Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Google Kalendar i Google Keep aplikacije su konačno tamne teme!

Google Kalendar i Google Keep aplikacije su konačno tamne teme!

Od sada možete koristiti Google Keep i Google Kalendar aplikacije u tamnom režimu tj. “Dark Mode”-u. 

Posle toliko mnogo Google aplikacija koje su dobile tamnu temu, stiže nam novost da su im se pridružile još dve prilično korišćene aplikacije: Google Kalendar i Google Keep.

 Ranije se govorilo o tome kako aplikacije sa tamnijom temom mnogo manje troše bateriju na telefonima sa AMOLED ekranima. Međutim, niko zvanično nije izjavljivao apsolutno ništa na tu temu. 

>> Sve Google aplikacije sa tamnom temom! <<

Nakon nekog vremena, Google je ipak rešio da se korisnicima obrati po tom pitanju i razjasni o čemu se zapravo tu radi. Mi smo napravili detaljan tekst u kojem možete pročitati nešto više o tome i saznati iz kog razloga zapravo tamne teme štede bateriju. 

>> Tamna tema štedi bateriju telefona, izjvaio je Google! <<

Nakon što su se prvo pojavile brojne aplikacije trećeg lica sa opcijom na prebacivanje na takozvani “Dark Mode”, Google je polako počeo raditi isto to sa svojim aplikacijama. Lista aplikacija sa tamnom temom je sada duža za još dve, po našem mišljenju vrlo korišćene aplikacije kao što su Google Keep i Google Kalendar.Aktiviranje tamne teme u ovim aplikacijama možete obaviti unutar podešavanja. Putanja do “Dark Mode” opcije izgleda ovako:

Settings > General > Theme. In Google Keep, you’ll go Settings > Enable Dark Mode.

Naravno, u slučaju da i dalje ne vidite opciju za aktiviranje tamne teme, predlažemo da proverite da li su na Google Play prodavnici dostupne nadogradnje.