Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instlirati Android 7.1 Nougat na računar? [Phoenix OS]

Kako instlirati Android 7.1 Nougat na računar? [Phoenix OS]

Evo kako da instalirate Android 7.1 Nougat na računar koji je napravljen tako da sve bude slično tom Windows 10 korisničkom izgledu.

Popularnost Android telefona konstantno raste, a samim tim i popularnost Android platforme. Shodno tome, ogroman je broj ljudi koji žele Android operativni sistem na svom laptop ili dekstop računaru. 

 



Želja da Android postane dostupan i za računar je dovela do Android x86 projekta koji se dogodio 2009 godine. Sve to je dovelo do toga mi danas imamo razne verzije Android platfomri koje su prilagođene za rad na uređajima koji nisu osetljivi na dodir i koji ne koriste komponente mobilnih uređaja.

Ukoliko se sećate, jedan od najuspešnijih poduhvata da se Android u celosti osposobi za svaki tip desktop računara je bio RemixOS. Mi smo u nekoliko navrata pisali o njima. Prilažemo vam linkove u slučaju da ste propustili priliku da pročitate te članke:

Remix OS je Android 5 LolliPop platforma za Windows i Mac računare! (VIDEO)

Kako instalirati Android 5.1.1 LolliPop na Windows, Linux ili Mac uređaju? [Remix OS + rešenje za Google Play]

Kako podesiti Google Play prodavnicu i Google nalog na Remix OS-u?

Ovo su najbolje aplikacije za Remix OS! [Izbor korisnika]



Međutim, Jide kompanija, koja je inače radila na RemixOS-u, je odustala od potrošačkog tržišta je trenutno jedina kvalitetna opcija upravo Phoenix OS.

Phoenix OS je ustvari Android čiji je korisnički izgled prilagođen za uređaje velikih ekrana tj. za korišćenje uz tastaturu i miša. Tu su prozori koji se mogu preuveličati, notifikacioni centar poput onog sa Windows 10 operativnog sistema i još mnogo toga što podseća na računar, a ne na mobilni telefon ili tablet.

 



Phoenix OS je moguće koristiti u “dualboot” režimu što znači da na računaru možete imati dva operativna sistema: Windows i Android. Iako ga je moguće instalirati skoro na svim računarima, oni koji poseduju Intel Atom procesore su najpogodniji. Inače, moguće ga je instalirati na USB Flash memoriji i koristiti ga na taj način.

Poslednja verzija Phoenix OS je bazirana na Android 7.1 Nougat-u tako da ćete biti u prilici da koristite najnoviji Android na svom računaru. Neke klasične Windows 10 funkcije su naravno tu kako ne bi bili primorani na navikavanje na potpuno novi korisnički izgled. Zanimljivo je to da Phoenix OS dolazi sa preinstaliranim Word, Excel i Powerpoint aplikacijama što ga dodatno sličnim Windows 10 operativnom sistemu.



Ono što bi trebalo da znate pre instaliranja ovog operativnog sistema je da on najbolje radi na Intel Atom procesorima, ali svakako radi i na ostalim. Preporučujemo da napravite rezervnu kopiju vaših podataka jer postoji mogućnost da prilikom instaliranja nešto krene naopako. Dakle, sačuvajte sve sa particije na koju budete planirali da instalirate Phoenix OS. A ako se odlučite da instalirate Phoenix OS na USB Flash memoriju, onda se uverite da postoji minimum 8 GB slobodne memorije i da je konekcija 3.0 jer će u suprotnom sve raditi loše.

Kako instalirati Phoenix OS na računar?

1. Preuzmite Phoenix OS sa priloženih linkova:

>> PhoenixOSInstaller-v2.2.0 (32-bit) <<

>> PhoenixOSInstaller-v2.2.0 (64-bit) <<

*Napomena

Novije verzije Phoenix OS-a potražite na zvaničnom sajtu

2. Dvoklikom pokrenite na preuzetu datoteku pokrenite instalaciju.

3. Kliknite na “Install” taster i izaberite particiju na kojoj želite da instalirate Android 7 Nougat i kliknite na “Next”.

 

4. Sada odaberite koliko memorije će Android 7 Nougat koristiti sa odabrane particije i kliknite na “Install”. Imate izbor između 4 GB, 8 GB, 16 GB i 32 GB.

5.To bi bilo to. Jednostavno sačekajte da se sve završi i Android 7 Nougat će biti instaliran.

6. U slučaju da želite da instalirate Android 7 Nougat na USB Flash memoriju, jednostavno ga povežite sa računarom i kliknite na “Make U-disk” opciju.

7. Potom u padajućem panelu odaberite vašu USB Flash memoriju i kliknite na “Write”.

8. Po završetku instaliranja, restartujte računar i *boot-ujte operativni sistem sa HDD ili USB Flash-a na kojem vam je

*Boot-ovanje možete obaviti tako što ćete prilikom uključivanja računara brzo pritisnuti nekoliko puta taster F6, F9 ili F12. To nekada može biti i neki drugi taster, u zavisnosti od modela vašeg računara. Jednom kada dođete do boot manager-a, jednostavno odaberite HDD ili USB sa kog želite da podignete Android 7 Nougat.