Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Ne treba vam “dubok džep” za Meizu M2 koji potkrepljuje potrebe i naprednijih korisnika!

Ne treba vam “dubok džep” za Meizu M2 koji potkrepljuje potrebe i naprednijih korisnika!

Radi se veoma dobrom telefonu koji ima odličan odnos cene i kvaliteta!

Ovih dana često dobijamo šitanja "Jel može preporuka do 150 evra". Naravno, mi nismo imali težak posao budući da na našem tržištu postoje razni telefoni koji “završavaju posao”. U suštini, uvek volimo da preporučimo telefon koji daje najbolji odnos cene i kvaliteta.

U sitacijama kada korisnici ne traže telefon koji u nečemu prednjači, već kada su u potrazi za telefonom koji je generalno dobar, onda to nije mnogo težak zadatak. Pisali smo u par navrata koji su to telefoni koji su našem tržištu manje poznati, a koji iole vrede nečemu. Njihova najveća prednost, ako se izuzmu karakteristike, je garancija koju naši preprodavci daju.



>> 5 najboljih telefona do 20.000 dinara! <<
>> 5 najboljih telefona do 25.000 dinara! <<

Ipak, danas želimo da vas upoznamo sa telefonom za koji ste možda i čuli ranije, budući da se ne radi o manje poznato brendu već o pravom gigantu. U pitanju je Meizu M2 telefon koji predstavlja sledeću generaciju M1 modela. Ovaj telefon je verovatno moguće kupiti i kod nas, međutim pitanje je koja mu je cena. Često ona bude drastično viša u odnosu na neke ozbiljne web prodavnice koje posluju van naše zemlje.

Ako pratite portal PametniTelefoni.rs onda znate da smo u više navrata pisali o proizvodima koje GearBest.com ima u svojoj ponudi. Kupci kod nas nisu baš toliko spremni i slobodni da kupuju proizviode preko interneta pogotovu ukoliko dolaze preko grane. Postoji čuvena fraza “ne znam ja dok ne probam”.

Zašto biste se mučili da "špartate" po gradu tražeći radnje koje imaju telefon koji vas interesuje i kasnije plaćali skoro duplu cenu za njega kada možete iz udobnosti vaše fotelje na internetu pročitati gomilu tekstova, recenzija, diskusija, komentara i preporuka koje će vam pomoći da procenite da li je neki uređaj po vašoj meri.

Plus, kada utvrdite koji vam se uređaj dopada, u svega nekoliko klikova možete izvršiti kupovinu koja će vam narednih dana stići direktno na kućnu adresu!

Shodno svemu navedenom, nećemo se ustručavati da vam preporučimo pomenuti Meizu M2 telefon ukoliko ste svoj “radar” podesili na 100 - 120 evra. Dakle ovo je telefon koji vas neće razočarati ni u jednom mogućem segmentu! Povoljan je, a pruža toliko toga što pružaju telefoni koji vrede i duplo više od njega. Pa hajmo onda da se dotaknemo toga zbog čega je on zapravo dobar telefon. Kasnije i sami procenite da li je povoljan...



Meizu M2 pokreće Android 5.1 LolliPop što neunazađuje korisnika kada je reč o operativnom sistemu. M2 ima IPS ekran dijagonale 5 inča čija je rezolucija 1280*720 piksela sa 296 ppi. Ono što želimo da istaknemo vezano za ekran je odlična vidljivost u gotovo svim uglovima, veoma dobro osvetljenje što garantuje takođe dobru vidljivost prilikom korišćenja telefona na suncu, kao i Corning Gorilla Glass zaštita treće generacije koja prekriva celu prednju stranu telefona uključujući i ekran.

Ispod ekrana se nalazi MTK 6735 čipset koji "zapošljava" ARM Cortex A53 četvorojezgrani procesor takta 1.3 GHz. Zahvaljujući njemu i RAM-u od 2 GB, Meizu M2 ima neverovatno odazivne performanse. To podrazumeva fluidan rad Meizu M2 telefona u toku multitaskinga i prosečnog gejminga. Dodaćemo to da M2 radi oldično, bez grešaka, kočenja ili tome slično.



Mali T720 je tu kako bi gejming ličio na nešto, a prema brojnim iskustvima koje prenose ponosni vlasnici Meizu M2 telefona, taj gejming je stvarno “nešto”. Interna memorija je standardnog kapaciteta 16 GB.

Kada je reč o kameri, sa prednje strane Meizu M2 pakuje senzor od 13 MPx sa aperturom od f/2.2 i dvotonskim LED blicem. Što se fotografija tiče, one su veoma oštre, pune pridodnih bija, bez preteranog naglašavanja. Jedino na šta bismo skrenuli pažnju je to da kamera nekada ne uspe odmah da iskalibriše ekspoziciju pa tako fotografije bivaju malo tamnije ili svetlije. Ipak to se retko dešava.



Prednja, selfie kamera ima senzor od 5 MPx što je sasvim dovoljno za odlične selfie fotografije. Apertura prednje kamere je f/2.0, a kamera aplikacija ima neke zanimljive opcije uključujući i “FotoNation 2.0” pametno ulepšavanje selfie fotografija.

Što se dizajna tiče, Meizu M2 je gotovo isti kao i M1, stim što napred ima fizički taster za vraćanje na početni ekran koji ujedno služi i za korak unazad. S obzirom da je na M1 LED lampica bila smeštena u okviru svog kapacitativnog “home” tastera, na M2 telefonu je LED lampica smeštena iznad ekrana, pored slušalice. Meizu M2 ide u nekoliko boja, a na prvi pogled veoma podseća na Apple 5c telefone. Plastične je izrade ali uniboti što znači da baterija nije zamenljiva.

DualSIM podrška i 4G/LTE povezivost potvrđuju da je Meizu M2 stvarno kompletan uređaj i dostojan svih lepih komplimenata koje dobija širom planete. Za uloženi novac, tačnije za 116 evra, ne verujemo da je moglo bolje!? Žao nam je samo što baterija nije većeg kapaciteta, pa tako 2.500 mAh uspeva da održi Meizu M2 maksimum 9h aktivnog korišćenja.

Dakle, ako nas pitate koji telefon bismo vam preporučili od 100 do 150 evra, Meizu M2 je naša preporuka. Više o ovom telefonu možete pogledati na “KUPI” baner ispod, gde između ostalog možete i poručiti telefon.