Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LG je dobio prvu parnicu protiv TCL za patente, preostale su još dve!

LG je dobio prvu parnicu protiv TCL za patente, preostale su još dve!

LG je podneo tri tužbe protiv TCL u novembru 2019. Regionalni sud u Mannheimu je presudio u korist južnokorejskog tehnološkog giganta. Pogledajte o čemu se radi.

 

Ova konkretna tužba odnosi se na osnovni patent EP 2627146 B1. Ova tužba još uvek nije potpuno završena jer se TCL može žaliti. Takođe, TCL pokašava da nagovori LG da povuče tužbu za svoj patent bez odštete, koji je trenutno na čekanju pred Nemačkim saveznim sudom za patente. Sa druge strane, LG želi odmah da zaustavi TCL da koristi njihovu tehnologiju bez licence.

 



Što se ostala dva slučaja tiče, drugi je saslušan 2. marta, ali sud još uvek nije presudio. Treće suđenje će se održati u maju.

Tri patenta se koriste u 4G tehnologiji. Prema informacijama istraživačke firme za intelektualnu svojinu TechIPm, LG je imao najveći arsenal standardnih osnovnih patenata tokom pet godina (2012-2016). Druga obaveštajna kompanija, IPlytics, svrstava LG na treće mesto u svetu po standardnim osnovnim patentima za 5G.

„Naše patentirane tehnologije plod su kontinuiranog istraživanja i razvoja i ključne su za našu kontinuiranu konkurentnost u industriji i to je ono što motiviše naše zaposlene na kreativno razmišljanje. Verujemo da je naša odgovornost da energično zaštitimo svoju intelektualnu svojinu od svake neovlašćene upotrebe“, rekao je Cho Hwi-jae, potpredsednik i šef LG-ovog Centra za intelektualnu svojinu.