Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Nova "Google Slike" aplikacija je sad dostupna za preuzimanje!

Nova "Google Slike" aplikacija je sad dostupna za preuzimanje!

Google je predstavio svoj novi Slike servis koji nam potpuno besplatno nudi paletu funkcija zajedno sa besplatnim neograničenim prostorom za skladištenje naših fotografija i video zapisa! Pogledajte kako da preuzmete novu redizajniranu aplikaciju i kako da je postavite. 

Google I/O konferencija je već iza nas gde su nam predstavljeni brojni noviteti. Ako izuzmemo novi Android M koji je bio glavna tema, prestavljena je nova Google Slike servis.

 



Novi servis Google Slike sada obuhvata nekoliko usluga što ge praktično čini “sve u jedan” servisom. U ovom momentu potpuno besplatno možete preuzeti novu Google Slike aplikaciju koja nudi neograničen prostor za skladištenje fotografija do 16 MPx rezolucije i video zapise u FullHD-u. Takođe, u okviru nove aplikacije dobijate organizaciju fotografija, moćan sistem pretrage i još nekoliko zanimljivih alatki poput onih koje nam od naših fotgrafija i snimaka Google pravi filmove, priče, animacjie i kolaže.

Kako bi servis bio mnogo vredniji, značajniji i zgodniji za korišćenje, Google Slike se može koristiti i na Windows ili Mac računarima preko internet pregledača.

>> Predstavljamo vam 5 najboljih aplikacija za fotografisanje! <<

>> Kako načiniti 360° fotografije (photosphere), pregledati ih i podeliti na internetu! <<

Mi ćemo pokazati kako da instalirate novu Google Slike aplikaciju, kako da je postavite i šta je tu novo.



Kako instalirati Google Slike aplikaciju

1. Sa Google Play prodavnice nadogradite vašu Google Slike aplikaciju koja je integrisana u okviru Google+ aplikacije. Link ka Google Play-u:

>> Slike <<

2. Ukoliko sa Google Play prodavnice iz nekog razloga ne možete preuzeti nadogradnju sa priloženog linka preuzmite je u APK formatu:

>> Google Photos v1.0.9 <<



3. Da biste sa memorije telefona mogli da instalirate aplikaciju prvo je neophodno da štiklirate opciju “nepoznati izvori”. Ukoliko ne znate kako se to radi na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako štiklirati opciju “nepoznati izvori” <<

4. Pronađite preuzetu Photos APK datoteku i dodirom na nju je instalirajte.



Kako postaviti Google Slike aplikaciju

Čim startujete aplikaciju dobićete GIF animaciju koja vas malo informiše o nekim izmenama. Dodirom na taster “započnite” prelazite na sledeću stranicu gde treba da postavite Slike aplikaciju.

Prva stranica gde nešto treba da podesite je ona vezana za pravljenje rezervne kopije fotografija i video zapisa načinjenih na vašem telefonu. Za sve one koji brinu, fotografije i video zapisi  sačuvane na Google Slike servisu su bezbedne i privatne tako da bez vašeg deljenja istih niko ne može da ih pregleda.

Preporučujemo da aktivirate rezervnu kopiju jer ćete na taj način najlakše sačuvati sve fotografije i video zapise bez obaveze da bilo šta radite jer sve ide automatski. Vaše je samo da budete povezani sa internetom. Dakle opciju “pravi rezervne kopije i sinhronizuj” uključite dodirom na taster prekidač koji se nalazi odmah pored.  

Kada smo već kod interneta, ispod opcije za rezervnu kopiju imate i opciju gde možete podesiti da se rezervna kopija pravi čak i kada niste na WiFi-u. Ako aktivirate to znajte da će paketni podaci odnosno internet sa SIM kartice, biti trošen.

Na sledećoj stranici odabirate u kojoj ćete rezoluciji čuvati fotografije. Imate izbor između “orginal” opcije koja, ako je slika preko 16 MPx, zauzima memoriju koja nije neograničena. A ako odaberete “visok kvalitet” opciju, onda se sve fotografije čuvaju na neograničenoj memoriji. Na vama je da se odlučite, mada 16 MPx je sasvim zadovoljavajuće. Uzimajući u obzir sve ovo slobodno možemo reći da nas je Google častio besplatnim cloud servisom!

>> Kako ulepšati fotografiju na pametnom telefonu? <<

>> Kako da napravite dobru fotku? <<

Šta je novo kod Slike aplikacije

Za sada najbolja nova funkcija Slike aplikacije, po našem mišljenju, je to što ona sada za nas oragnizuje naše fotografije i video zapise. Aplikacija može prepoznati lica, ljubimce, pejzaže, lokacije i još mnogo toga. Zahvljaujući tim mogućnostima mi sada možemo jednostavnom pretragom “dete” u okviru aplikacije da dodjemo do svih fotografija gde se nalaze deca. Nakon kačenja svih fotografija na Slike servis, aplikacija će sve njih organizovati po danu mesecu i godini.

>> Kako napraviti GIF fotografiju na telefonu? <<

>> Aplikacije za skrivanje fotografija na Android platformi <<

Dodirom na malu plutajuću lupicu pristupate svim svojim kategorijama poput “mesta, stvari vrste” i slično. Kao što možete i sami da vidite fotografije se automatski kategorišu gde se znatno olakšava pretraga i kretanje kroz njih. Normalno, ne možemo očekivati stoprocentnu preciznost kod ove vrste kategorisanja, međutim mi smo prezadovoljni rezultatima.

Sledeća jako zanimljiva funkcija je “pomoćnik” koji vam predlaže neke aktivnosti ili vas obaveštava o nekim promenama. Pa recimo kada aplikacija Slike kreira neku priču, animaciju, film ili kolaž, pomoćnik vas odmah obaveštava o tome. Takođe uz pomoć njega možete i sami da kreirate bilo šta od navedenog tako da ne morate da čekate kada će se Slike aplikacija smilovati da vam napravi neki film od vaših fotografija i video zapisa, recimo.

Sa novom Slike aplikacijom veoma lako možete podeliti sačuvani sadržaj sa željenim osobama u privatnom svojstvu. Čim odaberete sadržaj koji želite da podelite, jednostavno didrinite na prepoznatljivu “podeli” ikonicu gde će se sa donje strane pojaviti panel sa opcijama. U slučaju da želite da podelite sadržaj sa jednom ili nekoliko osoba u privatnom svojstvu, dodirnite na taster “preuzmi link”. Taj link kasnije možete poslati onim osobama sa kojima ste želeli da podelite svoje fotografije. Novitet je što te osobe nisu obavezne da koriste Google Slike servis da bi pregledale sadržaj sa primljenog linka.

>> Kako napraviti profesionalnu fotografiju pomoću iPhone-a? <<

>> Fragment je aplikacija koja će vaše fotke učiniti unikatnim! (VIDEO) <<

Zaključak

Do sada nismo imali prilike da koristimo ovoliko zgodnu aplikaciju a da je potpuno besplatna. Nagovestićemo samo da Slike sadrži još mnogo sitnih unapređenja i estetskih promena koje će vas, sigurni smo, očarati.

Uslovi korišćenja ove aplikacije su u jednom momentu izazvale ogromno nezadovoljstvo među korisnicima jer je u jednom delu pisalo kako Google ima pravo na komercijalno korišćenje sadržaja koji se nakači na Google Slike servis. Nakon bure na interntetu Google je načinio saopštenje gde tvrdi da neće koristiti ni jedan jedini sadržaj ukoliko im korisnik to ne dozvoli.

Verovali Google kompaniji ili ne, moramo priznati da je Slike aplikacija odlična.