Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ovo je Huawei Nova 10 Pro! Telefon za sve!

Ovo je Huawei Nova 10 Pro! Telefon za sve!

Huawei je nedavno lansirao novi Nova 10 Pro koji je prema svim karakteristikama značajno bolji u odnosu na prethodni Nova 9 Pro model. Smatramo da je Nova 10 Pro idealan izbor za sve kategorije korisnika, a u današnjem tekstu saznajte i zašto.

Huawei je krajem septembra, ove godine, službeno predstavio najnovije Nova 10 i Mate 50 Pro telefone. Nakon prezentacije smo se na kratko družili sa Nova 10 Pro telefonom gde smo ubrzo shvatili da se radi o vrlo zanimljivom uređaju.

 



Mi i danas aktivno koristimo Huawei Nova 9 model sa kojim smo itekako zadovoljni. Ipak, uviđamo da je Nova 10 Pro značajno unapređen i gotovo ni u jednom segmentu ne podbacuje očekivanja čak i onih naprednih korisnika. Evo kakav je Huawei Nova 10 Pro telefon zapravo.

Dizajn

Huawei nova 10 je najtanji pametni telefon Huawei nova porodice do sada. Uz ergonomski dizajn i površinu otpornu na klizanje, oba uređaja elegantno leže u ruci. Ova serija telefona je poznata po velikim, zaobljenim ekranima sa jedva vidljivim ivicama. 

Huawei nova 10 serija nasleđuje karakterističan Star Orbit Ring dizajn svojih prethodnika. Luksuznom izgledu doprinose boje u kojima oba modela dolaze, a koje su kod ove serije dodatno unapređene većim sjajem. U pitanju su Starry Silver, hladnijeg tona, i Starry Black, boja koja podseća na svetlucavo noćno nebo.

Model nova 10 Pro je težak svega 191 g, dok debljina kućišta iznosi nestvarnih 7,88 mm. Uz visinu od 164,24 mm i širinu od 74,45 mm, nova 10 Pro predstavlja idealan ergonomski uređaj koji je dostupan sa svih strana i neobično lak za rukovanje.



Uz to, zahvaljujući posebnoj tehnologiji izrade materijala, površina Huawei nova 10 Pro modela je otporna na klizanje, pa telefon sa svojim zaobljenim ivicama idealno naleže u svaki dlan.

Ekran

A sada da se vratimo na ekran. Reč je o OLED ekranu sa posebno dizajniranim staklom koje pojačava čistoću i prozirnost ekrana. 



Poseduje automatski prilagodljivu stopu osvežavanja do 120 Hz i, ujedno, širok spektar od 1,07 milijardi boja, što omogućuje živopisan i detaljan vizuelni prikaz. Zahvaljujući visokoj rezoluciji od 1080 x 2400 piksela, Huawei nova 10 pruža vrhunsko iskustvo kod pregleda sadržaja.



Kamere

Vanserijske kamere su ono što Huawei nova 10 seriju stavlja u prvi plan. Visokokvalitetni snimci ili fotografije mogu biti napravljeni prednjom ili trostrukom zadnjom kamerom, zbog visoke rezolucije koju imaju.

Zadnja kamera Huawei nova 10 serije dolazi sa naprednom funkcijom za povećan unos svetlosti, čime će fotografije biti idealne i u mračnijem ambijentu. Huawei nova 10 i Huawei nova 10 Pro donose revoluciju u oblasti prednjih kamera pametnih telefona. Fotografije i snimci će biti jasni a sve može jednostavno stati u kadar.

Huawei nova 10 Pro je, pored glavne prednje kamere, opremljen sa još jednom pomoćnom kamerom koja donosi fenomenalno iskustvo fotografisanja izbliza. Uz dodatne efekte i aplikacije koje pomažu pri editovanju video snimaka, svi važni trenuci će biti na adekvatan način zabeleženi uz ovu modernu seriju pametnih telefona.

Huawei nova 10 na zadnjoj strani poseduje trostruko sočivo: glavna kamera rezolucije 50 MP sa otvorom blende od f/1.9, ultra-širokougaonu makro kameru rezolucije 8 MP i otvora blende od f/2.2, kao i senzor dubine sa rezolucijom od 2 MP i otvorom blende f/2.4 Ovakvo naoružanje korisniku pruža pregršt mogućnosti tokom pravljenja fotografija i, posebno, videa. 

Primera radi, ultra-široka kamera dozvoljava pravljenje besprekornih makro fotografija, slikanja sa udaljenosti od 2 cm, što u stvarnosti omogućuje zabavu neslućenih razmera. Sa druge strane, Follow Focus tehnologija zadnje kamere fokusira se na subjekte i automatski ih prati pri snimanju video zapisa gde god da se kreću, čak i kada nestanu i ponovo se pojave iza barijera. 

Sve to u stvarnosti izgleda besprekorno zahvaljujući i opremi poput Huawei RYYB Colour Filter Array tehnologiji kod Ultra Vision kamere od 50 MP, koja prima 40% više svetlosti od tradicionalnih RGGB sočiva. 

Ipak, ono što predstavlja pravo iznenađenje kod nova 10 modela, jeste zapravo njegova prednja kamera. Reč je o kameri sa neuobičajeno visokom rezolucijom od 60 MP. 

U praksi to znači da od sada prednjom ultra-širokom kamerom možeš da snimiš više od onoga što vidiš, jer hvata ugao od 100 stepeni, tu je 4K ultra-široki video zapis koji ti pomaže da snimiš prirodni pejzaž koji će tvojim pratiocima oduzeti dah i još mnogo drugih urnebesnih iznenađenja.

Baterija

Uz izrazito energetski izdržljivu bateriju od 4.500 mAh, bez problema moći ćete da dugotrajno uživate u aplikacijama i mnogobrojnim korisnim funkcijama ovog pametnog telefona.

Uz to, Huawei se pobrinuo da uz nova 10 Pro model dođe i 100 W HUAWEI SuperCharge punjač sa tehnologijom brzog punjenja, koji efikasno puni bateriju za manje od pola sata. Međutim, u slačajevima kada je korisnik u žurbi, tu je i HUAWEI SuperCharge Turbo režim za potpuno punjenje baterije za 20 minuta, odnosno punjenje od 20% do 80% za samo 10 minuta.

Posle svega viđenog, nema sumnje da je Huawei sa nova 10 Pro modelom napravio telefon koji u sebi objedinjuje i futurističku lepotu i revolucionarnost na polju prednje kamere, ali i snagu koja je potrebna da isprati tako bogatu dinamiku.