Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Sve Android Go aplikacije trenutno dostupne!

Sve Android Go aplikacije trenutno dostupne!

Ukoliko je vaš Android telefon slabiji, ima lošije performanse, onda vam ove Android Go aplikacije mogu pomoći! Evo koje su trenutno Android Go aplikacije dostupne i gde da ih preuzmete.

Iako možda zvuči neverovatno, u svetu i dalje postoje ogromna nerazvijena tržišta. Zemlje koje su i dalje u razvoju, kako Google voli da kaže, nemaju jaku potrošačku moć te su telefoni srednje klase praktično nedostižni za veliki broj ljudi. 

 



Google je prepoznao taj problem i rešio da pokrene Android Go program koji će doneti laganiji Android 8 Oreo za neke vrlo slabe uređaje, kada je reč o performansama. No, uz Android Go operativni sistem dolaze i Android Go aplikacije koje su praktično “lite” verzije originalnih aplikacija.

U današnjem tekstu ćemo govoriti koje su sve to Android Go aplikacije trentutno dostupne i gde da ih preuzmete. U slučaju da ste propustili naš članak koji detaljno objašnjava šta je to Android Go, predlažemo da ga pročitate:

>> Android Go - Sve što treba da znate! <<

Gmail Go

Možda će vam biti čudno ako vam kažem da je Google “osiromašio” svoju Gmail aplikaciju i prilagodio je za Android Go jer predpostavljate da originalna aplikacija nije previše zahtevna. Greška! Originalna aplikacija je itekako zahtevna, pogotovo za jedan vrlo slab uređaj koji nema više od 8 GB interne memorije, 1 GB RAM-a itd…

Sa druge strane, Gmail je praktično neizostaviva aplikacija za sve Android korisnike, pa i za one koji koriste Android Go verziju. Gmail Go varijanta ne zauzima mnogo memorije, ne poseduje neke dodatne funkcije i opcije koje se ne koriste često i prilagođena je tako da što manje opterećuje performanse uređaja.

Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice:



>> Gmail Go <<

Ili u APK formatu sa priloženog linka:

>> Gmail Go <<



Maps Go

Google Maps je sjajna aplikacija! Takođe jedna od korišćenijih kod Android korisnika. Međutim, ona je za razliku od Gmail aplikacije, vrlo zahtevna! Programeri iz Google-a su uspeli da je smanje, “olakšaju” i prilagode da radi i na slabijim uređajima, bez gubitka bitnih funkcija same Google Maps aplikacije.

Maps Go radi na PWA bazi te je potrebno imati internet pregledač. Samim tim, opcija za korišćenje mapa u režimu bez interneta nije dostupna. Takođe, Maps Go zahvaljujući sistemu štednje podataka koji ima Chrome internet pregledač, mnogo manje potroši interneta što je od krucijalnog značaja za korisnike država u razvoju.

Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice:



>> Maps Go <<

Ili u APK formatu sa priloženog linka:

>> Maps Go <<

Assistant Go

Malo smo zbunjeni potezom Googla kada je reč o prilagođavanju Google Assistant aplikacije za Android Go platgormu. Zbunjeni smo jer je Assistant Go prilično “osakaćen”. Zar nije suština te aplikacije da skrati posao?

Bilo kako bilo, Assitant Go možete upitati kakvo će vreme biti, da kreira rutu do određene adrese i još po nešto. Ne možete zatražiti da Assistant Go komunicira sa pametnim uređajima i obavi nešto umesto vas jer je to nedostupno.

Isto tako, moguće je koristiti samo engleski jezik. Što je se toga tiče, to nam je nekako logično jer se u Indiji govori taj jezik uveliko. Složićete se sa nama da je Indija najveće tržište u razvoju i da je ovo na kraju ipak pametan potez Google-a? Više o Android Go aplikaciji možete pročitati na priloženom linku:

>> Od sada dostupna i Google Assistant Go aplikacija za bolje perfromanse uređaja! <<

Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice:

>> Assistant Go <<

Ili u APK formatu sa priloženog linka:

>> Assistant Go <<

Gboard Go

“Kralj” svih tastatura, Gboard je takođe dobio svoju “laganiju” verziju za Android Go platformu. Ono što je super je što se nisu izgubile one bitne funkcije same tastature.

Dakle, kuckanje teksta prevlačenjem prstiju preko slova je i dalje dostupno. Teme takođe nisu izostavljene, kao i bar za pretragu direktno iz tastature. Nažalost, GIF-ovi i stikeri su otpali iz opticaja…

Možete je preuzeti u APK formatu sa priloženog linka:

>> Gboard Go <<

YouTube Go

YouTube je prva aplikacija koja je dobila svoju “laganiju” verziju i to se dogodilo 2016. godine. Tada je bila u centru pažnje zbog toga što je omogućavala preuzimanje video zapisa na memoriju telefona za korišćenje u režimu bez interneta. Doduše, i regularna YouTube aplikacija ima offline režim, ali ne i mogućnost biranja u kojoj rezoluciji će se video sačuvati. YouTube Go prikazuje i to koliko će video koji čuvate za offline pregledavanje zauzeti memorije, što je za slabije uređaje jako bitna stvar.

Još jedna razlika izmeću YouTube i YouTube Go verzije je mogućnost deljenja tih videa koji su sačuvani za offline pregledavanje. Oni se mogu podeliti putem Bluetooth konekcije. Više o YouTube Go aplikaciji pročitajte na priloženom linku:

>> YouTube GO je dostupan za preuzimanje! Gledajte video snimke i bez interneta… <<

Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice:

>> YouTube Go <<

Ili u APK formatu sa priloženog linka:

>> YouTube Go <<

Files Go

Files Go je prva Android Go apliakcija koja nema svoju punu verziju. U pitanju je prvi menadžer datoteka koji je Google lansirao na Google Play prodavnici. Osim toga što je lagana aplikacija, ona ima neke osnovne funkcije organizovanja datoteka.

Čak je dostupna i alatka čišćenje interne memorije. Ona skenira telefon, analizira sve podatke i nudi vam mogućnost brisanja duplikata, nepotrebne datoteke, keš memoriju i slično.

Detaljnije o Files Go aplikaciji možete pročitati na priloženom linku:

>> Files Go je nova aplikacija koja upošljava veštačku inteligenciju! <<

Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice:

>> Files Go <<

Ili u APK formatu sa priloženog linka:

>> Files Go <<

Google Go

Ova aplikacija je lansirana početkom 2017. godine nakon čega je krajem iste te godine rebrendirana kao Google Go. Namenjena je za pretragu uopšte, ali i fotografija, kako statičnih tako i pokretnih (GIF). Pretragu je moguće obaviti putem glasovne komande ili standardno, pomoću ukucavanjem teksta.

Google Go je gotovo identična standardnoj Google Search aplikaciji, stim da ona zauzima mnogo manje interne memorije i ima daleko manji utrošak internet podataka pri surfovanju. Na Google Go bi u suštini trebalo da gledate kao na dosta laganiju verziju Chrome internet pregledača.

Možete je preuzeti sa Google Play prodavnice:

>> Google Go <<

Ili u APK formatu sa priloženog linka:

>> Google Go <<