Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati Flash Player na Android uređaje?

Kako instalirati Flash Player na Android uređaje?

Ako ne možete da igrate Flash igrice na telefonu ili da pregledate neki sajt jer nemate Flash Player onda je ovo uputstvo ono što vama treba! 

Iznova i iznova, korisnici nam postavljaju pitanje “kako da instaliram Flash Player na Android uređaju?". To nas dovodi do zaključka da korisnici žele da na svom telefonu igraju Flash igrice, pregledaju određene sajtove koje sadrže flash animacije ili jednostavno gledaju filmove preko interneta. Zato smo mi rešili da vam pokažemo kako da to učinite. Korišćenje "Flash Player"-a nije fabrički dostupno na Android uređajima ali postoje načini da vi to sami instalirate i kasnije koristite.

Kako instalirati Flash Player

FlashFox

Preko FlashFox-a je već duže vreme jedan od boljih načina da se koristi Flash Player na Android-u. Razlog tome je efektivan rad Flash Player-a i vrhunsko prikazivanje Flash sadržaja. Međutim nije potpuno rešenje jer se nekada dešava da ne radi. Ispostavilo se da je Flash Fox prilikom našeg testiranja na Nexus 5 telefonu kasnio sa animacijom i nije radio baš kako treba. Trenuntna verzija Flash Playera koja se koristi po raznim sajtovima je v16, a Android-ova podrška se završava na verziji v11.1 pa zato čak i FlashFox ne može da pomogne pri reprodukciji sadržaja programiranog sa najnovijim verzijama. U nekim slučajima poput ovih, FlashFox neće uspeti da 100% ispravno reproduktuje Flash sadržaj.



FlashFox aplikaciju možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:

>> FlashFox <<

Dolphin Browser

Za razliku od FlashFox-a, Flash Player u Dolphin internet pregledaču nije aktiviran od samog starta. Da bi ste ga aktivirali morate otići u podešavanja Dolphin pregledača, a zatim tu pronađite kategoriju “internet sadržaj” (eng. web content). U okviru te kategorije nađite naslov “Flash Player”. Po dodiru na taj naslov iskočiće vam mali prozorčić gde trebate podesiti opciju “uvek aktivan” (eng. always on).

Ovo je samo prvi korak, sledeći je da se uputite ka sajtu koji sadrži Flash sadržaj. Kada pristupite takvom sajtu, u jednom trenutku će od vas biti zatraženo da instalirate Flash Player, što naravno trebate učiniti dodirom na priloženi taster “preuzmi” (eng. download). Ukoliko pre toga niste štiklirali opciju “nepoznati izvori” nećete moći da instalirate Flash Player. OVDE imate uputstvo koje će vam pomoći da štiklirate tu opciju.

Dolphin Browser možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:



>> Dolphin Browser <<

Puffin Browser

Puffin internet pregledač ima dve prednosti u odnosu na FlashFox i Dolphin. Prvo, podržava poslednju verziju Flash Player-a v16. Drugo, može da imitira miša zajedno sa strelicom u kompletu, što pruža iskustvo surfovanja po internetu poput onog na računaru. Rešenje za Flash Player koje Puffin internet pregledač ima je sledeće: Flash sadržaj se priprema za pregled u oblaku. Ovo znači da će sve raditi bez ikakvih grešaka, međutim u zavisnosti od obima Flash sadržaja nekada reprodukcija može da “koči” odnosno zastajkuje. Kako bi ste seckanje odstranili dovoljno je da smanjite kvalitet reprodukcije Flash sadržaja u podešavanjima Puffin-a. Naravno samo ukoliko vam se ovaj problem javi.

Puffin Browser možete preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa priloženog linka:



>> Puffin Browser <<