Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako dodati vidžete u notifikacioni panel?

Kako dodati vidžete u notifikacioni panel?

Evo kako dodate vidžete u okviru notifikacionog panela, tamo gde su vam brze opcije!

Android 7 Nougat donosi mnoga unapređenja i promene. Ali, kada se podvuče linija, razlika između Marshmallow i Nougat verzije je u tim sitnicama koje čine promenu. Shodno tome, Google je omogućio aplikacijama trećeg lica da iskoriste benefite notifikacionog panela koji sadrži brze opcije. Sada skoro svaka aplikacija može imati sopstvenu skraćenicu u okviru nativnih skraćenica za određene opcije Android 7 Nougat operativnog sistema.

 



I sami znate da su te skraćenice znatno korišćenije od svih onih koje nude neke druge aplikacije u vidu plutajućeg panela ili nekih gestura. Korisnici su se jednostavno navikli na to da u notifikacionom panelu imaju skraćenice prema opcijama i funkcijama koje često koriste. Zamislite koliko je tek zgodno to što sada, na Android 7 Nougat verziji, mogu da dodaju neku skraćenicu aplikacije koju su nedavno instalirali! Super zar ne? Uskoro ćemo pisati tekst o tome koje aplikacije to sve omogućavaju zato nas pratite kako vam ne bi promakao!

>> Kako promeniti izgled notifikacionog panela! <<

Uglavnom, kao što je mogućedodati skraćenice, moguće je dodati i vidžete! Sve je što vam je potrebno je aplikacija koja se naziva “Quidgets”. Zašto bi neko uopšte imao vidžete u okviru notifikacionog panela? Pa, za nekog ko već ima definisan izgled Android platforme na svom telefonu, a nema prostora da ubaci neki vidžet ili mu se ne uklapa u celu njegovu postavku, onda je najbolje moguće rešenje da taj vidžet bude u notifikacionom panelu! U tom slučaju, vidžet koji je bitan korisniku može biti postavljen tamo gde mu neće smetati.

Još jedna važna prednost vidžeta koji borave u okviru notifikacionog panela je to što im je moguće pristupiti u bilo kom momentu, bez izlaženja iz aplikacije koja se trenutno koristi! Međutim, postoji nešto što vas može sprečiti da koristite “Quidgets”, a to su presvučeni Android korisnički izgledi kao što su TouchWiz i njemu slični!

Kako dodati vidžet u notifikacioni panel?

U suštini, Quidgets aplikacija nema svoj korisnički izgled tako da kada je sa Google Play prodavnice preuzmete, (ili sa ovok LINKA) nećete moći da je pokrenete i izvršite postavku. Sve što treba da uradite je sledeće:

1. Spustite notifikacioni panel i pristupite brzim opcijama.



2. Dodirnete na malu “olovčica” ikonicu koja se nalazi u gornjem desnom uglu ekrana.

3. Potom se spustite niz panel skorz na dno kako bi prevukli “Tap to setup” skraćenicu u aktivni deo panela sa skraćenicama.

4. Kako bi sačuvali promene koje ste napravili samo dodirnite taster za korak unazad.



5. Potom dodirnite na “Tap to setup” ikonicu.

6. Kada se pojavi nova stranica, dodirnite na jednu od pet “Tap to setup” ikonica kako bi dodali vidžet.

7. I na kraju, dodirnete na “Pick a widget” taster i sa liste odaberete željen vidžet.



Kao što i sami možete da zaključite, moguće je dodati maksimalno 5 vidžeta. Jednom kada dodate vidžet i sve postavite, samo par puta dodirnite taster za korak unazad.