Pratite nas i na Facebook-u

Zatvori

Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka na WhatsApp-u?

Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka na WhatsApp-u?

Aktivirajte dodatnu zaštitu u WhatsApp aplikaciji koristeći tehnologiju prijavljivanja u dva koraka. Ovo će značajno zaštiti nalog i smanjiti šanse da neko neovlašćeno pristupi vašim prepiskama ili vam otme nalog.

Prijavljivanje na WhatsApp aplikaciju je do sada teklo vrlo jednostavno i po našem mišljenju, prilično bezbedno. Kao što znate, prilikom prijavljivanja u WhatsApp aplikaciji, uvek je potrebno da unesete kod koji dobijete putem SMS poruke. Šanse da vam neko neovlašćeno pristupi nalogu su bile vrlo niste, a sada, uz bezbednosnu proveru u dva koraka, to je gotovo nije moguće.

 



Nekoliko puta smo pisali o tome koliko je bitno da aktivirate bezbednosnu proveru u dva koraka, a u prilog tome ide i to što Google sada insistira da korisnici ovo aktiviraju za save svoje Google naloge.

Evo uputstva za neke druge servise koje takođe savetujemo da zaštitite bezbednosnom proverom u dva koraka:

>> Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka na Facebook? <<

>> Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka za Twitter? <<

>> Kako podesiti prijavljivanje u dva koraka za Google? <<

Kako aktivirati opciju “potvrda u dva koraka” u WhatsApp aplikaciji?

1. Pokrenite WhatsApp aplikaciju i dodirnite na “tri tačkice” taster u gornjem desnom uglu ekrana.



2. U padajućem panelu pronađite i dodirnite na kategoriju “Settings”.

3. Na listi opcija i funkcija, pristupite prvoj kategoriji u nizu “Account”.



4. Zatim dodirnite na opciju “Potvrda u dva koraka”.

5. Bitno je da znate da će preko već postojeće provere i prijave na WhatsApp nalog putem SMS poruke i kdoa koji vam stigne, imati još jedan korak, a to je unos dodatnog PIN koda. Ako se sa tim slažete, onda dodirnite na zeleni taster “Enable” u donjem delu ekrana.



6. Potom je potrebno da definišete PIN kod koji će uvek biti isti kada se prijavljujete na svoj WhatsApp nalog. Taj PIN kod treba da sadrži 6 cifra.

7. Dodajte email koji će se koristiti da resetujete PIN u slučaju da ga zaboravite.

To je to! Uspešno ste podesili prijavljivanje u dva koraka za WhatsApp! Sada svaki put kada budete iznova instalirali WhatsApp aplikaciju, ona će od vas zatražiti i taj šestocifreni PIN koji ste podesili.