Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako konvertovati govorne poruke u tekstualne na WhatsApp-u?

Kako konvertovati govorne poruke u tekstualne na WhatsApp-u?

Evo kako da izbegnete neprijatnu situaciju kada u javnosti treba da preslušavate govorne poruke vaših prijatelja.

Govorne poruke su svakako lakši vid komunikacije u odnosu na kuckanje tekstualnih poruka. Dovoljno je dodirnuti na taster i reći šta imate da kažete svom dopisniku. Tu funkciju danas imaju gotovo sve veće “chat” aplikacije, uključujući i “WhatsApp”.

 



Međutim, komunikacija putem govornih poruka je prijatno iskustvo isključivo kada niste u javnosti. Logično zar ne? Ne biste da drugi čuju šta vam prijatelj poručuje ili šta vi prijatelju poručujete. Programer Mirko ddd je na XDA-developers.com sajtu postovao rešenje za ovaj problem. U pitanju je aplikacija koja konvertuje WhatsApp glasovnu tj. govornu poruku u tekstualnu pa tako bez problema, u javnosti, odmah možete videti šta vam prijatelj poručuje.

Ono što se mnogim WhatsApp korisnicima sa našeg govornog područja neće dopasti je to što ovo rešenje ne podrazumeva srpski jezik. Barem ne u celosti. Međutim, mnogo je kvalitetnih programera koji mogu doprineti ovoj aplikaciji i pomoći Mirko bbb programeru da usavrši srpski ili doda još neke balkanske jezike na listu. No, ovo nije loša prilika da naši programeri kreiraju sopstvenu aplikaciju sa istom idejom.

>> Kako sakriti WhatsApp fotografije iz galerije? <<

>> Kako koristiti WhatsApp aplikaciju sa telefona na računaru? <<

>> Kako koristiti dva WhatsApp ili Viber naloga na jednom telefonu? <<



Sve u svemu, “Transcriber for WhatsApp” omogućava konvertovanje govornih poruka za sledeće jezike:

- Engleski

- Italijanski

- Nemački



- Španski

- Francuski

- Portugalski



- Ruski

- Arapski (test)

- Hindi (test)

- Malažanski (test)

- Srpski (test)

Aplikaciju sa jezicima u test fazi možete preuzeti na ovom LINKU.

Način na koji se koristi ova aplikacija je verovatno malo drugačiji u odnosu na ono što ste očekivali. Kada vam stigne govorna poruka, potrebno je dugim dodirom na nju inicirati dodatne opcije. Potom je potrebno dodirnuti na “podeli” taster i pronaći aplikaciju “Transcribe for WhatsApp”.

Preporučujemo da je probate ukoliko često koristite WhatsApp aplikaciju. To je “must have” dodatak po našem mišljenju. Mi nismo aktivni korisnici WhatsApp aplikacije te vas pozivamo da je testirate i da nam u komentarima pišete utiske. Svaka dodatna informacija o tome kako se ova aplikacija ponaša po pitanju srpskog jezika je svakako korisna za našu WhatsApp zajednicu.

>> Koristite WhatsApp kao profesionalac! Naoružajte se korisnim trikovima. Evo kako! <<

>> Kako instalirati WhatsApp na računaru? <<

>> Sa AutoResponder kreirajte automatski odgovor na WhatsApp poruke! [BEZ ROOT-A] <<