Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako otključati računar putem čitača otiska prstiju na telefonu? (VIDEO)

Kako otključati računar putem čitača otiska prstiju na telefonu? (VIDEO)

Remote Fingerprint Unlock je aplikacija koja vam omogućava da otključate Windows 10 računar koristeći čitač otiska prstiju vašeg telefona.

Otključavanje Windows 10 računara putem čitača otiska prstiju nije ništa novo. Međutim, kada je reč o daljinskom otključavanju Windows 10 računara uz pomoć čitača otiska prstiju nekog telefona, onda je to svakako sveža tema.

 Samsung je recimo napravio “Samsung Flow” aplikaciju koja omogućava određenim Galaxy telefonima da daljinski otključavaju Windows 10 računar, putem čitača otiska prstiju. Međutim, mali je broj Samsung modela koji to podržava. Šta sa ostalim telefonima? Mora da postoji način da se ovo omogući za sve telefone, ne samo za Samsung.

>> Kako pomoću čitača otiska prstiju na telefonu otključati Windows 10? <<

>> Kako otključati bilo koji Windows 8.1/10 računar putem otiska prstiju? [Windows Hello] <<

>> Čitač otisaka prstiju vašeg telefona može dobiti neku funkciju više! <<

Pa… Verovali ili ne, ranije ovaj posao nije bilo moguće obaviti bez ozbiljne modifikacije telefona. Ali, srećom po sve nas “tech” entuzijaste, pojavila se aplikacija “Remote Fingerprint Unlock” koja omogućava otključavanje Windows 10 računara putem čitača otiska prstiju na bilo kom telefonu.

Remote Fingerprint Unlock aplikacija je zapravo kompatabilna sa:- Windows 7, Windows 8 i Windows 10 platformama, x86 i x64 ahitekture, kada je reč o PC uređajima.

- Android 6, Android 7, Android 8 i Android 9 platformama kada je reč o mobilnim uređajima.

Besplatna verzija Remote Fingerprint Unlock aplikacije nudi:

- Otključavanje Windows 10 računara putem čitača otiska prstiju na telefonu, bilo da se radi o lokalnoj ili online konekciji.- Uparivanje sa jednim PC uređajem i jednim Microsoft nalogom.

- Postavljanje WiFi hotspot-a.

Plaćena verzija Remote Fingerprint Unlock aplikacije nudi:- Korišćenje bez reklama.

- Dodavanje nekoliko PC uređaja.

- Dodavanje nekoliko Microsoft naloga.

- Podržava “Wake-On-LAN”.

Kako instalirati i podesiti Remote Fingerprint Unlock aplikaciju?

1. Prvo preuzmite Windows modul koji će automatski podesiti sve što je potrebno na računaru:

- Za x86 računare

>> Finger Unlock v1.2.0 <<

- Za x64 računare

>> Finger Unlock v1.2.0 <<

2. Sada na telefonu preuzmite “Remote Fingerprint Unlock” aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa priloženog linka:

>> Remote Fingerprint Unlock <<

3. Instalirajte upravo preuzeti modul na svoj Windows računar pa na telefonu pokrenite “Remote Fingerprint Unlock” aplikaciju.

4. Dodirnite na “Scan” taster i sačekajte da vam se pojavi vaš računar na listi.

5. Ukoliko se računar kojim slučajem ne pojavi, zaključajte ga i ponovo skenirajte unutar aplikacije na telefonu dodirom na plavi taster u donjem desnom uglu ekrana.

6. Kada se na listi pojavi vaš računar, dodirnite na njega, imenujte ga po vašoj volji i dodirnite na “Save”.

7. Sada dodirnite na “tri crtice” taster u gornjem levom uglu ekrana i pristupite kategoriji “My Accounts”.

8. Na listi će biti već dodati računar gde je potrebno dodirnuti na “Add Account” taster kako bi dodali Microsoft nalog koji će biti otključan putem čitača otiska prstiju.

9. U iskakajućem prozoru unesite vaš Microsoft nalog i lozinku za njega pa dodirnite na taster “Save”.

10. Ako ste ispravno uneli informacije za prijavljivanje na vaš Microsoft nalog, prikazaće vam se poruka da prislonite prst na čitač kako bi registrovali otisak.

11. Jednom kada registrujete otisak, biće vam plavim slovima prikazano obaveštenje da ste to uspešno obavili. Dodirnete na “Save” taster kako bi ste sačuvali dodavanje naloga i otiska.

12. Potom dodirom na taster “Proceed” potvrdite da vidite opciju u zaključanom ekranu za prijavljivanje putem otiska prstiju.

13. I na kraju je potrebno da u okviru dodatog računara dodirnete na vaš Microsoft nalog kako biste ga izabrali kao podrazumevani za otključavanje putem otiska prstiju.

14. Svaki put kada biste zaželeli da otključate Windows računar putem otiska prstiju potrebno je da pokrnete Remote Fingerprint Unlock aplikaciju na telefonu, pristupite “Unlock” kategoriji (koja je podrazumevana kada pokrenete aplikaciju) i dodirnete na čitač otiska prstiju.

To je to! Uspešno ste podesili sve. Ukoliko budete imali nekih poteškoća, slobodno nam pišite u komentarima ovog teksta i mi ćemo pokušati da vam pomognemo.