Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako na telefonu igrati igrice sa Sony Play Station 4 ili 5 konzola?

Kako na telefonu igrati igrice sa Sony Play Station 4 ili 5 konzola?

Ako volite da se udobno smestite u krevet ili omiljenu fotelju i da igrate GTA V ili FC24 igre, ali Sony Playstation 5 nije u vašoj sobi ili je TV zauzet, onda je idealno rešenje igrati te igre na telefonu. Evo kako da povežete svoj Sony Play Station 4 ili 5 konzolu sa Android ili iOS telefonom!

Nedavno je predstavljen PlayStation Portal uređaj za koji su se mnogi nadali da će zameniti PSP. Međutim, to se nije dogodilo. U pitanju je uređaj koji zapravo koristi tehnologiju koja je svim vlasnicima PlayStation 5 konzola već dostupna i mi ćemo danas govoriti o tome kako da je koristite kako bi na svom telefonu igrali igre koje imate na vašoj konzoli. Dakle, pokazaćemo vam kako da povežete svoj Android ili iOS telefon sa Sony Play Station 4 tj. 5 konzolom.

 Prvo, da objasnimo o čemu se konkretno tu radi. Naime, postoji PS Remote Play aplikacija koja vam omogućava da podelite sliku sa Sony Play Station konzole na vaš telefonu, koristeći chromecast/airplay tehnologiju. To znači da nećete instalirati Sony Play Station 4 ili 5 igre na vaš telefon, već će te praktično daljinski kontrolisati konzolu pomoću telefona ili sa telefonom povezanog kontrolera.

Da bi sve funkcionisalo kako treba, bitno je da znate da je ovo kompatabilno sa sledećim modelima konzola:

- Sony Play Station 4 

- Sony Play Station 4 Pro

- Sony Play Station 5 Digital Edition

- Sony Play Station 5 Što se kontrolera tiče, potrebno je da imate sledeće modele:

- DualShock 4

- DualSense

- DualSense Edge WirelessKako bi uspeli da uspostavite konekciju telefona sa konzolom, potrebno je da oba uređaja budu povezana na isti internet tj. ruter. Brzina interneta, odnosno bežične konekcije rutera mora biti najmanje 5 Mbps, a preporučena brzina je 15 Mbps. Moguće je koristi i mobilne podatke kako bi daljinski pristupili konzoli, ali to će dovesti do ogromne potrošnje interneta.

Takođe, bitno je da znate da nisu sve igre kompatabilne za ovaj tip korišćenja. Procedura povezivanja sa Sony Play Station 4 ili 5 konzolom je sledeća:

Kako povezati Sony Play Station 5 sa Android ili iOS telefonom?

1. Prvo na telefonu preuzmite aplikaciju koja se naziva “PS Remote Play”. Na priloženim linkovima su verzije za Android ili iOS uređaje:>> PS Remote Play - iOS <<

>> PS Remote Play - Android (Google Play Prodavnica) <<

2. U nekim zemljama, kao što je Srbija, PS Remote Play aplikacija nije dostupna u okviru Google Play prodavnice. Shodno tome, potrebno je da preuzmite tu aplikaciju u APK formatu i instalirate je sa memorije telefona. Na priloženom linku je možete preuzeti:

>> PS Remote Play - Android (Google Drive, APK Format) <<

>> PS Remote Play - Android (APK Pure Prodavnica, Poslednja verzija) <<

Ukoliko ne znate kako se instalira aplikacija u APK formatu, sa memorije telefona, onda pogledajte detaljno uputstvo na priloženom linku:

>> Šta je APK datoteka?  <<

>> Kako instalirati APK datoteku na Android uređaju? <<

3. Na Sony Play Station 5 konzoli pristupite podešavanjima i pronađite kategoriju “System”.

4. Zatim pristupite podkategoriji “Remote Play” i aktivirajte opciju “Enable Remote Play”.

5. Nakon što aktivirate opciju “Enable Remote Play”, pristupite opciji “Link Device” nakon čega će vam se prikazati kod koji je potrebno da unesete u aplikaciju “PS Remote Play” na telefonu.

6. Na telefonu pokrenite aplikaciju “PS Remote Play” i prijavite se na vaš Sony Play Station nalog. 

7. Zatim dodirnite na model konzole sa kojom želite da povežete telefon. Izbor će biti između PS5 i PS4 modela. 

8. Potvrdite da se aktivirali PS Remote Play na konzorli dodirom na “OK” taster.

9, U prazno polje unesite kod koji vidite na ekranu Sony Play Station 5 konzole i dodirnite na “LINK” taster.

I to je to! uspešno ste povezali telefon sa svojom konzolom. Bitno je da znate da vam kontroler nije potreban da biste daljinski koristili konzolu, ali je svakako lakše koristite ga. 

Ako želite da povežete kontroler sa telefonom i pomoću njega igrati Sony Play Station igre na telefonu, onda na priloženom linku imate detaljno uputstvo kako da povežete Sony Play Station 4 kontroler sa telefonom.

>> Kako upariti PS4 gamepad << 

Procedura je ista i za Sony Play Station 5 kontroler tako da napravite iste korake kao i za stariji model kontrolera.