih. Evo šta treba da uradite da biste instalirali Android N-ify:

1. Prvo instalirajte Xposed Installer na vaš uređaj. Na priloženim linkovima imate detaljno uputstvo kako da to uradite:

>> Kako instalirati Xposed Framework na Android 5 LolliPop-u? <<

>> Kako instalirati Xposed Installer na Android 6 Marshmallow uređajima!? (Android 5.1+, Samsung TouchWiz ROM) <<

2. Zatim preuzmite i instalirajte Android N-ify modul sa priloženog banera:

3. Aktivirajte modul u okviru Xposed Installer-a i ponovo pokrenite uređaj.

To je to! Uspeštno ste postavili modul. Uživajte o Android N funkcijama.