Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati srpski jezik na Android telefonu? (VIDEO)

Kako instalirati srpski jezik na Android telefonu? (VIDEO)

Pogledajte kako da instalirate bilo koji jezik na svom Android uređaju!

Ovo je malo starija tema, no i dalje je aktuelna u situacijama kada na svom telefonu imate CustomROM koji nema srpski jezik. Takođe, nedostatak nekih balkanskih jezika se može desiti ako je vaš telefon pravljen za neki drugi kontinent, a ne za Evropu.

 Da biste svoj telefon “preveli” na srpski, odradite ovaj jednostavan proces koja zahteva samo root. Ako nemate root-ovan telefon, OVDE imate detaljno uputstvo koje će vam pomoći da ga root-ujete.

1. Preuzmite aplikaciju “MoreLocale2” sa ovog LINKA.

2. Kada se aplikacija preuzme, startujte je i na listi pronađite jezik koji želite da instalirate.

3. Ukoliko ga ima na listi jednostavno dodirnite na njega i jezik Android-a na vašem telefonu će biti promenjen. U suprotnom odradite sledeće:

4. Dodirnite na tri tačkice u gornjem desnom uglu, zatim u padajućem panelu dodirnite “Add Locale

5. Zatim u iskakajućem prozoru treba da podesite željeni jezik. U našem slučaju srpski. U  produžetku naslova “label” unesite “Srpski”.6. U produžetku naslova “Language” imate taster “ISO639”. Dodirnite na njega i sa priložene liste izaberite “Serbian” jezik.

7. U produžetku naslova “Country” imate taster “ISO3166”. Dodirnte na njega i sa priložene liste izaberite “Serbia” lokaciju.

8. Kako bi ste dodali srpski jezik, samo dodirnite na taster “Add” koji se nalazi ispod svih prethodno promenjenih informacija u okviru iskakajućeg prozorčića.

9. Sada, kao prvi na listi nalaziće se ručno unešen srpski jezik. Kako bi ste telefon preveli, dodirnite na njega. Ukoliko prethodno niste odobrili pristup root-u, aplikacija More2Locale će vas zapitati da li želite da pomoću superkorisnika odobrite pristup. Vi naravno to i učinite.Pogledajte i detaljno video uputstvo: