Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Podelite WiFi šifre u QR kod formi!

Podelite WiFi šifre u QR kod formi!

Evo kako da podelite WiFi šifru sa prijateljima generisajući QR kod koji oni samo treba da skeniraju kako bi se povezali na internet.

Deljenje lozinki ranije korišćenih WiFi pristupnih tačaka nije moguće na Android uređaju koji nije root-ovan. O tome smo već jednom pisali u od jednom od naših tekstova, a to je tako iz sigurnosnih razloga. Međutim, ko još pamti lozinke za svaki WiFi internet na koji se poveže? Pa niko! Osim, naravno, samog telefona…

 



I kako onda izvući šifru za neki WiFi na koji smo se prijavili pre ko zna kojeg vremena? Pa, jedini način je uz pomoć aplikacije. Takvih aplikacija ima stvarno mnogo i sve one zahtevaju pristup root-u kako bi radile. Jedna od takvih aplikacija je “WiFi QR Code Generator” i ona je kompatabilna sa Android 8 Oreo verzijom.



Aplikacija ustvari generiše QR kôd same WiFi lozinke kako bi vi mogli da ga pošaljete prijatelju. Sve što prijatelj kasnije treba da uradi je da skenira taj QR kôd i telefon će se uspešno prijaviti na WiFi.

Još jedna vrlo korisna prednost ove aplikacije je to što možete generisati QR kôd WiFi pristupne tače vašeg doma i odštampati ga! To će vam vašim gostima daleko olakšati prijavljivanje na vaš WiFi. Sve što vi treba u toj situaciji da uradite je da im predate listić sa QR kôd-om. Da ne govorimo o tome koliko bi ovo tek bilo korisno po restoranima i kafićima…

Aplikaciju možete preuzeti sa XDA Labs prodavnice potpuno besplatno.

Ukoliko ne znate kako se QR  skenira putem telefona, evo teksta koji će vam u tome pomoći:

>> Šta je QR kod i kako skenirati QR kod? <<