Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako privremeno deaktivirati Facebook nalog, ali ipak koristiti Messenger!

Kako privremeno deaktivirati Facebook nalog, ali ipak koristiti Messenger!

Evo kako možete da privremeno isključite tj. deaktivirate Facebook nalog, a da pritom nastavite sa korišćenjem Messenger aplikacije?

U današnjem tekstu ćemo vam otkriti kako možete da se “odmorite” od vašeg Facebook naloga, a pritom i dalje ostanete u kontaktu sa prijateljima pomoću Messenger aplikacije.

 



Ako mislite da previše vremena trošite na listanje fotografija i statusa vaših prijatelja na Facebook profilu, onda ne bi bilo loše da privremeno isključite svoj Facebook nalog.

Mi smo pripremili “korak po korak” uputstvo za vas koje će vam pomoći da deaktivirate Facebook nalog, a pritom i dalje nastavite da koristite Messenger aplikaciju.

Umesto da u potpunosti izbrišete svoj Facebook nalog, možete ga privremeno isključiti kako biste sa vremena na vreme napravili pauzu tj. detoksikaciju od društvenih mreža.

>> Izborite se sa zavisnošću od pametnih telefona pomoću ovih aplikacija! <<

Nakon deaktivacije, vaš profil neće biti vidljiv nikome te samim tim ni jedna vaša informacija se neće pojavljivati, kako u rezultatima pretrage samog Facebook-a, tako i u rezultatima pretrage na celom Internetu. Naravno, te informacije se ne brišu, već će biti privremeno sakrivene. Ponovnim prijavljivanjem na Facebook aktivirate svoj nalog tj. nastavljate sa korišćenjem svog Facebook profil.

>> Kako promeniti šifru za Facebook na telefonu? <<



Kako privremeno deaktivirati Facebook?

Kada smo već ustanovili da deaktivacija naloga ne znači i “oproštaj” od Messengera, evo i uputstva kako da nastavite sa korišćenjem Messenger-a nakon deaktivacije profila. 

1. Pristupite Facebook aplikaciji u fioci sa aplikacijama (eng menu). 

2. Dodirnite na “tri crtice” taster u gornjem desnom uglu kako bi pristupili podešavanjima.



3. Zatim se spustite na dnu strane i dodirnite na kategoriju “Podešavanja i privatnost”.

4. U okviru “Podešavanja i privatnost” kategorije, pronađite i pristupite podkategoriji “prečice za podešavanje privatnosti”.



5. Na listi opcija odaberite “Izbrišite svoj nalog i informacije” u okviru naslova “Vaše informacije sa Fejsbuka”.

6. BIće vam ponuđene dve opcije:

- Prva je za privremeno deaktiviranje vaše Facebook naloga,

- Druga je za trajno brisanje Facebook naloga.

Označite opciju “Deactivate Account” i dodirnite na plavi taster “Continue to Account Deactivation”.

7. Radi svoje bezbednosti Facebook će zatražiti da unesete svoju Facebook lozinku kako biste nastavili sa deaktiviranjem. Unesite lozinku, zatim dodirnite na plavi taster “Nastavi”.

8. Prilikom dodira na plavi taster “nastavi” treba da navedete razlog zašto deaktivirate nalog, možete da odaberete neki razlog od ponuđenih ili napisati detaljniji razlog u praznom polju “ostao”, nakon što ste naveli razlog, dodirnite na plavi taster “nastavi” koji se nalazi na dnu strane.

9. Na dnu stanice imate ponuđenu opciju da odaberete za koliko dana želite da se automatski povrati vaš Facebook nalog, ako ne želite jer ne znate koliko će trajati vaš odmor, pristupite opciji dodirnite na “Ne aktiviraj ponovo automatski”, zatim dodirnite na plavi taster “nastavi”.

10. I poslednji korak, spustite se na dnu strane “Account Deactivation” i dodirnite na plavi taster “Deactivate My Account”

To je to! Uspešno ste privremeno deaktivirali svoj Facebook nalog. Ako poželite da ponovo koristite svoj stari Facebook nalog, onda to možete učiniti u bilo kom momentu tako što ćete se ponovo prijaviti na Facebook na uobičajen način. Uživajte u dopisivanju preko Messenger aplikacije iako nemate Facebook profil.