Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 4.4.4 na Huawei Y300?

Kako instalirati Android 4.4.4 na Huawei Y300?

Evo kako da nadogradite Android verziju na svom Huawei Ascend Y300 i instalirate zvanični CyanogenMOD 11.

Da biste mogli da instalirate Android 4.4.4 na svoj Huawei Y300 potrebno je da imate otključan Bootloader, instaliran TWRP recovery i da telefon bude root-ovan. Ukoliko to do sada niste uradili evo detaljnog uputstva. Bacite se na posao!

>> Kako otključati Bootloader, instalirati TWRP Recovery i root-ovati Huawei Y300? <<

*NapomenaUputstvo koje smo vam pripremili je bazirano na uputstvu koje je pronađeno na "Modaco" forumu. Mi nismo tvorci ovog ROM-a pa samim tim ne snosimo odgovornost ukoliko nešto krene naopako. U slučaju da naiđete na probleme, kontaktirajte programera i člana "Modaco" foruma, Dazzozo

Ako ste svoj telefon osposobili za menjanje operativnog sistema, vreme je da počnemo. Prvo je potrebno da se prebacite sa TWRP recovery-a na CWM recovery. Evo kako da to uradite:

1. Sa priloženog linka preuzmite CWM Recovery 6.0.4.5 recovery u ZIP formatu i prebacite ga na MicroSD karticu.

>> CWM Recovery 6.0.4.5 recovery <<

2. Prebacite se u TWRP Recovery i putem njega jednostavno pronađite prethodno preuzeti CWM recovery i instalirajte ga (eng. flash).

Obzirom da CM11 zahteva CWM Recovery, navedeni koraci su neizostavivi. Sledeće što je potrebno da uradite je da preuzmete CM11 i GAPPS datoteke kako biste ih prebacili na MicroSD karticu. Ovaj CM11 je zvaničan i svaki put kada izađe nova verzija, putem telefona, moći ćete da je preuzmete u sekciji “o telefonu” (eng. about phone) pa na “ažuriranje” (eng. update).1. Sa priloženog linka preuzmite poslednju verziju CyanogenMOD11 ROM-a koja će biti prikazana kao na priva na listi:

>> cm-11-datum-NIGHTLY-u8833.zip <<

2. Zatim sa priloženog linka preuzmite odgovarajuće Google aplikacije. U ovom slučaju je potrebno preuzeti dve datoteke:

>> delete-CM-stuff-20150313-signed.zip <<
>> pa_gapps-modular-pico-4.4.4-20150308-signed.zip” <<

3. Da podsetimo, CM11, GAPPS i Delete CM Stuff datoteke prebacite na MicroSD karticu.

Sada, kada ste sve potrebne datoteke preuzeli i prebacili na MicroSD, možemo da krenemo u proces instaliranja Android 4.4.4 operativnog sistema na Huawei Y300.1. Prebacite svoj telefon u CWM Recovery koji se ranije instalirali.

2. Unutar CMW recovery-a prvo odradite potpuno čišćenje izvršavanjem komandi “format system, format chache, format data, wipe dalvik cache”.

3. Zatim pronađite “cm-11-datum-NIGHTLY-u8833.zip“ i instalirajte ga (eng. flash)4. Nakon instaliranja sistema pronađite “delete-CM-stuff-20150313-signed.zip” datoteku i “flešujte” nju.

5. I na kraju pronađite i flešujte Google aplikacije tj. "pa_gapps-modular-pico-4.4.4-20150308-signed.zip".

To je to! Uspeli ste da nadogradite verziju Android-a na svom Huawei Y300 telefonu… Ne zaboravite da podelite ovo uputstvo na svojim društvenim mrežama i zapratite nas na Facebook, Twitter i YouTube.