Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako najbrže napuniti iPhone?

Kako najbrže napuniti iPhone?

Evo nekoliko početničkih saveta koji će vam pomoći da napunite svoj iPhone mnogo brže. Takođe ovde imate nekoliko jako korisnih informacija o samim punjačima i energiji koja je potreba da se napuni iPhone.

Nešto što obavljamo svakodnevno, nekada i više puta u toku dana, je punjenje telefona. U poslednje vreme, punjenje telefona u toku noći je postalo neizostavivi ritual. No, nekada se dešava da zaboravimo da nakačimo svoj iPhone na punjač gde kasnije kada nam je telefon najpotrebniji shvatimo da smo ostali bez “đusa”. Evo nekih saveta koji će vam pomoći da brže napunite svoj iPhone.

 >> Evo šta da uradite da bi ste imali iPhone koji se puni bežično! <<

>> Lithium je tweak koji može promeniti temu indikatora baterije na iPhone-u! <<

>> Kako koristiti 3 broja na jednom iPhone 6 telefonu! (VIDEO) <<

Punjenje direktno sa punjača

Jedan od češćih načina punjenje iPhone telefona je uz pomoć USB kabla preko laptop ili desktop računara. Na žalost, ovo nije najefikasniji način punjenja telefona.

USB 1.0 ili USB 2.0 konektori su sposobni da pruže 0.5A, a većina današnjih računara koriste baš ovaj USB standard. Sa druge strane, mnogi imaju i USB 3.0 konektor koji pruža 0.9A što i nije malo ali opet orginalni punjač za iPhone daje 1A.  Iz ovoga se može zaključiti da ćete svoj telefon mnogo brže napuniti uz pomoć orginalnog punjača nego uz pomoć računara.Ako već želite da vam laptop bude ujedno i eksterna baterija onda je USB 3.1 Tip C jedino rešenje jer on pruža do 3A. Nešto više o USB 3.1 Tip C standardu pročitajte na priloženom linku:

>> Šta je USB 3.1 poznat po imenu Tip C! <<

Korisitite iPad punjač

iPad punjač dostavlja 2.1A (12W) što znači da će iPhone napuniti mnogo brže od njegovog orginalnog punjača koji, kako smo pomenuli, dostavlja svega 5W.

iPad Charger

Prema iskustvu koje smo imali do sada, a od kako imamo iPad punjač koristimo ga i za iPhone, do sada nismo naišli ni na jedan, jedini problem. iPhone jednostavno povuče brže električnu energiju jer je protok mnogo veći. Zanimljivo je to da su profili punjenja iPhone 6 Plus telefona i iPad-a, prema testovima "Kill-A-Watt", potpuno isti. Dakle zaključujemo da ove uređaje možemo puniti sa punjačem od 2.1A. No, za iPhone 5S i ispod je situacija drugačija gde je potrebno 5W. Budući da je iPhone 6 Plus sposoban da povuče 12W to nam govori da se on puni znatno brže od ostalih verzija. Primera radi on se ceo napuni za nekih dva sata i trideset minuta koristeći punjač za iPad , a ako se puni orginalnim punjačem koji dolazi uz njega, za potpuno punjenje bi bilo potrebno tri sata i četrdesetpet minuta.>> Kako fizički nadograditi memoriju vašeg iPhone ili iPad uređaja! <<

>> Dodajte taster za korak unazad na iPhone 6 i 6 Plus telefonu uz pomoć zaštite za ekran! (VIDEO) <<

Koristite Apple ”Lightning USB” kabel ili punjač

Za najbolje rezultate savetujemo Lightning USB kabel ili punjač koji dolaze uz telefon. Izbegavajte one punjače i kablove koji nisu original jer znaju da oštete konektor u samom iPhone-u. Nije isključeno da će se baterija upropastiti ukoliko koristite punjač ili kabel koji nije Apple sertifikovan.Lažni punjači dostavljaju samo pola energije u većini slučajeva što dovodi do sporijeg punjenja uređaja.

>> Kako instalirati PopCorn Time na iPhone ili iPad bez JailBrake-a! <<

>> Kako u pozadini slušati muziku sa YouTube sajta na iPhone uređajima? <<

Nemojte koristiti iPhone dok se puni

Ovo ste mogli i sami da pretpostavite ali vredi spomenuti. Ukoliko ne koristite iPhone tokom punjenja on će se definitivno brže napuniti. Postaviti ga u “Airplane” mod i ugasiti mu WiFi, GPS i ostale potrošače će svakako doprineti bržem punjenju.

Naravno, najbolji mogući efekat se postiže gašenjem iPhone-a gde se punjenje obavlja znatno brže.

>> Kako napraviti profesionalnu fotografiju pomoću iPhone-a? <<

>> Evo kako da na iPhone-u podesite navigacioni bar poput onog na Android-u! (VIDEO) <<