Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako napraviti video sa slikama i muzikom na telefonu? (VIDEO)

Kako napraviti video sa slikama i muzikom na telefonu? (VIDEO)

Želite da napravite one cool video snimke koje viđate na Facebook i ostalim društvenim mrežama? Nije problem! Sve što je potrebno da imate je telefon i aplikacija Google Slike. Evo šta da uradite da biste vrlo lako napravili zanimljiv video klip od slika i snimaka, sa pozadinskom muzikom i efektima.

Danas je fotografisanje pomoću pametnih telefona svakodnevnica svih nas! Svi korisnici pametnih telefona u svakom momentu, na memoriji telefona imaju barem 30 fotografija ili više. To ranije nije bilo moguće. Ljudi su obično sa sobom, u novčaniku, nosili oko 5 fotografija, i to fotografija najvoljnijih osoba.

 



Zahvaljujući brzom razvoju tehnologije, mi smo u mogućnosti da fotografišemo i snimamo na svakom koraku. To više nije pitanje, međutim sledeće što nam se nameće je uređivanje, organizacija i prezentacija tih fotografija i video snimka! Shodno tome, mi na Google Play i App Store prodavnicama imamo brojne alatke za organizaciju i uređivanje fotografija i video snimaka. Ali koliko te alatke zapravo vrede? Koliko su one praktične za svakodnevnu upotrebu? Pa… I ne baš…

>> Kako napraviti odlične video snimke pomoću telefona? <<

>> Kako napraviti time-lapse video snimke? <<

>> Kako da napravite dobru fotku? <<

Sećate li se kada je Google u junu mesecu, 2015. godine, predstavio novu platformu Google Slike? Tačnije, Google Slike aplikacija i platforma je i do tada postojala ali su joj neke nove opcije i funkcije dodate. Google je napravio potpuno nov algoritam za svoju novu Google Slike aplikaciju i načio od nje jedan moćan servis koji obuhvata brojne usluge. Više o Google Slike apliakciji pročitajte na priloženom linku:

>> Nova, fenomenalna Google Slike aplikacija je sad dostupna za preuzimanje, evo šta treba da uradite! <<



*NAPOMENA

Imamo nov, ažurirani tekst i video uputstvo u kojem govorimo kako možete napraviti zanimljiv video preko Google Slike aplikacije. Pogledajte tekst i video na priloženom linku:

>> Kako na telefonu napraviti video od slika i snimaka? (VIDEO) <<

No, danas smo rešili da vam pokažemo kako da iskoristite ovu aplikaciju i uz pomoć nje napravite veoma zanimljive video snimke od fotografija i snimaka koje ste do sada putem svojih pametnih telefona (tablet računara, Android kamera) načinili. Nema Android uređaja koji ne dolaze sa Google Slike aplikacijom tako da vas nećemo pozivati na to da je prvo instalirate, sigurno je već imate na telefonu. Evo koji su to koraci do prelepog videa:

1. Pokrenite Google Slike aplikaciju kako biste se našli na početnoj stranici.

2. U gornjem desnom uglu ekrana imate “+” taster na koji treba da dodirnete.



3. Kada dodirnete na plus taster, sa dna ekrana izdići će se panel putem kog možete izabrati nekoliko opcija:

  • Album - Opcija koja vam omogućava da kreirate nov privatan album.
  • Deljeni album: Opcija koja vam omogućava da kreirate nov album i podelite ga na Google+ i ostalim društvenim mrežama, ili direktnim linkom putem email-a, IM poruke i slično. Ovom albumu takođe ostali vaši prijatelji mogu dodavati fotografije.
  • Film: Opcija koja vam omogućava da kreirate “film” tj. zanimljive video klipove.
  • Priča: Opcija koja vam omogućava da kreirate zanimljive digitalne priče inspirisane putokazom u svojstvu datuma načinjenih fotografija, lokacije i slično.
  • Animacija: Opcija koja vam omogućava da kreirate GIF fotografiju od više različitih fotografija.
  • Kolaž: Opcija koja vam omogućava da u jednom ramu spakujete nekoliko fotografija tj. da napravite kolaž.

Ono što vi treba da dodirnete je opcija “Film”

4. Odmah po dodiru na opciju “Film” pojaviće vam se stranica gde treba da izaberete fotografije i video snimke koje želite da vam se pojavljuju u vašem “cool” video klipu. Kada štiklirate sav željeni sadržaj, najviše do 50 stavki, dodirnite na taster “Napravi” koji je pozicioniran u gornjem desnom uglu ekrana. 



5. U zavisnosti od količine sadržaja koji ste prethodno odabrali, aplikaciji Google Slike je potrebno par minuta da napravi video, pre nego što ga vi sačuvate ili uredite. Kada se pravljenje videa završi, pojaviće vam se stranica gde možete da dodate naslov video klipu koji će se kasnije pojaviti na početku videa. Predlažemo da tu napišete o čemu se video radi…

6. Na samom dnu pomenute stranice, koja je između ostalog tu kako bi korisnici mogli da urede film pre čuvanja, imate i opcije za odabir efekata. Ti efekti zapravo generišu stil prikazivanja fotografija i video zapisa u klipu. Imate veliki izbor, počevši od: prirodno, 8 mm, akcija, bioskop, vintidž, glamur, dokumentarno, ekstremno, moderni pop, na otvorenom, noćna svirka, pa sve do pank, stari snimak, urbano, festival i filmsko platno.

7. Kada se odlučite za efekat koji vama odgovara, sledeći korak je odabir pozadinske pesme. Na stranici za uređivanje, na dnu ekrana, odmah pored tastera za efekte, imate i taster za odabir pozadinske muzike. U okviru te opcije, na raspolaganju vam je gomila muzike koja može odgovarati vašem video klipu.

Prvi isečak u okviru te opcije će vam ponuditi neke pesme koje Google smatra prikladnim. Međutim, vi uvek možete izabrati neku po svom ukusu kretajući se kroz ostale kategorije, tipa: dramatično, elektronska, refleksivno, rok i veselo. Sigurni smo da ćete uvek naći idelanu melodiju za vaš video klip.

Imajte na umu, da se na dnu ekrana, kada pristupite opciji za dodavanje pozadinske muzike, nalazi taster za uključivanje originalnog tona vide snimaka, koje ste odabrali da se prikazuju u sklopu novog video klipa. Pa recimo ako želite da vam se čuje pozadinska muzika i ton iz video klipa koji se vidi, onda predlažemo da prebacite prekidač “Dodajte originalni audio iz videa” na “uključeno”.

8. I na kraju, poslednji taster u nizu, na dnu početne stranice za uređivanje video klipa, je namenjen za uređivanje redosleda fotografija i snimaka koje se prikazuju u okviru vašeg klipa. U slučaju da sami hoćete da birate redosled prikazivanja fotografija i snimaka, ova opcija je stvorena upravo za to.

9. Kada završite sa uređivanjem vašeg video snimka, u gornjem desnom uglu imate taster (tri tačkice povezane linijom) putem kog možete podeliti video na svojim društvenim mrežama. Takođe, možete ga sačuvati na memoriju telefona dodirom na (tri tačkice) taster za dodatne opcije, koji se nalazi u samom gornjem desnom uglu ekrana, pa na opciju “Izvezi”.

Eto, videli ste i sami da nije previše teško napraviti zanimljiv video, naravno sve zasluge Google Slike aplikaciji zar ne? Moramo da istaknemo to da je Google napravio fantastičan servis i celu priču sa Google Slike platformom, tako da smatramo da ova aplikacija nema zaslužen status u našem regionu. Korisnici pametnih telefona često izbegavaju da koriste Google Slike aplikaciju i servis uopšte, bojeći se da nešto “ne krene naopako”, a ne shvataju da Google Slike može mnogo toga da pruži u svega nekoliko dodira!

Ako je sve ovo što smo napisali previše komplikovano za vas, evo video uputstva koji će vam pomoći:

Novo video uputsvo:

Povezani tekstovi:

>> Kako ulepšati fotografiju na pametnom telefonu? <<

>> Kako napraviti profesionalnu fotografiju pomoću iPhone-a? <<

>> Predstavljamo vam 5 najboljih aplikacija za fotografisanje! <<

>> Kako napraviti sjajne Instagram fotografije!? <<

>> Fragment je aplikacija koja će vaše fotke učiniti unikatnim! (VIDEO) <<

>> Kako napraviti najbolje kolaž fotografije za Instagram ili Facebook!? <<

>> Kako napraviti GIF fotografiju na telefonu? <<