Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Evo šta je sve Google predstavio na “Nexus” događaju!

Evo šta je sve Google predstavio na “Nexus” događaju!

Ovo su proizvodi koji su ugledali svetlost dana 29 septembra kada ih je Google na svom Nexus događaju predstavio. Pogledajte koji su to noviteti koji nam je Google spremio!

Google je organizovao Nexus događaj gde će predstaviti sve svoje nove proizvode na kojima su do sada radili. Iako je dosta informacija procurelo, Google je ipak uspeo da nas iznenadi pojedinim proizvodima i najavama. Konkretno, pravo iznenađenje je njihov tablet Pixel C, novi ChromeCast i ChromeCast Audio. Takođe, Android 6.0 Masrhmallow nije zaboravljen gde je Google objavio tačan datum kada će on biti dostupan za preuzimanje. O svemu tome i još po nešto, pročitajte u daljem tekstu.

 



Huawei Nexus 6P

Kao što smo i očekivali, naravno na osnovu procurelih informacija i fotografija, na Nexus događaju, pored mnogih proizvoda, Nexus 6P je predstavljen. Radi se telefonu koji je u odnosu na svog prethodnika nadogradjen u svakom smislu. Google voli da ga nazove svojim prvim premum telefonom. Nexus 6P sa svojim metalnim telom od svega 7.7 mm, senzorom koji čita otiske prstiju, USB Tip C konektorom i vrhunskom prednjom kamerom, definitivno izbija na sam vrh najboljih telefona na tržištu. Verujemo da će zahvaljujući svojim premium karakteristikama i prednostima čistog Android 6.0 Marshmallow operativnom sistema, Nexus 6P postati prva želja mnogim ljudima.

Nexus 6P je opremljen dveju kamera. Prednjom od 8 MPx i zadnjom od 12.3 MPx. Zadnji senzor dolazi iz Sony-a i pa je tako on sposoban da snimi 4K video zapise i kvalitetne usporene snimke. Nešto više o samom telefonu pročitajte na priloženom linku:

>> Google je predstavio Nexus 6P, svoj prvi premium telefon! (VIDEO) <<

LG Nexus 5X

Saradnja između Google i LG kompanija je zablistala upravo sa Nexus 5 telefonom iz 2013 godine. Samim tim, Google je želeo da nastavi uspešnu saradnju sa LG kompanijom gde su ponovo napravili Nexus 5X telefon. Za nijansu je veći od svog prethodnika, pa tako Nexus 5X ima dijagonalu od 5.2 inča kao i frakciono veću bateriju. Dizajn je promenjen i ažuriran u skladu sa tekućim trendovima. To zapravo znači da novi Nexus 5X nema oštre krajeve. Kao i “ortak” Nexus 6P, Nexus 5X na poleđini ima senzor koji čita otiske prstiju. USB Tip C konektor se takođe nalazi na ovom telefonu, umesto ranijeg MicroUSB.

Kamera Nexus 5X telefona je odlična ali ne tako dobra kao na Nexus 6P telefonu. Više o dizajnu, kameri, performansama i ostalim informacijama o LG Nexus 5X telefonu pročitajte na priloženom linku:

>> Evo kako izgleda novi Nexus 5X telefon koji je Google juče predstavio! (VIDEO) <<



Android 6.0 Marshmallow

Najnovija verzija Android platforme, Android 6.0 Marshmallow će biti dostupna za preuzmitanje sledeće nedelje. O novim funkcijama Android 6.0 Marshmallow operativnom sistemu smo saznali početkom ove godine tokom predstavljanja “Android M Developer Preview” verzije koja je namenjena za programere i testere. No, na Nexus događaju nas je Google podsetio koje su to glavne funkcije i promene koje nam stižu nadogradnjom na Marshmallow.

Dakle, očekujemo aktivnije notifikacije, intuitivniju pretragu putem glasovnih komandi, kao i duži vek baterije uz novo “Doze” stanje.  Takođe, davanje individualnih dozvola aplikacijama će biti još jedan novitet koji nastoji da još bolje zaštiti privatnost korisnika.

Nekako najveća promena i najbitnija nova funkcija je “NowOnTap”. Radi se integraciji Google pretrage i glasovnih komandi unutar aplikacija, bilo one sistemske ili trećeg lica. NowOnTap zahvaljujući toj integraciji može da interaguje sa sadržajem koji se prikazuje na ekranu bez izlaženja iz aplikacije i tako korisniku pomogne oko pojedinih stvari.

Nešto više o novitetima koje donosi Android 6.0 Marshmallow pročitajte na priloženom linku:



>> Android 6.0 Marshmallow će biti dostupan za preuzimanje sledeće nedelje! Evo šta nova Android verzija donosi. <<

Više mogućnosti za projekat Fi

Google-ov projekat Fi koji podrazumeva vodeću bežičnu komunikacionu mrežu sada nudi veoma razumne pakete. Za 20$ mesečno korisnik dobija određen broj minuta za pozivanje i poruka, a uz svakih dodatnih 10$ dobija se po jedan 1 GB paketnih podataka. Ipak, projekat Fi mogu da koriste samo vlasnici Nexus 6 telefona, sada i Nexus 6P ili Nexus 5X. Tačno je da je ovo mali izbor koji korisnici imaju na raspolaganju, ali s obzriom da ga ranije uopšte nije ni bilo ovo je super.



Novi Chromecast

Uređaj koji se putem HDMI konektora povezuje sa TV-om i koji tako omogućava Android ili iOS korisnicima da emituju sve sa svog telefona na njega, je upravo dobio mlađeg brata! Novi Chromecast 2 podržava 5 GHz WiFi što ga čini mnogo bržim u odnosu na prvobitni Chromecast. On koristi drugačije antene koje su za razliku od starog Chromecast uređaja optimizovane za WiFi emitovanje.

Generalno, novi Chromecast 2 i po dizajnu izgleda drugačije. Sada izgleda kao mali disk koji ima HDMI “rep”. Dolazi u tri boje: crvenoj, žutoj i crnoj. Kao i prvi Chromecast, koštaće 35$. On je već dostupan za poručivanje, a neke nove funkcije će dobiti početkom sledeće godine.

Chromecast Audio

Chromecast Audio je muzički fokusirani uređaj koji se u suštini povezuje sa bilo kojim audio sistemom. Kada je neki audio sistem povezan sa Chromecast Audio uređajem on dobija WiFi modul preko kog putem oblaka može da reproduktuje muziku, radio, da služi kao interfon, i još mnogo toga. Chromecast Audio se kontroliše putem Android uređaja ili Chrome isečka na računaru. To znači da možete bežično možete emitovati muziku sa vašeg računara ili telefona direktno na vaš audio sistem, koji god on bio, sve dok je on povezan sa Chromecast Audio uređajem.

Chromecast Audio košta isto kao i Chromecast 2, dakle 35$ i već sada je dostupan za poručivanje u preko 17 država.

Pixel C tablet napravljen od strane Google kompanije

Google je predstavio inovativni tablet računar za koji se očekivalo da će raditi na Chrome OS-u. Ipak, Pixel C radi na Android 6.0 Marshmallow i ima iznenađujuće dobre karakteristike.

Iako unutar sebe pakuje komponente kompanija trećeg lica, Pixel C je prvi tablet koji je Google sam napravio. Takođe, ovo je možda i njihov prvi premium tablet pa tako Google ove godine nudi dva premium uređaja, tablet i telefon. On će koštati 499$ a uz njega će moći da se kupi i tastatura vrhunske izrade po ceni od 149$. Nešto više o Pixel C tablet računaru i tastaturi pročitajte na priloženom linku:

>> Google predstavio Pixel C tablet koji je sam napravio! (VIDEO) <<