Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako prebaciti WhatsApp podatke sa iPhone na Samsung telefon?

Kako prebaciti WhatsApp podatke sa iPhone na Samsung telefon?

Evo kako da prebacite sve fotografije, snimke, poruke, glasovne poruke, praktično se WhatsApp podatke, sa iPhone na Samsung telefon.

Znamo... Nije bila laka odluka da pređete sa jednog iOS uređaja na Android. Izlazak iz tog ekosistema je vrlo izazovan i težak. Mnogi problemi i nedoumice će se vremenom nizati, a jedan od njih je i to kako da na svoj novi Samsung telefon prebacite sve vaše prepiske, fotografije i video zapise koje ste napravili preko WhatsApp aplikacije, na iPhone-u?

 Procedura u suštini nije previše teška, ali postoji jedan preduslov: potrebno je da imate USB TipC a Lighting kabel. Ako to imate, onda ste se opremili za rešavanje problema.

Samo ćemo prvo objasniti zbog čega ova procedura mora da se obavi lokalno, a ne preko nekog cloud servisa. Naime, WhatsApp aplikacija sve svoje podatke može da sačuva i na oblaku, ali kada se koristi iOS uređaj, onda je taj oblak zapravo iCloud. Kod Android telefona se čuvanje podataka obavlja na Google Drive-u. Samim tim, nije moguće prebaciti WhatsApp podatke sa iOS na Android uređaj, na neki jednostavan način, a da to nije lokalno. Takođe, metoda koju ćemo vam u daljem tekstu pokazati je prema zvaničnim WhatsApp instrukcijama tako da se neće baviti nekim sumnjivim poslovima.

Kako migrirati WhatsApp podatke sa iPhone na Samsung telefon?

1. Prvo preuzmite i instalirajte Samsung Smart Switch aplikaciju na Samsung telefonu:

>> Samsung Smart Switch Mobile - Apps on Google Play <<

2. Povežite iPhone uređaj sa Samsung telefonom koristeći USB Tip C na Lighting kabel.

3. Pokrenite “Samsung Smart Switch” aplikaciju na Samsung telefonu.4. Na ekranu Samsung telefona bi trebalo da se pojavi QR kod. Ako se pojavi, pokrenite kamera aplikaciju na iPhone-u i skenirajte taj QR kod.

5. Nakon skeniranja QR koda sa iPhone-om, prikazaće vam se taster “Start” na koji treba da dodirnete.

6. Kada se proces prebacivanja WhatsApp podataka završi, pokrenite WhatsApp aplikaciju na Samsung telefonu i prijavite se na uobičajeni način, sa identičnim pristupnim informacijama koje ste koristi kada ste se ranije prijavili na iPhone uređaju. 

7. Nakon što se prijavite na svoj WhatsApp nalog, aplikacija će vas upitati da vratite rezervnu kopiju WhatsApp podataka koju imate na memoriji svog telefona. Vi naravno odobrite to i sačekajte da se ceo proces obavi.To bi bilo to! Procedura je prilično jednostavna, ali zahteva obavljanje koraka odgovarajućim redosledom. Prema zvaničnim WhatsApp instrukcijama, rezervna kopija koju ste prebacili sa iPhone-a na Samsung će zauvek ostati na memoriji vašeg Samsung telefona, sve dok je ručno ne izbrišete. Ta rezervna kopija može biti većeg kapaciteta te savetuje da je izbrišete.