Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo su 5 bitnih razloga zašto vaš sledeći telefon treba biti Nexus!

Ovo su 5 bitnih razloga zašto vaš sledeći telefon treba biti Nexus!

Nexus uređaj je uvek naša topla preporuka, evo zašto? 

Trenutno se dosta spekuliše o novom Nexus uređaju i možda je pravo vreme da popričamo o tome zašto je dobro kupiti neki od Nexus uređaja. Prošlo je dobrih 8 meseci od kako je Nexus 6 prvi put ugledao svetlost dana, a za sada LG i Huawei su kompanije koje se povezuju sa Google-om. Vreme će pokazati koja će to kompanija preuzeti Nexus 6 2015 proizvodnju, a do tada pogledajte koji su to razlozi zbog kojih bi trebalo da kupite Nexus telefon.

>> Evo kako će novi Nexus 6 izgledati i koji će čipset imati! (VIDEO) <<



Čisto Android korisničko iskustvo

Android verzija koja nije presvučena i koja nema previše preinstaliranih aplikacija je glavni razlog odlične prodaje Nexus uređaja. To govori sledeće: za svoj uloženi novac dobijate čist, nenatrpan Android koji ide bez preinstaliranih apliakcija i nepotrebnih funkcija. Dakle dobijate autentičnu Google verziju Android-a bez uticaja ostalih kompanija ili proizvođača telefona.

>> Kako izbrisati sistemsku ili preinstaliranu aplikaciju!? <<

>> Šta je CyanogenMOD, da li ga treba instalirati i kako? (VIDEO) <<

Ruku na srce, varijacije poput TouchWiz tema svakako imaju svoje prednosti ali i nedostataka, a ukoliko se okrenete prema CyanogenMOD priči svakako ćete imati više prostora za modifikaciju ali ne i drastičnu prednost po ptianju nadogradnje i inovacije.

Brža nadogradnja

Ovaj drugi razlog je usko vezan sa prvo navedenim razlogom, međutim jedan od dodatnih bonusa onima koji poseduju Nexus je to što su prvi u redu kada god izađe nova nadogradnja. LolliPop je predstavljen u novembru 2014 godine gde je on odmah uspeo da dosegne na 10% uređaja u trenutku kada je pisan izveštaj tj. članak o tome.



>> Kako transformisati Nexus 5 u Nexus 6 telefon!? <<

>> Kako root-ovati i instalirati custom recovery na Nexus 5 kojeg pokreće Android 5 LolliPop? <<

Veliki deo tih 10% uređaja je upravo Nexus. Dakle, ukoliko posedujete Nexus uređaj ne morate da čekate da proizvođač telefona preuredi i modifikuje nadogradnju kako biste je dobili. Takođe, Google sve svoje Nexus uređaje drži na najvišu moguću verziju što znači da i stariji Nexus uređaji bivaju nadograđeni.



>> Da li ste do sada čuli za novi Nexus Player za TV? Mnogo moćna spravica! <<

Bolje karakteristike

Za sada ne znamo sve karakteristike ovogodišnjeg Nexus uređaja ali ako je prethodni Nexus dobar kao što jeste, onda se bez problema možete radovati i očekivati nekim jačim karakteristikama i inovacijama. Očekuje se da će Nexus 5 2015 biti jedan od najboljih telefona uopšte do sada.

>> Huawei će možda proizvoditi sledeći Nexus telefon! <<



Ako na priloženom linku pogledate recimo Nexus 6 biće vam potpuno jasno zašto govorimo da su Nexus uređaji uvek jaki po pitanju karakteristika.

>> Motorola Nexus 6 - karakteristike i cene <<

Uglavnom, prema glasinama, očekuje se da će novi Nexus telefon imati Snapdragon 820 čipsetom što obećava vrhunske performanse.

Izbor uređaja

Iako nemamo zvanične informacije, prema onim procurelim koje su itekako uverljive, Google planira da nas iznenadi sa dva Nexus uređaja kako bi udovoljio apsolutno svim tipovima korisnika. Shodno tome, veruje se da će korisnici imati priliku da biraju uzmeđu dva različita Nexus uređaja. Kako saznajemo LG i Huawei bi trebalo da budu kompanije koje će ovogodišnje telefone proizvesti smo je pitanje koje će njihove karakteristike biti.

Sve ovo nas dovodi do zaključka da Google vodi računa o tome da njihovi korisnici imaju mogućnost da biraju. Obzirom da su Nexus 5 2013 i Nexus 6 2014 i dalje veoma dobri uređaji, pogotovu Nexus 6, uz nadolazeća dva Nexus uređaja iz 2015 godine će svi kupci imati poprilično dobar izbor.

Rano prsitup novim funkcijama

Imali smo prilike do sada da svedočimo kako Nexus uređaji usvajaju Google-ov Projekat-Fi. Tu smo ustanovili kako je Nexus 6 2014, iako nije izašao nakon puštanja novog eksperimentalnog Project-Fi, bez ikakvih problema kompatabilan. Ovo nas još jednom dovodi do zaključka da Nexus uređaji često imaju neke skrivene benefite odnosno funkcije. Sećate li se kako nam je jedan YouTube korisnik otkrio da je Nexus 6 otporan na vodu? Psali smo vam o tome, možete pogledati na priloženom linku nešto detaljnije. Taj podatak nije nigde bio naglašen kada je Nexus 6 predstavljen.

>> Nexus 6 je otporan na vodu!? <<

Šta će biti sledeće? Kompatabilnost sa Google autom!? Videćemo…