Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Hush je sledeća velika stvar koja će se desiti pametnim telefonima i tablet računarima!

Hush je sledeća velika stvar koja će se desiti pametnim telefonima i tablet računarima!

Hush štedi bateriju još 16% postavljajući telefon u konkretno stanje sna.

Uzimajući u obzir da je brza potrošnja baterije najveći problem kod današnjih pametnih telefona, čudno je to da je samo jedno ozbiljnije istraživanje sprovedeno. Ipak, to se dogodilo gde su se sastavili naučnici, programeri i drugi bitni ljudi iz kompanija Intel, Purdue University i Mobil Enerlytics. Rezultat njihovog istraživanja je aplikacija za koju tvrde da može smanjiti potrošnju baterije za 16%. Šta ta aplikacija radi? Jednostavno omogućava telefonu ozbiljnije stanje sna u momentima kada mu to treba.

Oni su zaključili da telefon, iako je u stanju sna odnosno dok mu je ekran ugašen, i dalje troši čak 45.9% baterije. 28.9% potrošnje baterije od tih 45.9% dok je telefon zaključan i dok mu je ekran ugašen, se desi zato što pojedine aplikacije često u tim momentima aktiviraju telefon i rade u pozadini koristeći tako RAM i bateriju. Sve ovo bi bilo normalno kada bi se telefon ponovo vratio u stanje sna nakon što neka aplikacija obavi svoj posao. Međutim, situacija nije takva, pa tako jedini način je da se ugasi telefon. Ipak, postoji aplikacija koja će vam pomoći da to rešite, a da ne morate da ugasite telefon. U pitanju je Hush!

Rešenje koje su programeri našli i uključili u okviru nove Hush aplikacije je sistem prepoznavanja prioritetnih aplikacija i obaranje onih koje to nisu. Zapravo, Hush prepoznaje koje su to vama bitne aplikacije, a koje ne, i onda na osnovu tih informacija blokira aktivnost svih nepotrebnih aplikacija koje se dešavaju u pozadini. Teoretski, ova apliakcija bi trebalo da bude sledeća velika stvar koja će se desiti kod pametnih telefona.

Hush je trenutno i dalje u izradi, svakog momenta treba biti podignuta i spremna za preuzimanje. U trenutnku dok čitate ovaj tekst, vrlo lako može da se desi da je ona već dostupna za preuzimanje na GitHub-u, zato odmah proverite:

>> Hush - GutHub <<