Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Panasonic na CES-u 2015 predstavio svoj novi uređaj Lumix CM1! (VIDEO)

Panasonic na CES-u 2015 predstavio svoj novi uređaj Lumix CM1! (VIDEO)

Panasonic nam sprema fenomenalan Android uređaj, pogledajte o čemu se radi!

Kompanija Panasonic je predstavila svoj novi hibridni uređaj. Nismo baš sigurni da li da ga nazovemo telefon sa vrhunskom kamerom ili kamera sa funkcijama dobrog telefona. Kako saznajemo novi Panasonic Lumix CM1 će se prodavati i u AT&T i T-Mobile varijanti.

 



Obzirom da uređaj ima širokougaoni objektiv sa zadnje strane, poprilično je lagan i lak za korišćenje. Ram je od aluminijuma sa nekoliko tastera koji olakšavaju korišćenje uređaja. Širina telefona od 21.1 mm i težina od 204 gr definitivno nikom ne može predstavljati problem!

Specifikacije telefona uključuju 4.7 inča FullHD ekran sa neverovatnim 465 ppi, zatim Snapdragon 801 proceso, kao i pristojnih 2 GB RAM-a. Interna memorija mu je možda malo manja kada se setimo koja je glavna namena uređaja odnosno samo 16 GB. Istina, memoriju možete proširiti putem microSD kartice. Uređaj pokreće čista verzija Android-a 4.4.4 KitKat, a celu mašineriju napaja slabašna baterija od 2.600 mAh.

Što se tiče kamere, prednja selfi kamera je 1 MPx, ali naravno zadnja kamera je sve osim prosečna! Lumix CM1 poseduje veliki jednoinčni senzor rezolucije 20 MPx, tu je i Leica optika sa f/2.8 objektivom, OIS i LED blic. Nažalost ne postoji optički zum, verovatno zato što bi tada telefon bio znatno širi. Ovo nije DSLR zamena ako se to pitate, međutim lako može zadovoljiti apetite čak i provesionalnih fotografa.

Što se tiče aplikacije koja je zadužena za okidanje i modifikovanje scene koju fotografišete, ona isto obavlja ogroman posao i doprinosi da fotografija ispadne još kvalitetnije. Ono što se nama dopada je to što nema preterano mnogo opcija koje mogu biti zbunjujuće za fotografe amatere, međutim sve ono što treba je spakovano tako da svako može da se snađe. Momci iz AndroidAuthority.com su napravili video koji pokazuje kako kamera/telefon izgleda u ruci, pogledajte: