Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako instalirati novi Android M operativni sistem? (VIDEO)

Kako instalirati novi Android M operativni sistem? (VIDEO)

Uz pomoć ovog detaljnog uputstva instalirajte Android M na Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 i Nexus Playe uređajima!

Na Google I/O konferenciji koja je bila održana per par dana predstavljeno je mnogo toga. Novi Android M za programere je možda uz novi Google Photos i najzanimljivije što smo mogli da vidimo.

Nešto više o svemu tome pročitajte na priloženim linkovima, a u daljem tekstu pogledajte kako da instalirate Android M na Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9 ili Nexus Player uređaje.>> Google je zvanično predstavio novi Android M. Već ga danas možete preuzeti! <<

>> Evo kako izgleda Android M na telefonu! (VIDEO) <<

>> Šta je “Now On Tap” koji se pojavio na novom Android M operativnom sistemu? <<

>> Android M podržava USB Tip C. Radujete li se tome ili tugujete? <<

Kako instalirati Android M

Pre nego što krenemo sa uputstvom moramo vas upozoriti da je ovo samo bazična verzija nadolazeće nove Android verzije koja će verovatno nositi naziv “Milkshake”. U prevodu ovo je samo osnova na kojoj programeri mogu da razvijaju svoje aplikacije. No, iako je “siromašna” to ne znači da nije funkcionalna.

Pre nego što bilo šta uradite savetujemo vam da napravite rezervnu kopiju telefona. Ukoliko ne znate kako se to radi, na priloženom linku imate detaljno uputstvo:>> Kako napraviti rezervnu kopiju Android uređaja? <<

1. Prvo preuzmite i instalirajte ADB i Fastboot sa priloženog linka:

>> Download Version 1.2 Here <<

2. Sa priloženog linka preuzmite Android M koji odgovara vašem uređaju:

>> Android M <<3. Potrebno je da raspakujete ZIP datoteku u kojoj se nalazi Android M fajlovi. Te fajlove raspakujte u folder gde je instaliran ADB i Fastboot. To se nalazi na sledećeim koordinatama:

“C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot”

(u nekim situacijama je nephodno preimenovati “.tgz” datoteku u “.tar”.)4. Na svom Nexus uređaju aktivirajte opcije programera. Ako ne znate kako se to radi na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako aktivirati “Opcije Programera” (Developer Options)? <<

5. Zatim aktivirajte opciju “USB otklanjanje grešaka” i “OEM otključavanje”.Ako ne znate kako se to radi na priloženom linku imate detaljno uputstvo:

>> Kako aktivirati USB otklanjanje grešaka i čemu to služi!? <<

6. Povežite Nexus uređaj sa Windows računarom kako bi se drajveri automatski preuzeli. Ukoliko se ne preuzmu automatski, na priloženom linku ih preuzmite a zatim iz “device manager”-a ažurirajte drajver. Na telefonu će iskočiti prozor gde treba da potvrdite stalni pristup računara vašem Android uređaju.

>> Google USB Drivers <<

7. Sada kada je sve preuzeto, instalirano i podešeno, možemo da počnemo sa instalacijom Android M operativnog sistema. Ponovićemo još jednom da treba da napravite rezervnu kopiju jer će sav sadržaj, aplikacije i postavke biti obrisane. Startujte ADB i Fastboot. U CMD crnom prozoru unesite komandu “adb reboot-bootloader” i pritisnite enter. Po dodiru na taster enter vaš uređaj će se restartovati u fastboot mod.

8. Ukoliko do sada niste otključali Bootloader na svom nexus uređaju u CMD prozoru unesite komandu “fastboot oem unlock” pa pritisnite enter.

9. Na Nexus uređaju je potrebno da potvrdite otključavanje bootloader-a tako što ćete tasterom za manipulaciju tona telefona da selektujete “Yes” i potvrdite pritiskom na taster za uključivanje Nexus uređaja.

10. Sada, sve što treba da uradite da bi ste instalirali Android M je da u CMD prozoru unesete komandu: “flash-all

How to get Android M now: How to install Android M Developer Preview on Nexus 5, Nexus 6, Nexus 9, Nexus Player

11. Dešava se da na Nexus 6 telefonu izađe greška da nedostaje “system.img” fajl. Ukoliko se vama to desi, onda nastavite sa sledećim koracima.

12. U preuzetoj ZIP datoteci u kojoj se nalaze Android M fajlovi se nalazi još jedna ZIP datoteka u kojoj je spakovan “system.img” i još nekoliko fajlova. Neophodno je da i tu ZIP datoteku raspakujete na koordinate:

“C:\Program Files (x86)\Minimal ADB and Fastboot”

12. Umesto što ćete koristiti “flash-all” komandu, potrebno je da sve odaradite ručno, jedno po jedno. Ponovo startujte ADB i Fastboot CMD prozor u kom treba da unesete sledeće komande jednu za drugom:

“fastboot flash bootloader bootloader-shamu-moto-apq8084-71.11.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot flash radio radio-shamu-D4.01-9625-05.16+FSG-9625-02.94.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot reboot-bootloader”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot flash recovery recovery.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot flash boot boot.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot flash system system.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot flash cache cache.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot erase userdata”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot flash userdata userdata.img”

pa pritisnite taster enter,

“fastboot reboot”

Evo i video uputstva koje vam može pomoći: