Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo koji je telefon najbrži među trenutnim vodećim telefonima današnjice!

Evo koji je telefon najbrži među trenutnim vodećim telefonima današnjice!

Pozabavili smo se pojedinim telefonima i proverili koliko su oni zapravo brzi. Evo ko je pobednik u tom takmičenju!

Pre nego što krenemo da govorimo koji su telefoni ušli u uži izbor, reći ćemo vam na koji način smo vršili selekciju. Rešili smo da odaberemo 6 vodećih telefona Galaxy S6, Galaxy S6 Edge Plus, HTC One M9, OnePlus 2, LG G4 i Xperia Z3+ i testiramo njihove performanse. Izložili smo ih testu u tri uzastopna kruga uključujući aplikacije AnTuTu Benchmark, Vellamo i Geekbench 3. Ovi testovi podrazumevaju proveravanje rada procesora sa jednim jezgrom, kao i sa više zejgra.

Rezultate ovih testova smo sabrali i izmerili koji od pomenutih uređaja uspeva da napravi najbolji rezultat i nadmaši konkurenciju. Budući da se Galaxy S6 Edge Plus modela očekuje najviše, razočaraćemo vas informacijom da on nije pobednik već njegov mlađi brat Samsung Galaxy S6.



Verovatno se pitate kako je telefon star šest meseci uspeo da nadjača potpuno nov telefon, pre svega unapređen, sa 1 GB više RAM-a, zar ne? Razlog je iznenađujuće jednostavan. S obzirom da Galaxy S6 Edge Plus ima 4 GB RAM-a to znači da se sistem više opterećuje kontrolisavši taj RAM. Detaljnije o svemu tome možete pročitati na priloženom linku:

>> Šta svaki programer treba znati o memoriji <<

Oba uređaja je prilikom testa pokretala ista verzija Android-a, LolliPop 5.1.1 gde su takođe oba telefona pre testa bila očišćenja od nakupljenog keša. Ne možemo proceniti da li je presudila neka greška u samom firmware-u, ali pretpostavljamo da nije budući da rezultati jasno pokazuju ko je pobednik. Galaxy S6 je u svakom krugu testa, putem bilo koje test aplikacije, uvek nadjačao Galaxy S6 Edge Plus, tako da bi smo primetili da postoji nega firmware greška. Za detaljnije rezultate pogledajte priloženu fotografiju:

Oni koji prate benchamrk testove znaju da Samsung ima konflikt sa tim aplikacijama kada se testiraju komponente za gejming iskustvo. Ipak, prema rezultatima, oba Samsung uređaja su trijumfovala, gde je Samsung Galaxy S6 bio opet bolji od Samsung Galaxy S6 Edge Plus.



Sve u svemu, ispostavilo se da je Samsung napravio odličan premium telefon sa kojim će se dičiti čitavu godinu a možda i više. Detaljnije o Samsung Galaxy S6 telefonu možete pročitati na priloženom linku:

>>  Samsung Galaxy S6 - Test (VIDEO) <<