Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako načiniti 360° fotografije (photosphere), pregledati ih i podeliti na internetu!

Kako načiniti 360° fotografije (photosphere), pregledati ih i podeliti na internetu!

Želite da svoje okruženje tj. panoramu podelite u jednoj fotografiji sa svojim prijateljima? Mi vam predstavljamo način kako da to učinite!

360° fotografije tj photosphere su postale viralne od kako je CyanogenMod uvrstio ovu opciju u svojoj aplikaciji za fotografisanje. Takođe je "street view" implementirao photosphere u svojoj aplikaciji što je doprinelo da ove fotografije postanu hit. To je prosto fantastičan način da se u jednoj slici prenese ono što u tom trenutku vidite.

Sada skoro svaki telefon podržava fotografisanje u ovom modu, a Google Camera je jedna od mnogobrojnih aplikacija koja to omogućava. Ako imate uređaj koji koristi Android 4.4+, slobodno se uputite na Google Play i preuzmite je.



Sa ovog LINK-a možete direktno preuzeti aplikaciju Google Camera.

Google Camera vas neće mnogo namučiti pri fotografisanju u ovom modu jer gestikulativno vodi kroz ceo proces. Cela filozofija je da telefon pri fotografisanju držite u istoj osi dok ga okrećete i pratite tačkice. Pozicioniranjem telefona prema tačkicama na koje vas navodi aplikacija, kreira se photosphere fotografija. Pa sada u zavisnosti od preciznog okretanja telefona, fotografija će ispasti dobro ili loše.

Kada sve završite, vi u Google „slike“ aplikaciji možete pregledati i kretati se kroz načinjenu 360° fotografiju. One često mogu biti uzbudljive i sadržaj takvih fotografija zna da oduševi sve!

U toj nameri podignut je sajt sphereshare.net, kako bi omogućio svim obožavaocima photosphere da sačuvaju, pregledaju i podele svoja jedinstvena i umetnička dela! Sajt je prijatnog dizajna bez previše kiča i bespotrebih informacija. Frontend je sačinjen od nedavnih nakačenih photosphere-a, a registracija se može obaviti u nekoliko koraka pomoću Google mail-a. A ako više preferirate kačenje fotografija preko telefona tu je i njiihova aplikacija sphereshare.net koju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili ovog LINKA



Pogledajte 360° fotografiju sačinjenu u Kotoru! To divno okruženje se ne može lako opisati rečima ili u nekoliko fotografija. Jedini način da doživite to iskustvo je da pogledate ovaj LINK!