Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti slušalicu LG G6 telefona da radi kao zvučnik?

Kako podesiti slušalicu LG G6 telefona da radi kao zvučnik?

Evo kako da podesite svoj LG G6 telefon tako da on reprodukuje muziku putem zvučnika i slušalice, odjednom. Na taj način se postiže stereo efekat i znatno kvalitetnije audio korisničko iskustvo.

LG G6 je prvi premium telefon koji se pojavio na tržište sa ekranom 18:9 formata, dok je  Galaxy S8 drugi po redu. U pitanju sva veoma različita telefona, iako na prvi pogled izgladu veoma slično. Primera radi, LG G6 ne poseduje dva posvećena zvučnika što automatskiu znači da se ne radi o stereo telefonu.

 Međutim, to ne znači da ne postoji način da se na kraju ipak dođe do tog stereo audio korisničkog iskustva. Naime, član XDA-developers.com sajta “nima0003” je našao način da osposobi slušalicu LG G6 telefona tako da funkcioniše kao zvučnik.

>> LG G6 je zvanično predstavljen! Pročitajte sve što treba da znate o njemu! <<

Istina, potrebno je prethodno root-ovati LG G6, ali verujemo da to neće mnogima biti problem. A ako ste ga već root-ovali, evo šta treba da uradite:

1. Preuzmite “Root Browser” aplikaciju sa Google Play prodavnice ili sa ovog LINKA.

2. Pristupite lokaciji: system/etc i preimenujte  datoteku “mixer_paths_tasha.xml” u  “mixer_paths_tasha.xml.bak”

3. Preuzmite modifikovanu “mixer_paths_tasha.xml” datoteku sa ovog LINKA.4. Premestite upravo preuzetu datoteku na fasciklu: system/etc.

5. Uverite se da li su sve dozvole dodeljene, a ako je sve kako treba, restartujte telefon.