Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

HTC otkrio svoj novi najbolji pametni telefon: HTC U11

HTC otkrio svoj novi najbolji pametni telefon: HTC U11

Napravljen za savršene vas: Upoznajte HTC U11

HTC U11 kombinuje novu revolucionarnu interakciju stiskanjem uređaja sa zadivljujućim tečnim dizajnom, inteligentnim audio sistemom, neverovatnim kamerama i višestrukim virtuelnim asistentima

 Kada se pozdravljate, onima koje volite ruku osećajnije stisnete. Beba instiktivno stiska mamin prst. Dete stiska plišanog medu kako bi se osećalo sigurno noću. Ništa nije tako blisko, povezano i lično kao osećaj dodira ili toplota zagrljaja. I nema uređaja u našim životima koji su tako lični kao naši pametni telefoni.

Inspirisan snagom dodira i „Brilliant U“ filozofijom, HTC je danas prikazao HTC U11, prvi na svetu pametni telefon sa revolucionarnom interakcijom stiskanjem uređaja. Sa svojim dizajnom, materijalima i iskustvom koje reflektuje vašu težnju, strast, kreativnost i individualnost, HTC U11 nudi najnaprednije karakteristike ikad viđene u nekom pametnom telefonu, koje uključuju i:

HTC Edge Sense, sledeća generacija interakcije dodirom sa vašim telefonom.

„Tečni“ dizajn površine, zadivljujući, jedinstveni dizajn koji reflektuje vas. HTC USonic, naše najnaprednije slušalice za potpuno ličan doživljaj zvuka sada imaju i sistem aktivne eliminacije buke (Active Noise Cancellation – ANC). Neverovatne kamere sa najvišom ocenom ikad dodeljenom nekoj kameri u pametnom telefonu od strane nezavisnih stručnjaka. HTC Sense Companion, Google Assistanti Amazon Alexa pretvaraju vaš pametni telefon u još pametniji i korisniji uređaj. Sve zajedno, HTC U11 postavlja novi standard u vašim očekivanjima od pametnog telefona.

Vi dodirujete

Malo je stvari tako prirodnih i intuitivnih kao što je osećaj dodira. HTC Edge Sense pretvara ovaj bazični osećaj u potpuno novu i revolucionarnu interakciju sa vašim telefonom. Jednostavnim stiskom HTC Edge Sense omogućava pristup vašem telefonu na do sada neviđen način, omogućavajući da prirodnije uživate u omiljenim stvarima, kao što su fotografisanje, otvaranje Facebook-a ili bilo koje druge vama omiljene aplikacije.Tako na primer, uz pomoć HTC Edge Sense, uključivanje kamere nikad nije bilo lakše. Zaboravite na čudne položaje prstiju dok slikate. Više nećete brinuti da li će vam ispasti telefon dok pozirate. Samo podignite telefon, stisnite ivice, nasmejte se i snimak je tu.

Možete da šaljete poruke brže i jednostavnije nego ikad pre. Slanje poruka je skoro nemoguće kada ste u pokretu, ali uz pomoć opcije HTC Edge Sense for Voice to Text, možete ispričati vašu poruku bez potrebe da usporite. Samo lagano stisnite ivice telefona, recite vašu poruku i pošaljite je u hodu.

Možete prilagoditi šta stiskanje aktivira: na primer, otvorite elektronsku poštu jednim stiskom. Ili aktivirajte vašu omiljenu igru (ili bilo koju drugu aplikaciju). Ili izaberite neku od mnoštva opcija. Želite još veću kontrolu dodirom? HTC Edge Sense vam omogućava da aktivirate napredno upravljanje uz opcije „kratak stisak“ i „stisni i drži“ za dodatnu funkcionalnost.A kako je Edge Sense baziran na stvarnom pritisku na ivice uređaja, može se koristiti u skoro svim situacijama – dok nosite rukavice, kao i kada pada sneg ili kiša, što otežava korišćenje kapacitivnih tastera.

Vi se ogledate

HTC U11 poseduje impresivnu „tečnu“ staklenu površinu koja je napravljena uz pomoć tehnologije Optical Spectrum Hybrid Deposition. Slaganjem visoko reflektujućih slojeva minerala na zadnjoj strani telefona, dobili smo nove, žive boje koje se prelivaju svakim vašim pokretom.

Novi, „bez ivica“, zakrivljeni dizajn modela HTC U11 je dobijen primenom 3D stakla i napred i pozadi. Zagrevanjem, pa savijanjem stakla pod visokim pritiskom omogućilo je da je telefon simetričan po sve tri ose i tanak bez obzira kako ga držite.HTC U11 ima 3D stakleni ekran dijagonale 5,5 inča (14cm) i Quad HD rezoluciju koji pruža jasnu sliku živih boja u bilo kojim uslovima osvetljenja, čak i na direktnom suncu. Sa našim najboljim ekranom i neverovatno realnoj reprodukciji boja, pružamo vam savršeno iskustvo na celom ekranu. Na našem ekranu nećete videti isečene slike ili izobličen prikaz na ivicama, koje možete sresti na zakrivljenim ekranima.

Dodatno, HTC U11 je otporan na vodu3, pa se ne morate plašiti prskanja, prosipanja ili padova u vodu.

Podešen za vas

HTC U11 dolazi sa najnovijom verzijom tehnologije HTC USonic, koja sada kombinuje eliminaciju buke iz okoline (ANC) sa mogućnošću podešavanja zvuka vašem jedinstvenom sluhu. Ugrađeni mikrofoni u USonic slušalicama povezani sa telefonom preko USB-C konekcije daju tačnu sliku vašeg unutrašnjeg uva pomoću napredne ultrazvučne tehnologije i tako memorisani audio profil u potpunosti odgovara baš vama. Tako se dobija neverovatno lično i optimizovano iskustvo slušanja sa zvukom oblikovanim specijalno za vas.

USonic sada poseduje i ANC tehnologiju, koja smanjuje ometanja iz okoline, kako bi u potpunosti ostali fokusirani na vašu muziku. ANC neprestano prati nivoe zvuka iz okoline i brzo se prilagođava bilo kakvoj novoj buci ili ometanjima. Na taj način ostajete fokusirani na vašu muziku, video materijale ili igre.

HTC BoomSound Hi-Fi Edition zvučnici su takođe poboljšani. Poboljšali smo dizajn zvučnika kako bi bili jači i sa boljim dinamičkim opsegom zvuka. Na vrhu se nalazi visokotonac sa zvučnom kutijom koja omogućava da visoki i srednji tonovi zvuče bogatije. Na donjem delu je niskotonac u vidu novog zvučnika sa poboljšanim magnetnim kolom za jače, jasnije i dublje basove. Stvarno morate čuti kako zvuči snaga BoomSound-a.

Nismo zaboravili ni mikrofone. Šta više, korišćenjem četiri optimalno postavljena višedirekciona mikrofona zajedno sa našom novom Acoustic Focus tehnologijom, HTC omogućava do sada najbolji kvalitet 3D snimanja zvuka. Mikrofoni u modelu HTC U11 rade sinhronizovano kako bi snimili zvuk iz svih pravaca. Kada se snima video sa Acoustic Focus-om, označite objekat i on će na snimku biti zvučno fokusiran i dodatno pojačan.

U paketu isporučujemo i HTC USB-C na 3,5mm adapter sa ugrađenim DAC konverterom koji pruža odlične audio performanse i kompatibilan je sa mnogim drugim uređajima i slušalicama.

Slike koje Vas pokreću

Na nezavisnom testiranju DxOMark4, HTC U11 je dobio najvišu ikad datu ocenu jednoj kameri u pametnom telefonu, kako za snimanje fotografija, tako i video materijala. Naš višeosni sistem optičke stabilizacije slike i super brzi auto-fokus u svim uslovima osvetljenja omogućavaju kameri da pravi oštre fotografije i glatki video. Poboljšali smo i ekspoziciju proširenim dinamičkim opsegom i HDR Boost-om koji radi bez kašnjenja. Novina je bolji balans belog, značajno smanjenje šuma i odličan nivo detalja.

HTC U11 ima Auto HDR Boost koji pruža sve pogodnosti HDR-a bez kašnjenja. HDR Boost daje jasniju, balansiraniju sliku snimajući uzastopne snimke fokusirajući se i na najtamnije senke i na najsjajnije detalje bez ikakvog usporenja. Kod modela HTC U11 pojačane su teksture i boje, kao i detalji kako bi svaki snimak izgledao najbolje moguće. Za vreme snimanja videa, Temporal Noise Reduction tehnologija automatski koristi informacije iz prethodnog i sledećeg frejma kako bi eliminisala neželjeni šum i dala najčistiji video snimak.

Super vest za ozbiljne fotografe: HTC U11 poseduje novi super-brzi auto-fokus, kao i tehnologiju automatskog fokusiranja kakva se može naći u vrhunskim DSLR aparatima, pa  sada možete uživati u značajno bržem fokusiranju sa odličnim performansama. Dodatno HTC U11 ima izuzetan sistem optičke i elektronske stabilizacije slike pa će vaše fotografije i video materijali biti stabilizovani i jasni, čak i kada vam se zatrese ruka.

Nova prednja kamera sada kombinuje visoku rezoluciju od 16MP i našu UltraPixel svetlosnu osetljivost kako biste dobili vrhunske selfije i noću i danju. Takođe koristi moćnu HDR Boost tehnologiju i eliminaciju šuma kao i prednja kamera.

Vaš pametniji digitalni prijatelj

Kako su tri mozga pametnija od jednog, tako se sada u HTC U11 nalaze tri inteligentna prijatelja, odana samo vama: HTC Sense Companion, Google Assistant i Amazon Alexa2.

Napravili smo da HTC Sense Companion bude pametniji nego ikad do sad: tokom vremena upoznaće vas i vaše navike, kako bi vam olakšao svakodnevne aktivnosti. Na primer, HTC Sense Companion je dovoljno pametan da primeti ako imate neke obaveze kasnije u toku dana i podseti vas da dopunite telefon dok još imate vremena ili će vam reći da ponesete dodatnu eksternu bateriju. Potrudiće se da vaš telefon radi optimaIno tako što će vam predložiti da obrišete nepotrebne fajlove i nekorišćene aplikacije kako biste dobili više slobodnog prostora. Predložiće vam da se obučete u skladu sa najavljenim pogoršanjem vremena, pratiće vaše zacrtane fitnes aktivnosti, predlagaće vam restorane u vašoj blizini, kao i mnoge druge stvari.

HTC U11 radi na najnovijoj verziji Android operativnog sistema, koji uključuje i Google Assistant, korisnog ličnog asistenta koji koristi Google pretragu i servise kako bi našao put do određene destinacije, odgovore na pitanja, rešavao vaše zadatke, planirao vaš dan i zabavio vas.

HTC U11 je prvi telefon na tržištu koji omogućava aktivaciju glasom i pristup Amazonovom servisu Alexa. Jednostavnim pitanjem: „Alexa, kakvo nas vreme danas očekuje?“ ili „Alexa, upali svetlo u dnevnoj sobi“, Alexa će reagovati i tako olakšati korišćenje uređaja koji čine „pametnu kuću“. Alexa će odgovoriti na vaše zahteve gde god da ste, a koji su u vezi sa vestima, vremenom, muzikom ili nekom od preko 12 hiljada drugih tzv. „Alexa veština“. Glasovna usluga Alexa trenutno je dostupna korisnicima u SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu i Nemačkoj.

Vi imate moć

HTC U11 je prvi telefon koji će na svim tržištima imati Qualcomm® Snapdragon™ 835 mobilnu platformu. Dakle, bez obzira gde živite, dobijate osmojezgarni procesor neverovatnih brzina, grafike od koje zastaje dah, impresivno glatkih performansi i izvanredne autonomije. Svaki HTC U11 ima UFS 2.1 koji uparen sa ekstremno brzim procesorom daje i najbrže memorijske rezultate. Tu je i podrška za gigabitni LTE (do 1Gbps) prenos podataka sa integrisanim Snapdragon X16 LTE modemom, koji je osmišljen da pruža brzine uporedive sa optičkim mrežama kako biste u hodu mogli da munjevitim brzinama preuzimate muzičke i video fajlove, imate gotovo trenutni pristup veb-sajtovima, društvenim mrežama, kao i vašem sadržaju „u oblaku“. U odnosu na HTC 10, grafičke performanse su povećane za 25%, a autonomija je povećana za 35%, odnosno 3 sata više za gledanje video materijala, 30% ili 8 sati više ako slušate muziku, odnosno 43% ili 3,5 sata više ako „surfujete“ preko LTE mreže.

Fantastično brz procesor sa vrhunskom kamerom i neverovatnim HTC USonic zvukom znači da će vam trebati dosta prostora za aplikacije, igre, fotografije, muziku i zabavu: HTC U11 poseduje 4GB RAM i 64GB prostora za čuvanje podataka, tako da je zabava na vašem telefonu uvek dostupna.

HTC U11 takođe poseduje čitaš otiska prsta za dodatnu sigurnost i privatnost. Nakon par minuta podešavanja, čitač otiska prsta će otključavati vaš telefon svakim pritiskom prsta omogućavajući da brzo zabeležite poruku, snimite fotografiju ili bilo šta drugo u trenutku.

HTC U11 je dostupan u fantastično srebrnoj, safirno plavoj, sjajno crnoj, ledeno beloj i sunčano crvenoj, a biće u prodaji od juna 2017. Pogledajte htc.com za detaljne specifikacije i dodatne informacije.