Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako nadograditi Lenovo A5000 na Android 6 Marshmallow? [8 CustomROM za Lenovo A5000]

Kako nadograditi Lenovo A5000 na Android 6 Marshmallow? [8 CustomROM za Lenovo A5000]

Evo liste CustomROM-ova za Lenovo A5000. Neki od njih su bazirani na Android 6 Marshmallow te lako možete nadograditi svoj Lenovo A5000 na noviju verziju! Evo kako to i da uradite…

Danas ćemo vam pokazati kako da instalirate CustomROM, bilo da se radi o CyanogenMOD-u ili nekom drugom. Vrlo je jednostavno te ovo uputstvo neće biti predugačko.

Ono o čemu ćemo više pisati su zapravo CustomROM-ovi. Posvetićemo vreme o tome koji su CustomROM-ovi dostupni za Lenovo A5000 i koji je od svih njih najstabilniji.Kako instalirati CustomROM na Lenovo A5000

1. Iako je jednostavno instalirati CustomROM, to ne znači da se možda nećete namučiti. To govorimo jer prvo morate da instalirate Custom Recovery na svoj Lenovo A5000. Srećom, mi imamo detaljno uputstvo koje vam može pomoći da to uradite. Prilažemo vam link za to:

>> Kako Root-ovati i instalirati Custom Recovery na Lenovo A5000? <<

2. Takođe, root-ujte svoj telefon. Na prethodno priloženom uputstvu imate navođenje i za taj deo posla.

3. Potom preuzmite željeni CustomROM. Mi preporučujemo “Resurrection Remix 5.5.9 v2” jer je baziran Android 6.0 Marshmallow operativnom sistemu sa blagim izmenama korisničkog izgleda. Možete ga preuzeti OVDE.

4. Prebacite CustomROM na memoriju MicroSD kartice.

5. Pristupite Custom Recovery-u i dodirnite na taster “Install” ili “Choose ZIP frm SDcard”.6. Potom pronađite Resurrection Remix CustomROM, dodirnite na njega i potvrdite flešovanje.

7. Po završetku flešovanja odradite detaljno čišćenje što podrazumeva “Wipe Chache” i “Factory Reset”.

8. Ponovo pokrenite telefon i budite strpljivi jer prvo podizanje sistema može trajati od 5 do 15 minuta.

CustomROM-ovi za Lenovo A5000

  • CyanogenMOD 12.1 (Android 5.1.1) - Može se flešovati samo preko KitKat-a. Ako ste na LolliPop-u, vratite KitKat pa tek onda flešujte CM 12.1. Ovo je možda najstabilniji ROM od svih sa liste. OVDE preuzmite ROM, a OVDE gapps.  • Resurrection Remix - Jedan od najboljih CustomROM-ova na listi. OVDE ga možete preuzeti.

  • MIUI 7 - Ako volite MIUI, verzija 7 je dostupna za Lenovo A5000. Ako do sada niste probali, toplo vam preporučujemo da probate. OVDE preuzmite ROM.

  • CyanogenMOD 13 - Ovo je CM 13 baziran na Android 6 Marshmallow. Ako izuzmemo to da ne radi bluetooth i GPS, on je stabilan. OVDE možete preuzeti ROM, a OVDE gapps.  • R-Remix - Baziran na CM13 ali nije u potpunosti funkcionalan.  Ne radi kamera i GPS. Kameru možete popraviti flešovanjem datoteke koja se može preuzeti OVDE. Sve ostalo radi sasvim normalno. OVDE možete preuzeti ROM, a OVDE gapps.

  • OctOs - OVDE možete preuzeti ROM, a OVDE gapps.

  • L-Prime - Prvi CustomROM baziran na LolliPop-u. OVDE možete preuzeti ROM, a OVDE popravku.

  • AICP Rom - Vizuelno malo drugačiji CustomROM. Sve je manje, više stablilno, stim da GPS nije funkciji. OVDE možete preuzeti ROM, a OVDE gapps.