Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako kupiti Bitcoin preko telefona?

Kako kupiti Bitcoin preko telefona?

Evo kako da se pridružite online trendu crypto valuta! Sve što vam je potrebno je Android aplikacija i novac putem kojeg ćete zapravo ostvariti kupovinu Bitcoin-a preko telefona.

Bitcoin je u poslednje vreme dobio prilično veliku pažnju javnosti. To je dovelo do brojnih novih aplikacija za kupovinu i prodaju crypto valuta. Cash App je jedna od istaknutijih na Google Play prodavnici, a omogućava Android korisnicima da kupuju ili prodaju Bitcoin, kao i ostale crypto valute.

 



Robinhood i Coinbase su takođe ispratile ovaj trend i jedne su od boljih aplikacija za trgovinu crypto valutama. Evo kako da kupite ili prodate Bitcoin putem Cash App aplikacije.

>> Pratite trenutni porast ili pad cena digitalnih valuta pomoću Crypto Trakr aplikacije! <<

Cash App

Ovo je jedna od najnovijih aplikacija na crypto sceni. Možete je besplatno preuzeti na Google Play prodavnici. Jednom kada je pokrenete, aplikacija će od vas zatražiti broj telefona ili email adresu na koji će vam stići kod za aktivaciju naloga.

Kada aktivirate nalog, aplikacija će od vas zatražiti da dodate debitnu ili kreditnu karticu kako bi mogli da kupujete crypto valute. Taj korak nije obavezan, ali je svakako poželjan. Potom treba da unesete vaše ime i prezime, kao i da odredite svoj “$Cashtag” što je zapravo korisničko ime. Njega ćete koristiti za slanje ili primanje crypto novca. I na kraju, samo unesite ZIP kod vašeg grada.

Da biste mogli da kupite Bitcoin potrebno je da prebacite novac sa vašeg računa na Cash App nalog. To možete učiniti dodirom na taster koji se nalazi u gornjem levom uglu ekrana, pa na “Funds” taster i na kraju na “Add Bank”. Nakon toga treba da povežete račun iz vaše banke sa nalogom Cash App aplikacije.

Kada završite sa tim, vratite se na početni ekran i dodirnite na taster “Cash & BTC”. Kada se pojavi nova stranica, potrebno je da dodirnete taster “BTC” koji je smešten u gornjem desnom uglu ekrana. Budući da prvi put pristupate toj stranici, prikazaće vam se obaveštenje da tu možete kupiti ili prodati Bitcoin.



Ukoliko želite da obavite kupovinu, dodirnite na “Buy” taster na dnu ekrana, a ukoliko želite da prodate, onda je potrebno dodirnuti na “Sell” taster. Ono što bitno da znate je da aplikacija prilikom kupovine traži da prebacite novac sa svog bankovskog računa na Cash App nalog. Potrebno je da imate neku vrstu depozita kako bi mogli da ostvarite kupovinu Bitcoin-a, odnosno neki njegov procenat.