Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati aplikacije koje nisu dostupne za vaš region?

Kako instalirati aplikacije koje nisu dostupne za vaš region?

Ne možete da preuzmete aplikaciju jer Google Play prodavnica prikazuje poruku da aplikacija ne podržava vaš region? Nije problem! Evo kako da prevarite Google Play servis i lažirate vašu lokaciju. Veoma je jednostavno! 

Sigurno vam se dešavalao da na internetu pročitate super članak o nekoj aplikaciji i da odmah krenete da je tražite kako biste je instalirali? Zar ne?

 



Međutim putem telefona na Google Play prodavnici nikako ne možete da je nađete, a recimo na računaru je pronalazite ali prilikom pokušaja da zadate komandu daljinskog instaliranja na telefon, prikazuje vam se poruka da ona nije dostupna za vaš region. To je zato što ta aplikacija ima već unapred određenu ciljnu grupu korisnika koja ne uključuje vašu državu ili region.

Ipak, to ne znači da je ne možete instalirati na svoj telefon i kasnije je koristiti bez ikakvih problema! Postoji veoma lak način da se prevari Google Play servis govoreći mu da je vaš telefon upravo u regionu gde je aplikacija dostupna za preuzimanje. Evo kako da to uradite!

Pre nego što krenemo sa konkretnim koracima napomenućemo da je ovo veoma korisna aplikacija namenjena za VPN. No, ona odlično služi i ovog svrsi koja je nama trenutno potrebna.

AndroidPIT Nexus 6P tunnel bear vpn

1. Sa priloženog linka preuzmite i instalirajte aplikaciju “TunnelBear VPN”.

>> TunnelBear VPN <<



2. Startujte je i kreirajte nalog.

3. Odmah potom pojaviće vam se mapa zajedno sa prekidačem za uključivanje TunnelBear VPN servisa.  

4. Jednostavno uključite TunnelBear VPN putem tog prekidača i na mapi dodirnite zemlju u kojoj je aplikacija koju želite dostupna za regularno preuzimanje.



5. Čim se iz tunela, tačnije cevke, pojavi mali meda to znači da ste vi navodno u toj zemlji.

6. Može da se desi da ćete dobiti zahtev za potvrđivanje konekcije ili lokacije, vi to naravno potvrdite.

7. Ako je sve prošlo kako treba, tj. ako je meda izašao iz tunela i ako ste sve potvrdili što je trebalo, vi ste spremni za preuzimanje te jarko željene aplikacije.



Primera radi, ukoliko ste u Nemačkoj gde je Hulu aplikacija nedostupna za preuzimanje, a želite je naravno na svom telefonu, jednostavno startujte pomenutu aplikaciju, dodirnite na S.A.D., sačekajte da se meda pojavi iz tunela, preuzmite aplikaciju i uživajte.

*Napomena

Ukoliko i dalje putem Google Play prodavnice na telefonu ne možete da pronađete aplikaciju, uputite se na Google Play prodavnicu putem Chrome internet pregledača i tu pokušajte da je pronađete i instalirate. Takođe, kako bi aplikacija koja nije dostupna u vašem regionu radila bez problema na ovaj način, potrebno je da TunnelBear VPN aplikacija radi u pozadini. U slučaju da aplikacija i dalje ne može da se preuzme zbog toga što nije dostupna za vaš region, onda obrišite keš memoriju Googel Play prodavnice i pokušajte ponovo sve.

Više informacija o keš memoriji i o tome kako da je obrišete, pročitajte na priloženom linku:

>> Šta je keš memorija, čemu služi i da li je treba brisati? (VIDEO) <<

Ako i dalje ne možete da preuzmete aplikaciju, a recimo ne radi se o nekom servisu koji nije dostupan za vaš region već je to možda aplikacija poput "Pixlr Effects" ili slično, onda pokušajte da je preuzmete u APK formatu i instalirate sa memorije telefona. Na priloženom linku možete pogledati detaljno uputstvo koje će vam pomoći da to uradite:

>> Šta je APK datoteka i kako je instalirati sa memorije telefona? <<