Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

LeTV One (X600) ili Xiaomi RedMi Note 2 Prime. Pitanje je sad!? Dva inzvaredna Kineza!

LeTV One (X600) ili Xiaomi RedMi Note 2 Prime. Pitanje je sad!? Dva inzvaredna Kineza!

Ukoliko želite da kupite povoljan telefon koji stvarno ima odlične performanse, možda biste trebali da razmislite o tome da kupite "Kineza"! Preporučujemo LeTV One X6 ili Xiaomi RedMi Note 2 Prime... 

Danas ćemo uporediti ova dva jako zanimljiva telefona. Ovi uređaji nam dolaze iz daleke zemlje Kine kojoj se danas skoro svaki proizvod “rađa”! Radi se dveju veoma uspešnih kompanija. Jedna je LeTV, prvobitno TV distributer, a druga je Xiaomi, pravi gigant među proizvođačima telefona u Kini.

LeTV One (X600)

LeTV kompanija nije tek tako počela da proizvodi telefone. Iza LeTV-a stoji uspešno poslovanje digitalnog emitovanja raznih kanala, emisija i TV biznisa uopšte. Budući da se televizija danas uvelilko prati putem pametnih telefona, sasvim je logično da je LeTV svoje poslovanje podigao na viši nivo i tako lansiranjem linije telefona zaplivao u nove vode.



LeTV trenutno ima dosta modela, ne pratimo ih previše ali njihove malo kvalitetnije telefone veoma dobro poznajemo. Među njima je upravo i LeTV One poznatiji kao “X6”. Radi se o jednom odličnom telefonu koji ima veoma dobre karakteristike uz fantastičnu LeTV integraciju. Nažalost, na našem tržištu ta integracija nema svrhu, ali to ne znači da je to za sam telefon nedostatak.

Moramo istaći da je LeTV jedan od prvih telefona sa MicroUSB Tip C konektorom što je za svaku pohvalu. Osim toga, uz novi konektor ide poprilično zanimljiva postavka komponenti. Naime, LeTV One pokreće MediaTek helio X10 čipset što podrazumeva 64 bitni osmojezgrani procesor. U paru sa njim “gruva” PowerVR G6200 grafički čip, kao i impresivnih 3GB RAM-a. Što se interne memorije tiče, LeTV One raspolaže sa 16 GB ROM kapaciteta koji se ne može proširiti putem MicroSD kartice.

LeTV One ima  fantastičan IPS ekran dijagonale 5.5 inča, rezolucije 1920*1080. Dizajn mu je takođe veoma dobar, a izrada solidna. S´obzirom na to da veoma podseća na telefone Galaxy A linije, LeTV One ima aluminijumski okvir i zadnju plastičnu masku. Iako na dnu telefona postoje dve rešetke za zvučnik, LeTV One zapravo ima jedan zvučnik ispod jedne rešetke, dok je ispod druge rešetke mikrofon.



Ima 13 MPx zadnju kameru čiji senzor dolazi iz Sony kompanije. Veoma dobre fotografije pravi, barem tako tvrde naši i strani portali koji su imali prilike da probaju ovaj telefon. Ono što će vas pozitivno iznenaditi kod kamere LeTV One telefona je to da ona može napraviti 4K @30fps ili 1080p @60fps snimke. Što se prednje kamere tiče, LeTV One pakuje 5 MPx senzor koji pravi selfie fotografije u skladu sa karakteristikama kamere.

LeTV One pokreće Android 5.0 LolliPop iz kutije što je takođe ogroman plus, a preko Androida se može primetiti EUI korisnički izgled. LeTV One podržava 4G i ima dva slota za MicroSIM kartice što ga čini DualSIM uređajem.



Ako podvučemo liniju zaključićemo da se radi o telefonu visokih performansi ali sa niskim kapacitetom ROM memorije i malo manje poznatom “poleđinom” budući da naše tržište ne zna mnogo o LeTV kompaniji.

*Cena LeTV One telefona je prikazana na dnu teksta u okviru GeekBuying.com banera.

Xiaomi RedMi Note 2 Prime

Mislimo da smo vas do sada dobro upoznali sa ovom kompanijom. Ako pratite naš portal, onda vam ne trebamo mnogo govoriti. Čisto da podsetimo i uputimo one koji prvi put posećuju PametneTelefone.rs, Xiaomi je do skorije bio najveći proizvođač pametnih telefona u Kini sa neverovatno visokom stopom rasta prihoda. Kako u Kini, tako i u svetu Xiaomi je veoma cenjena kompanija jer nudi odlične uređaje po veoma niskoj ceni. Više o Xiaomi kompaniji pročitajte na priloženim linkovima:



>> Xiaomi je upravo i zvanično stigao kod nas! Da li znate šta to znači? <<

>> Evo zašto je Xiaomi treći proizvođač telefona na svetu? <<

Xiaomi recimo po karakteristikama ima baš sličan uređaj LeTV One telefonu. Pisali smo vam jednom prilikom o njemu i predstavili ga kao povoljan ali moćan telefon velike dijagonale. Sećate li se Xiaomi RedMi Note 2 telefona? Ne? Pa da podsetimo…

*Napomena

RedMi Note 2 Prime se od RedMi Note 2 telefona razlikuje po kapacietu ROM memorije. RedMi Note 2 Prime ima 32 GB interne memorije, a RedMi Note 2 ima 16 GB interne memorije. Sve ostalo je identično.

RedMi Note 2 pakuje poprilično visoke karakteristike koje na benchmark testovima izbacuju impresivne rezultate. Primera radi, na AnTuTu je prošao sa 44.833 poena. Počećemo od PowerVR G6200 grafike koja je između ostalog solidna ali u odnosu na MTK Helio X10 64 bitni čipset, koji podrazumeva procesor sa osam jezgra, može se reći da je ona najslabija karika.

IMG_1205

To koliko je grafika konkretno dobra svedoče rezultati AnTuTu Benchmark-a gde se vidi da je ona postigla odličnih 9353 poena.

Sve bi bilo uzalud kada bi ekran koji ima dijagonalu 5.5 inča bio loše rezolucije. Srećom, uprkos niskoj ceni, ekran nije segment gde se štedelo pa tako on pleni sa FullHD rezolucijom (1920*1080) i odgovarajućom gustinom piskela od 401 ppi.

IMG_1199

Ono gde je telefon stvarno pretrpeo “sankcije” je izrada telefona i zaštita ekrana. Iako je ekran zaštićen slojem stakla koje je baš izdržljivo na habanje, to ipak nije Corning Gorilla Glass… Takođe, dizajn nije loš ali je plastičan. Shodno tome, telefon ne pruža utisak premium uređaja kada ga držite u ruci. Jednostavno, na prvi pogled ne odaje utisak skupocenog telefona.

xiaomi-redmi-note-2-3

Kamere su blago iznad proseka, ako govorimo o proseku koji vlada na našem tržištu, pa tako RedMi Note 2 ima zadnju kameru od 13 MPx sa f/2.2 aperturom. Budući da naš prosečan korisnik, koji sebi uglavnom kupuje uređaje u ovom cenovnom rangu, ima telefon sa 8 MPx ili niže, ovo će biti dobar odskok i nadogradnja kada je reč o kameri, pogotovu što u paru ide i 5 MPx prednja kamera za selfie fotografije.

Dakle da podvučemo liniju! Xiaomi RedMi Note 4 je telefon koji pruža visoke performase, slobodno možemo reći gejmerske, zahvaljujući odličnom Helio X10  procesoru, 2 GB RAM-a i PowerVR G6200 grafičkom čipu. Zatim, RedMi Note 4 ima dijagonalu pogodnu za multimediju, a prikaz ekrana je i više nego solidan budući da je FullHD i da broji 401 ppi. DualSIM podrška i 4G povezivost je tu zajedno sa ostalim modulima kao što je WiFi, GPS, A-GPS, GLONASS, Bluetooth 4.0 i slično. Istina, dizajn jeste ono što ga je pozicioniralo u viši deo srednje klase, ali niska cena za 32 GB varijantu to u potpunosti nadomesta. Android 5.0 uvek dođe kao šlag na tortu, a odlična Xiaomi softverska podrška je još jedan podstrek ka kupovini ovog telefona.

xiaomi-redmi-note-2-1 (1)

Upoređivanje

Ako dobro sagledamo karakteristike LeTV One i RedMi Note 2 Prime telefona, lako ćemo zaključiti da su veoma slični, tj gotovo isti. Razlika je samo u RAM i ROM memoriji. LeTV One ima 16 GB interne memorije koja se ne može proširiti, a Xiaomi RedMi Note 2 Prime ima 32 GB interne memorije koja se putem MicroSD kartice može proširiti.

Isto tako LeTV One ima 3GB RAM-a, a Xiaomi RedMi Note 2 Prime ima 2 GB RAM-a. Postoji blaga razlika po pitanju kamera. Naime, oba telefona poseduju zadnju kameru od 13 MPx, međutim LeTV ima tu mogućnost da snima u 4K rezoluciji.

Naravno, dizajn LeTV One i RedMi Note 2 Prime telefona ni malo nisu slični. Recimo LeTV One podseća na Samsung telefone A serije, dok Xiaomi RedMi Note 2 Prime neodoljivo liči na iPhone 5c.

Naš neki zaključak je da je RedMi Note 2 Prime telefon iza kojeg stoji veliki Xiaomi gigant, što je možda ključni adut u odnosu na LeTV, ako izuzmemo to da ima 32 GB proširive interne memorije.

Opet, LeTV One nudi malo zanimljiviji dizajn, novi tip konektora i više RAM memorije. Tačno je da se interna memorija ne može proširiti putem MicroSD kartice, no to je putem Cloud servisa lako rešivo.

I jedan, i drugi telefon nose istu cenu od 162 evra, što svim kupcima praktično nameće pitanje “šta vam je bitnije?”.

Ako hoćete da probate nešto novo, LeTV One je možda bolji izbor. Međutim, ukoliko ste za provereno dobar telefon, sa malo boljim ekranom, dobro znanim dizajnom i većim kapacitetom interne memorije, Xiaomi RedMi Note 2 Prime je u tom slučaju telefon koji tražite.

Ove telefone možete kupiti na web prodavnici GeekBuying.com po pomenutoj ceni. Na priloženim linkovima informišite se više o uslovima kupovine:

>> LeTV One (X600) <<
>> Xiaomi RedMi Note 2 Prime <<