Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S3 telefonu!?

Kako instalirati Android 5 LolliPop na Samsung Galaxy S3 telefonu!?

Pogleadjte uputstvo koje će vam pomoći da svoj Galaxy S3 nadogradite na Android 5 LolliPop. 

Na Samsung telefonima je veoma lako promeniti operativni sistem i smatramo da je to još jedan način da se korisnici Samsung telefona podstaknu na ovaj poduhvat! Ako to, što je veoma lako promeniti Android, nije dovoljno možda će informacija da možete instalirati Android 5 LolliPop biti dovoljna da se motivišete i krenete u avanturu menjanja operativnog sistema na svom telefonu.

Na zahtev mnogih pratioca našeg portala rešili smo da napravimo kratko uputstvo koje će svima pomoći da svoj Samsung Galaxy S3 GT-I9300 nadograde na Android 5 LolliPop sistem. Pre nego što počnemo sa uputstvom moramo da naglasimo da je u pitanju CustomROM i da se ovim postupkom gubi garancija ukoliko je imate. Takođe mi se odričemo odgovornosti jer mi nismo tvorci CustomROM-a, sve što radite, to radite na vašu odgovornost. Za više informacija i pomoć obratite se programeru ovog ROM-a na ovom LINKU.1. Preuzmite CM12 sa ovog LINKA i GAPPS sa ovog LINKA.

2. Prebacite preuzete cm-12-20150316-UNOFFICIAL-temasek-i9300-V8.8.zip i gapps-5.0.x-20150324-minimal-edition-signed.zip datoteke na MicroSD karticu.

3. Pređite u “CustomRecovery” stanje na vašem telefonu pritiskom na tastere za: isključivanje telefona (eng. power off), za početni ekran (eng. home) i za pojačavanje tona telefona (eng. volume up).

Ukoliko nemate instaliran CustomRecovery posetite ovaj LINK i pogledajte uputstvo koje će vam pomoći da to obavite (morate instalirati TWRP Recovery, CWM neće moći da instalira ovaj ROM). Imajte na umu da se nekada dešava da telefon mora biti root-ovan pre instalacije CustomRecovery-a tako da savetujemo da prvo root-ujete svoj Galaxy S3. Upustvo za root-ovanje je na ovom LINK-u.

4. U CustomRecovery-u odradite kompletno čišćenje telefona na opcije: “Wipe Davlik, Wipe Cache, Wipe Data-Factory Reset".

5. Nakon čišćenja na MicroSD kartici pronađite datoteku “cm-12-20150316-UNOFFICIAL-temasek-i9300-V8.8.zip” i instalirajte je.6. Nakon instalacije CM12 telefon će “možda” zatražiti da klinknete na “Yes” kada se pojavi “FIX PERMISSIONS”, međutim vi tada obavezno selektujte i potvrdite na “No”.

7. Sledeće što treba da uradite je da instalirate Google aplikacije. Pronađite na MicroSD kartici “gapps-5.0.x-20150324-minimal-edition-signed.zip” datoteku i instalirajte je.

8. Ponovo odradite čišćenje ali ovog puta samo “Wipe Davlik” i “Wipe Cache”.

9. Restartujte Samsung Galaxy S3 i sačekajte da se podigne sistem. Obzirom da se prvi put podiže imajte strpljenja jer može potrajati od 10 do 25 minuta.Ukoliko ste uspeli da instalirate Android 5 LolliPop na svoj Galaxy S3 telefon podelite ovo uputstvo na svom Facebook, Twitter ili Google Plus zidu kako bi i ostali znali da postoji način da se legendarni Galaxy S3 telefon nadogradi na noviji operativni sistem.