Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Za koju nedelju će se pojaviti novi Cyanogen OS sa novom email Boxer aplikacijom!

Za koju nedelju će se pojaviti novi Cyanogen OS sa novom email Boxer aplikacijom!

Priča oko Cyanogen-a počinje da bude sve zanimljivija i zanimljivija!

Obzirom da Cyanogen ne krije svoju želju da se potpuno distancira od Google-a, oni su već sa nekoliko kompanija potpisali saradnju i započeli partnerstvo. Pored Nextbit Baton partnerstva, Cyanogen je nedavno sklopio partnerstvo i sa Qualcomm pa se sada sve može očekivati od njih. Cyanogen ima potencial da se brzo uzdigne i rame uz rame posluje sa nezaustavljivim Google-om.

No, ovih dana su do izražaja došle neke aplikacije koje će se naći u okviru CM12 L verzije koju će Cyanogen uskoro lansirati. Kao rezultat saradnje sa Nextbit Baton, na CM12 L će se uskoro “gurati” email aplikacija Boxer.



Na prvi pogled Boxer izgleda kao klon Gmail aplikacije ili čak Google Inbox aplikacije. Jeste možda malo čudan potez Nexbit Baton-a kloniravši  ove aplikacije ali će svakako ići u korist tome da korisnici CM-a neće morati iznova da se navikavaju na novu email aplikaciju. Međutim Boxer ima mnoštvo drugačijih funkcija i opcija koje će sve oduševiti i vrlo lako naterati da se prebace na ovu email aplikaciju.

Microsoft planira da investira u Cyanogen!?

CyanogenMod je pretnja za Google!

Naime, Boxer ima mogućnost modifikacije LED obaveštenja pa tako korisnik može odabrati boju LED lampice koja će signalizirati pristigli email prethodno označenog kontakta ili kategorije. Takođe, tu su i modifikacije vezane za gesturu, dodavanje događaja i još mnogo toga. Osnivač Boxer aplikacije Andrew Eye je naveo:

“Cyanogen deli našu viziju koja ima za cilj da korisnicima bude dostupno što više modifikacija i opcija za prilagođavanje. Nismo mogli izabrati boljeg partnera”

Boxer email aplikacija će dobiti status domaćina kada se lansira zvanična verzija Cyanogen 12 L sistema koja će biti bazirana na Android 5 LolliPop-u. U okviru te Boxer aplikacije korisnicima će biti dostupni benefiti poput sinhronizovanja sa Evernote, Dropbox, i Google Drive nalozima. Naravno, Boxer je aplikacija koja je dostupna i onima koji koriste bilo koji drugi Android sistem i može se preuzeti sa Google Play prodavnice ili direktno sa ovog LINKA.

Što se tiče samog Cyanogen OS 12 L sistema zvanična OTA nadogradnja je zakazana za puštanje narednih nedelju ili dve. Uređaji koji će ga dobiti su Micromax YU YUreka i OnePlus One. Što se tiče novog modela Alcatel Hero 2+ radovi su u toku.